1. New Cars
 2. Yaris Cross
Odaberite

Izuzetna rešenja kao deo standardne opreme

Vozite još dalje u dinamičnom, novom Yaris Crossu. Skrojen za grad i van njega, sa izuzetnim rešenjima u svim paketima opreme.

arrow right
arrow left
 • Rođen za grad

  Kompaktne veličine, ali sa izdignutim položajem za vožnju, poput onog u SUV-u.

 • Sedite visoko, osećajte se dobro

  Visoka pozicija sedenja ključ je bezbedne i opuštene vožnje

 • Uskladite život uz aplikaciju MyToyota

  Uz besprekornu mobilnu povezanost, svako putovanje počinje dodirom

 • T-Mate je vaš čuvar iz senke

  Bezbednosni sistem koji je osmišljen da biste bili potpuno bezbrižni na putu.

 • Vozite na svoj način uz moć hibrida

  Sa naprednim, novim Hybrid 130 motorom, neka svako putovanje bude ekonomično i optimalno

 • SUV izgled koji uliva poverenje

  Ostavite svoj trag gde god se pojavite sa svojim prepoznatljivim Yaris Crossom

 • Unesite svoj život

  Prozračna kabina ispunjena svetlošću svima pruža obilje prostora

 • Da vaš Yaris Cross uvek bude siguran

  Sveobuhvatna garancija za zaštitu automobila koji vas vodi kroz život

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/rs/sr?modelId=5c933238-df10-41c5-b921-a2e4d25ef931&utm_source=FBTraffic_Yaris_Cross_Hybrid_Convert&utm_medium=EPsocial&utm_campaign=FBTraffic_Yaris_Cross_Hybrid_Convert

Forced client side injection based on cached strategy

Česta pitanja

Električni pogon: odgovori na vaša pitanja

Toyota je započela hibridnu revoluciju pre više od 25 godina i nastavlja da se bori za svet sa nižim emisijama. Hibridni automobili kombinuju električni pogon sa snažnim benzinskim motorima koji pružaju odlične performanse i udobnost.

Prebacujući se između perioda rada motora sa unutrašnjim sagorevanjem i efikasnog EV pogona, hibridna vozila podrazumevaju dva izvora energije: benzinski motor i električni motor.

Hibridi mogu da koriste električnu energiju za nagla ubrzanja, pa čak i krstare brzinama do 50 km/h. Pošto  većina Toyotinih hibrida ima sistem samopunjenja, kada se baterija isprazni, višak snage iz motora ponovo puni bateriju.

Hibridi imaju pionirsku tehnologiju baterija koje se same pune. Poznata su kao „hibridno-električna“ vozila jer imaju dva izvora energije. To znači da, za razliku od isključivo električnih vozila i plag-in hibrida, ne morate da ih priključite da biste napunili baterije.

Pionirska tehnologija baterija u Toyotinom Hybridu je projektovana da traje tokom celog životnog veka automobila. Štaviše, neki mehanički elementi kao što su kvačilo, alternator i starter su potpuno uklonjeni, dodatno smanjujući rizik od nepredviđenih troškova u budućnosti. I ne samo to, sve hibridne komponente, uključujući hibridnu bateriju, imaju Toyotinu petogodišnju/100.000 km* garancijom od dana kupovine nove.

* Šta pre nastupi.

Postoje tri tipa hibridnih električnih vozila: blagi hibridni automobili, potpuni hibridi i plag-in hibrid. Blagi hibridni automobili koriste svoje električne motore samo da potpomognu rad SUS motora tokom ubrzanja i krstarenja jer električni motor ne može sam da pokreće automobil. U Toyotinom punom ili samopunjivom hibridu, možete uživati u vožnji isključivo na električnu energiju za do 80% putovanja po gradu, uz brzinu vožnje do 50 km/h. Plag-in hibridi rade na isti način kao hibridni automobili, ali sa baterijom većeg kapaciteta koja pruža još bolje električne performanse.