1. Electrification
 2. Hybrid Electric
Odaberite

ZAŠTO HIBRIDNO-ELEKTRIČNI?

Sipajte gorivo kao i obično

Sipanje goriva u hibridni automobil je lako. Napunite svoj Toyota hibrid benzinom kao i obično na benzinskoj stanici, kako biste to učinili i u konvencionalnom automobilu.

Neverovatan domet

Toyotini hibridno-električni modeli neprimetno kombinuju pogon na benzin i električnu snagu kako bi se optimizovao domet vožnje i performanse. Jednostavno vozite normalno.

Samopunjenje

Toyotini hibridi se sami pune dopunjavajaći baterije prilikom kočenja i vožnje, tako da za razliku od električnih vozila, nikada ne morate da brinete o dometu i stanju baterije.

Kako funkcionišu hibridno-električni automobili?

Toyotini hibridi kombinuju mnoge kvalitete konvencionalnih automobila sa prednostima akumulatorskih električnih vozila. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem i elektro motor rade zajedno, usklađeni u naprednom i visoko integrisanom pogonskom sistemu. Motor povećava performanse dok istovremeno radi i kao generator za pretvaranje viška energije u električno punjenje baterije, smanjujući potrošnju goriva. Rezultat je mirna, ekonomična i iznad svega zabavna vožnja. Da biste još bolje razumeli, animacije u nastavku pokazuju kako funkcionišu naša hibridna električna vozila.
 • Točenje goriva

  Napunite rezervoar benzinom na pumpi kao i obično.

 • Električna vožnja

  Baterija napaja elektro motore, okrećući točkove dok pokreće vozilo napred.

 • Konvencionalna vožnja

  Motor sa unutrašnjim sagorevanjem povećava snagu i domet na velikim udaljenostima dok istovremeno puni bateriju.

 • Regenerativno kočenje

  Kada kočite i vozilo usporava, energija koja bi se obično gubila tokom ovog procesa koristi se za dopunjavanje baterije.

Pregledajte naše elektrifikovane automobile

ČESTA PITANJA

Hibridna vozila imaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem i električni pogon. Dva izvora energije mogu se kombinovati ili koristiti nezavisno po potrebi.

Hibridna vozila rade samo na električnu energiju u nekim situacijama, kao što su ubrzanja i vožnja pri brzinama do 50 km/h. Kada se baterija isprazni, višak snage iz motora je ponovo puni.

Toyotini hibridni automobili imaju pionirsku tehnologiju samopunjenja, jer automatski pune svoje baterije dok vozite. Dakle, bez dodatnog punjenja, nema potrebe da brinete o dometu ili priključivanju.

Pionirska tehnologija baterija u Toyotinom hibridu je projektovana da traje koliko i vozilo. U stvari, neki mehanički elementi vozila, kao što su kvačilo, alternator i starter motora potpuno su uklonjeni, dodatno smanjujući rizik od nepredviđenih troškova u budućnosti. I ne samo to, sve komponente hibridne električne energije, uključujući bateriju, pokrivene su Toyotinom garancijom od pet godina/100.000 km* od trentuka kupovine novog vozila.

* Šta pre nastupi.

Postoje tri tipa hibridnih električnih vozila: blagi hibridni automobili, standardni, i plug-in hibridi. Blagi hibridi koriste svoj električni motor samo za dopunu i podršku SUS motoru tokom ubrzanja i vožnje – električni motor ne može sam da pokreće automobil. U Toyotinom hibridu možete uživati u električnom pogonu za do 80 % vremena neophodnih putovanja po gradu i pri brzinama do 50 km/h. Plag-in hibridi rade na isti način kao hibridi, ali sa baterijom većeg kapaciteta koja obezbeđuje bolje performanse i unapređenje potpuno električne vožnje.

Maksimalno iskoristite sve mogućnosti svoje elektrifikovane Toyote


 • MyToyota povezane usluge

  Od provere statusa vozila, pa čak i od prethodnog regulisanja temperature u kabini, MyToyota aplikacija za pametne telefone pomaže vam da na najbolji način iskoristite sve mogućnosti svoje hibridno-električne Toyote.