1. New Cars
 2. Yaris
Odaberite

Izuzetna rešenja kao standardna oprema

Vozite još dalje u dinamičnom novom Yarisu. Skrojen za grad i van njega, sa izuzetnim karakteristikama u svim paketima.

arrow right
arrow left
 • Blistav primer gradskog dizajna

  Privucite pažnju smelim detaljima eksterijera koji neće proći nezapaženo.

 • Savremen stil za vašu udobnost

  Putujte sa lakoćom u elegantnoj kabini sa inovativnim rešenjima.

 • Povezivanje bez kompromisa

  Novi Yaris stavlja besprekornu povezanost u srce svakog putovanja.

 • Sigurna i bezbedna vožnja

  Izvanredne funkcije bezbednosnog sistema T-Mate štite vas i druge učesnike u saobraćaju.

 • Iskusite dvostruku hibridnu snagu

  Dvostruka hibridna gama koju obogaćuje napredni, novi motor sa oznakom Hybrid 130.

 • Urbani kroj za grad

  Osećajte se drugačije u prostranom Yarisu.

 • Vožnja u udobnoj i prostranoj kabini

  Osetite prostranost kabine u kompaktnom dizajnu.

 • Sveobuhvatna garancija, puna sigurnost

  Neka vaš Yaris bude siguran uz potpuni paket zaštite.

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/rs/sr?modelId=09a6531a-c3f1-4d2d-b4d3-eb45cbb35478&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnei0BhB-EiwAA2xuBtn8Lz10Lmv2S95806OohWuUV5jnQQvlseClbpm8fgmW1B7g8Q2JRxoCx-sQAvD_BwE

Forced client side injection based on cached strategy

Česta pitanja

Električni pogon: odgovori na vaša pitanja

Toyota je započela hibridnu revoluciju pre više od 25 godina i nastavlja da se bori za svet sa nižim emisijama. Hibridni automobili kombinuju električni pogon sa snažnim benzinskim motorima koji pružaju odlične performanse i udobnost.

Prebacujući se između perioda rada motora sa unutrašnjim sagorevanjem i efikasnog EV pogona, hibridna vozila podrazumevaju dva izvora energije: benzinski motor i električni motor.

Hibridi mogu da koriste električnu energiju za nagla ubrzanja, pa čak i krstare brzinama do 50 km/h. Pošto  većina Toyotinih hibrida ima sistem samopunjenja, kada se baterija isprazni, višak snage iz motora ponovo puni bateriju.

Hibridi imaju pionirsku tehnologiju baterija koje se same pune. Poznata su kao „hibridno-električna“ vozila jer imaju dva izvora energije. To znači da, za razliku od isključivo električnih vozila i plag-in hibrida, ne morate da ih priključite da biste napunili baterije.

Pionirska tehnologija baterija u Toyotinom Hybridu je projektovana da traje tokom celog životnog veka automobila. Štaviše, neki mehanički elementi kao što su kvačilo, alternator i starter su potpuno uklonjeni, dodatno smanjujući rizik od nepredviđenih troškova u budućnosti. I ne samo to, sve hibridne komponente, uključujući hibridnu bateriju, imaju Toyotinu petogodišnju/100.000 km* garancijom od dana kupovine nove.

* Šta pre nastupi.

Postoje tri tipa hibridnih električnih vozila: blagi hibridni automobili, potpuni hibridi i plag-in hibrid. Blagi hibridni automobili koriste svoje električne motore samo da potpomognu rad SUS motora tokom ubrzanja i krstarenja jer električni motor ne može sam da pokreće automobil. U Toyotinom punom ili samopunjivom hibridu, možete uživati u vožnji isključivo na električnu energiju za do 80% putovanja po gradu, uz brzinu vožnje do 50 km/h. Plag-in hibridi rade na isti način kao hibridni automobili, ali sa baterijom većeg kapaciteta koja pruža još bolje električne performanse.