Toyota Environmental Challenge

2050

Naš Ekološki Izazov 2050, najavljen 2015. godine, obuhvata šest odvojenih "izazova" koji pokrivaju svaki aspekt našeg poslovanja, naše istraživanje novih proizvoda i tehnologija, i našu ulogu omogućavanja pojedincima i zajednicama da uče o tome i da poboljšavaju prirodni svet oko njih.

Izazov 1

Nulte Emisije CO2 kod novih vozila

Naš izazov Nultih Emisija CO2 kod novih vozila je da smanjimo emisije CO2 naših vozila za 90% do 2050., u poređenju sa nivoima emisija koje smo imali 2010.

Da bismo to uradili, proizvodićemo naše konvencionalne modele sa ekonomičnom potrošnjom goriva i promovisaćemo razvoj sledeće generacije vozila sa nultim emisijama CO2, uključujući hibride, plag-in hibride, električna vozila i vozila sa gorivim ćelijama.

Automobili koji koriste čistija, alternativna goriva mogu jedino imati uticaj kada se javno koriste u velikom broju, tako da ćemo raditi na tome da oni budu široko dostupni i da podstaknemo razvoj infrastrukture - benzinskih stanica i tačaka za punjenje, na primer - potrebno je podržati njihovu upotrebu.

Izazov 2

Nulte Emisije CO2 kroz životni ciklus vozila

Sa našim izazovom o Nultim Emisijama CO2 kroz životni ciklus vozila, želimo da učinimo više od eliminacije stvaranja CO2 tokom proizvodnje vozila i njihove vožnje od strane korisnika.

Želimo da uklonimo emisije CO2 iz procesa izrade materijala i delova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz metoda odlaganja i recikliranja koje su uključene kada vozilo dostigne kraj svog životnog ciklusa.

Da bismo to postigli, radićemo više na ekološki prihvatljivom dizajnu koji koristi sirovine sa manjim sadržajem ugljenika, kao i manji broj delova. Povećaćemo upotrebu bio-materijala iz obnovljivih izvora i učiniti naša vozila lakšim za demontiranje i reciklažu.

Izazov 3

Nulte Emisije CO2 u proizvodnim postrojenjima

Automobili ne proizvode CO2 samo dok ih vozite, već se stvara i tokom njihove proizvodnje u našim fabrikama.

Da bismo pomogli u obuzdavanju klimatskih promena, imamo strategiju za postignuće nultih CO2 emisija u našim proizvodnim postrojenjima, fokusirajući se na unapređenje tehnologija koje koristimo i prelazeći na alternativne izvore energije.

Mi ćemo racionalizovati naše proizvodne procese tako što ćemo ih skratiti a to će rezultovati manjim emisijama CO2. Naši objekti će biti energetski efikasniji i snabdeveni obnovljivim izvorima energije, kao što su sunce i vetar, i energijom sa manjim sadržajem ugljenika, kao što je energija vodonika.

Izazov 4

Smanjenje i optimizacija upotrebe vode

Svetske potrebe za vodom veoma brzo rastu, tako da je vitalno važno sačuvati zalihe smanjenjem količine vode koju koristimo u proizvodnji i recikliranju, koliko god možemo.

Počeli smo da sakupljamo kišnicu u našim proizvodnim pogonima da bismo smanjili količinu vode kojom se naše fabrike snabdevaju iz podzemnih voda i kanalizacione mreže. Mi smo takođe razvili metode prečišćavanja tako da voda koju koristimo može biti ponovo upotrebljena, ili bezbedno vraćena u lokalnu mrežu snabdevanja.

S obzirom da se vodeno okruženje znatno razlikuje kroz globalne regione u kojima poslujemo, pobrinućemo se da uvedemo mere koje su osetljive na lokalne potrebe.

Izazov 5

Uspostavljanje društva i sistema zasnovanim na recikliranju

Povećanje populacije, ekonomski rast i želja za ugodnijim načinom života stvaraju sve veći pritisak na prirodne resurse i stvaraju mnogo više otpada.

Mi želimo da pomognemo u izgradnji idealnog društva koje reciklira, radeći u četiri ključne oblasti: povećanje upotrebe ekoloških materijala; dizajniranje i upotreba dugotrajnijih delova; razvijanje efektivnijih i temeljnijih tehnologija reciklaže; i upotreba više obnovljenih materijala nastalih u procesu odlaganja vozila da bi se napravila nova.

Mi imamo više od 40 godina iskustva u idejama i inovacijama u ovoj oblasti i posvećeni smo postizanju još boljih rezultata u budućnosti.

Izazov 6

Uspostavljanje budućeg društva u skladu sa prirodom

Da bismo očuvali i unapredili našu koegzistenciju sa prirodom, moramo da sačuvamo naše šume i druge bogate ekosisteme.

MI sprovodimo razne projekte - manje i veće - širom sveta, na svim nivoima naše organizacije, kako bismo podržali naš cilj "Obogaćivanje života zajednica," organizujući pošumljavanje i sađenje drveća, zelene urbane šeme i druge ekološke inicijative na našim lokalitetima a i šire.

Iskoristićemo znanja koja smo stekli da bismo imali aktivnu ulogu u unapređenju ekološkog obrazovanja i podizanju svesti da bismo potpomogli izgradnju društva u kome ljudi žive u skladu sa prirodom.

Više informacija

Pobeda na Finskom reliju Pobeda na Finskom reliju Tänak i Toyota Yaris WRC ostvarili su još jednu pobedu u Finskoj Dramatično osvajanje prva dva mesta za Toyota Gazoo Racing Dramatično osvajanje prva dva mesta za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing tim osvojio je 87. trku 24 sata Le Mana uz osvajanje prva dva mesta na stazi Circuit de la Sarthe nakon dramatičnog poslednjeg sata FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018-2019. Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za kontinuiranu posvećenost zadovoljstvu korisnika Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za kontinuiranu posvećenost zadovoljstvu korisnika Toyota Ichiban nagrada je isključivo rezervisana za trgovce u Evropi koji su izuzetni u oblasti korisničke podrške. Svečana dodela nagrada ove godine održana je u Evijanu (Francuska), na obali Ženevskog jezera. Jedan od 45 dobitnika nagrade je i TAGO CAR iz Novog Sada Nova Corolla i RAV4 osvojili su pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Nova Corolla i RAV4 osvojili su pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, novi modeli Corolla i RAV4 2019. ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih pet zvezdica kao ocenu bezbednosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.