Toyota Environmental Challenge

2050

Naš Ekološki Izazov 2050, najavljen 2015. godine, obuhvata šest odvojenih "izazova" koji pokrivaju svaki aspekt našeg poslovanja, naše istraživanje novih proizvoda i tehnologija, i našu ulogu omogućavanja pojedincima i zajednicama da uče o tome i da poboljšavaju prirodni svet oko njih.

Izazov 1

Nulte Emisije CO2 kod novih vozila

Naš izazov Nultih Emisija CO2 kod novih vozila je da smanjimo emisije CO2 naših vozila za 90% do 2050., u poređenju sa nivoima emisija koje smo imali 2010.

Da bismo to uradili, proizvodićemo naše konvencionalne modele sa ekonomičnom potrošnjom goriva i promovisaćemo razvoj sledeće generacije vozila sa nultim emisijama CO2, uključujući hibride, plag-in hibride, električna vozila i vozila sa gorivim ćelijama.

Automobili koji koriste čistija, alternativna goriva mogu jedino imati uticaj kada se javno koriste u velikom broju, tako da ćemo raditi na tome da oni budu široko dostupni i da podstaknemo razvoj infrastrukture - benzinskih stanica i tačaka za punjenje, na primer - potrebno je podržati njihovu upotrebu.

Izazov 2

Nulte Emisije CO2 kroz životni ciklus vozila

Sa našim izazovom o Nultim Emisijama CO2 kroz životni ciklus vozila, želimo da učinimo više od eliminacije stvaranja CO2 tokom proizvodnje vozila i njihove vožnje od strane korisnika.

Želimo da uklonimo emisije CO2 iz procesa izrade materijala i delova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz metoda odlaganja i recikliranja koje su uključene kada vozilo dostigne kraj svog životnog ciklusa.

Da bismo to postigli, radićemo više na ekološki prihvatljivom dizajnu koji koristi sirovine sa manjim sadržajem ugljenika, kao i manji broj delova. Povećaćemo upotrebu bio-materijala iz obnovljivih izvora i učiniti naša vozila lakšim za demontiranje i reciklažu.

Izazov 3

Nulte Emisije CO2 u proizvodnim postrojenjima

Automobili ne proizvode CO2 samo dok ih vozite, već se stvara i tokom njihove proizvodnje u našim fabrikama.

Da bismo pomogli u obuzdavanju klimatskih promena, imamo strategiju za postignuće nultih CO2 emisija u našim proizvodnim postrojenjima, fokusirajući se na unapređenje tehnologija koje koristimo i prelazeći na alternativne izvore energije.

Mi ćemo racionalizovati naše proizvodne procese tako što ćemo ih skratiti a to će rezultovati manjim emisijama CO2. Naši objekti će biti energetski efikasniji i snabdeveni obnovljivim izvorima energije, kao što su sunce i vetar, i energijom sa manjim sadržajem ugljenika, kao što je energija vodonika.

Izazov 4

Smanjenje i optimizacija upotrebe vode

Svetske potrebe za vodom veoma brzo rastu, tako da je vitalno važno sačuvati zalihe smanjenjem količine vode koju koristimo u proizvodnji i recikliranju, koliko god možemo.

Počeli smo da sakupljamo kišnicu u našim proizvodnim pogonima da bismo smanjili količinu vode kojom se naše fabrike snabdevaju iz podzemnih voda i kanalizacione mreže. Mi smo takođe razvili metode prečišćavanja tako da voda koju koristimo može biti ponovo upotrebljena, ili bezbedno vraćena u lokalnu mrežu snabdevanja.

S obzirom da se vodeno okruženje znatno razlikuje kroz globalne regione u kojima poslujemo, pobrinućemo se da uvedemo mere koje su osetljive na lokalne potrebe.

Izazov 5

Uspostavljanje društva i sistema zasnovanim na recikliranju

Povećanje populacije, ekonomski rast i želja za ugodnijim načinom života stvaraju sve veći pritisak na prirodne resurse i stvaraju mnogo više otpada.

Mi želimo da pomognemo u izgradnji idealnog društva koje reciklira, radeći u četiri ključne oblasti: povećanje upotrebe ekoloških materijala; dizajniranje i upotreba dugotrajnijih delova; razvijanje efektivnijih i temeljnijih tehnologija reciklaže; i upotreba više obnovljenih materijala nastalih u procesu odlaganja vozila da bi se napravila nova.

Mi imamo više od 40 godina iskustva u idejama i inovacijama u ovoj oblasti i posvećeni smo postizanju još boljih rezultata u budućnosti.

Izazov 6

Uspostavljanje budućeg društva u skladu sa prirodom

Da bismo očuvali i unapredili našu koegzistenciju sa prirodom, moramo da sačuvamo naše šume i druge bogate ekosisteme.

MI sprovodimo razne projekte - manje i veće - širom sveta, na svim nivoima naše organizacije, kako bismo podržali naš cilj "Obogaćivanje života zajednica," organizujući pošumljavanje i sađenje drveća, zelene urbane šeme i druge ekološke inicijative na našim lokalitetima a i šire.

Iskoristićemo znanja koja smo stekli da bismo imali aktivnu ulogu u unapređenju ekološkog obrazovanja i podizanju svesti da bismo potpomogli izgradnju društva u kome ljudi žive u skladu sa prirodom.

Više informacija

Akio Toyoda o pobedi na WEC šampionatu Akio Toyoda o pobedi na WEC šampionatu TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini. Novi Hilux 2019 Special Edition će biti predstavljen na sajmu komercijalnih vozila  u Birmingemu Novi Hilux 2019 Special Edition će biti predstavljen na sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu Na predstojećem sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu (2019 Commercial Vehicle Show), u Velikoj Britaniji, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition. Toyota Motor Europe Povećala Ukupno Tržišno Učešće U Prvom Tromesečju 2019. Toyota Motor Europe Povećala Ukupno Tržišno Učešće U Prvom Tromesečju 2019. Prodajom 279.000 vozila u prva tri meseca Toyota je, godinu dana pre planiranog roka, povećala učešće hibridnih električnih vozila na preko 50 odsto Toyota s Tamarom u akciji Toyota s Tamarom u akciji Tamara Grujić družila se s posetiocima izložbenog prostora Toyote na Salonu automobila u Beogradu
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.