1. Electrification
 2. Plug-In Hybrid Electric
Odaberite

ZAŠTO HIBRIDNO-ELEKTRIČNI PLAG-IN?

Sipajte gorivo kao i obično

Punjenje vašeg plag-in hibrida je lako. Dopunite benzin na uobičajen način na benzinskim stanicama da biste vozili sa pogonom motora sa unutrašnjim sagorevanjem na dužim putovanjima.

Priključite

Za brzo i jednostavno punjenje, instalirajte zidnu kutiju za punjenje kod kuće i jednostavno koristite javna mesta za punjenje ako ste pošli na put. Takođe, možete puniti svoj Toyota Plug-in Hybrid kod kuće iz standardnog napajanja što omogućava duži period punjenja, ili punjenje preko noći.

Manja emisija štetnih gasova

Uz mogućnost još daljeg putovanja samo na električnu energiju, Toyotini plag-in hibridni automobili mogu da pređu do 75 km bez goriva i bez emisija izduvnih gasova.

Kako to funkcioniše?

PHEV vozila, kao što je Toyotin RAV4 Plug-in, imaju izvanredan domet i praktične prednosti hibridno-električnih automobila pridodajući sve električne karakteristike vozila na baterije. Da biste još bolje razumeli, animacije u nastavku pokazuju kako funkcionišu naša plag-in hibridna vozila.
 • Punjenje baterije i sipanje goriva

  Napunite rezervoar gorivom na benzinskoj stanici kao i obično. Dopunite bateriju na javnim stanicama za punjenje dok ste u pokretu, ili kod kuće pomoću Toyotine zidne kutije ili priključkom na standardnu utičnicu.

 • Električna vožnja

  Baterija napaja elektro motore, okrećući točkove dok pokreće vozilo.

 • Konvencionalna vožnja

  Benzinski motor povećava snagu i domet neophodan za duže relacije dok istovremeno puni bateriju.

Pregledajte naše elektrifikovane automobile

ČESTA PITANJA

Hibridna i plag-in hibridna vozila sadrže sličnu tehnologiju, ali sa jednom ključnom razlikom. Oba pogona rade tako što se neprimetno prebacuju između dva izvora napajanja, efikasnog benzinskog motora i hibridne baterije koja se sama puni. Međutim, plag-in hibridna vozila imaju bateriju većeg kapaciteta što im daje bolje električne performanse.

Neki Toyotini plag-in hibridi mogu da pređu samo u električnom režimu do 75 km. Ako se baterija isprazni tokom dužih vožnji, vozilo se neprimetno prebacuje na hibridni način rada, kombinujući benzin i obnovljenu energiju baterije kako biste stigli do odredišta.

Postoji nekoliko načina da dopunite plag-in hibrid. Priključivanje na kućno napajanje je jednostavno i čini punjenje preko noći praktičnim i, u mnogim slučajevima, veoma ekonomičnim. Za optimalnu brzinu punjenja, korišćenjem posebnog kabla i zidne kutije baterija će se potpuno napuniti za samo nekoliko sati, što je čak uporedivo sa nekim mobilnim telefonima.

Na mnogo načina, plag-in hibridi vam mogu uštedeti novac tokom svog životnog veka. Redovno punjenje baterije će dramatično smanjiti potrošnju goriva, budući da sa potpuno napunjenom baterijom neki Toyotini plag-in hibridni automobili mogu da pređu do 100 km sa samo litrom goriva. Niska emisija CO2 često znači i popuste na plaćanje putarine ili pogodnosti za službena vozila, kao i oslobađanje od plaćanje naknada za ulazak u centar grada. A, zbog smanjenog habanja delova kao što su kočione pločice i diskovi, PHEV automobil takođe može biti jeftiniji za održavanje.

Toyotine plag-in hibridne baterije su projektovane da traju tokom celog životnog veka autombila. Radi potpune bezbrižnosti, svaka baterija dolazi sa petogodišnjom garancijom na 100.000 km*, koja, uz godišnju kontrolu hibrida produžava pokrivenost baterije garancijom do 10 godina. Kada baterija dostigne kraj svog životnog veka, Toyotin program vraćanja obezbeđuje da se sa njom postupa bezbedno i odgovorno.
*Šta pre nastupi

Maksimalno iskoristite sve mogućnosti svoje elektrifikovane Toyote


 • MyToyota povezane usluge

  Od provere statusa baterije i trenutnog dometa vožnje do programiranja vremena punjenja, pa čak i prethodnog hlađenja ili grejanja kabine, MyToyota aplikacija za pametne telefone pomaže vam da na najbolji način iskoristite svoju Toyotu Plug-in Hybrid.