1. Discover Toyota
  2. Quality
Odaberite

Kvalitet za Toyotu: naš DNK

Kvalitet je u srcu svega što radimo

Uvijek bolji automobili

 

Kvalitet postavljamo u središte svega što radimo i, u skladu sa načelom kaizena, uvek pratimo kako možemo da uvedemo poboljšanja i tako osiguramo isporuku proizvoda i usluga najvećeg kvaliteta našim klijentima.

Svaki član naše ekipe shvata koliko je važno da se ne dopusti da neki deo lošeg kvaliteta pređe u sledeći korak procesa. To znači da možemo da rešimo bilo koji problem u trenutku kada se dogodi, sprečavajući nastanak većih problema. Takav pristup se prostire celim putem, od istraživanja i razvoja, kroz proizvodnju do postprodajnih usluga. Širom sveta naše aktivnosti u pogledu kvaliteta predvode direktori kvaliteta na svakom području, pomažući nam u stalnom nadzoru izvršavanja, učenju i uvođenju poboljšanja.

Mišljenja zaposlenih

 

Ljudi koji rade u našim proizvodnim pogonima širom sveta osećaju veliki lični ponos u tome što rade. Njihova posvećenost kvalitetnom radu na svakom koraku je temelj u osiguravanju isporuke vozila najvećeg kvaliteta našim klijentima.

Priča koju je ovde ispričao član proizvodne ekipe u UK pokazuje kako briga o kvalitetu stvara snažan tim i pokazuje poštovanje za naše klijente. On objašnjava: “Briga o kvalitetu je temeljni pristup.”

"Želimo da osiguramo da naš klijent ima najbolje vozilo koje možemo da napravimo."

Bob Chapman, Direktor operacija i John Cartwright, Osiguranje kvaliteta, Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Istorija kvaliteta

Proučavali smo i uvodili načine za poboljšanje kvaliteta još od samih početaka našeg poslovanja.

Kako su proizvodni procesi postajali složeniji, vozila postajala složenija, a potrebe i očekivanja klijenata su se širom sveta razvijali, mi stalno poboljšavamo svoje znanje, procese i proizvode da bismo isporučili veći kvalitet svega što proizvodimo i radimo.

Uz gotovo ceo vek iskustva, izgradili smo globalnu reputaciju i potpuno smo posvećeni njenom održavanju i širenju.

Tradicije kvaliteta

Mnogo toga što danas radimo da bismo osigurali najveći kvalitet našeg poslovanja i naših proizvoda je deo našeg načina rada već dugi niz godina - još od pre nego smo počeli sa proizvodnjom vozila. Ponosni smo na ove tradicije koje i dalje razvijamo i poboljšavamo da bismo odgovorili na nove izazove.

Osnovna načela na kojima počiva sistem osiguranja kvaliteta naše kompanije, uključujući ‘Customer First’ (klijent je na prvom mestu), ‘Quality First’ (kvalitet je na prvom mestu) i ‘Genchi Genbutsu’ (kreni i vidi na licu mjesta), postavljena su kada je kompanija osnovana. Otada se ova načela prenose i sa njima se upoznaju svi organizacioni nivoi današnje Toyote, od proizvodnje do izvršne uprave.

Kako su naši zaposleni u srcu našeg pristupa kvalitetu?

Saznajte više