1. Electrification
  2. Toyota Charging
Odaberite

Javno punjenje
 
Gde god da ste, Toyota ima rešenje za vas. Imate pristup velikom broju punjača širom Evrope. U aplikaciji MyToiota možete pronaći stanice za punjenje u svojoj blizini. Izaberite željenu stanicu za punjenje, proverite dostupnost punjača i saznajte koji tipovi utičnica su dostupni. Potražite pravce do stanice koristeći navigaciju do odredišta za punjenje.
 
Kada stignete na stanicu, možete početi da punite, koristeći svoju RFID karticu, ili čak skeniranjem QR koda. Saznajte sve što želite o Toyotinoj mreži za punjenje.
Toyota HomeCharge
Torba za čuvanje kablova za punjenje
EV kabl Mode 2
EV kabl Mode 3

Toyota HomeCharge

"Rešenje za kućno punjenje čini punjenje vaše Toyote jednostavnim i praktičnim. Elegantni punjač je u potpunosti integrisan sa aplikacijom MyToyota i mogućnostima vaše Toyote, pružajajući vam mogućnost kontrole gde god da se nalazite. Omogućava vam da uradite sve što biste očekivali od povezanog punjača (upravljanje korisnicima, daljinsko punjenje, praćenje vaših sesija punjenja i tako dalje). Pored toga, omogućava vam pametno punjenje: postavite željeni nivo napunjenosti baterije vozila, odredite raspored punjenja prema izmenama* cene dnevne tarife energije na vašoj lokaciji ili se odlučite za raspored punjenja van perioda skuplje struje, što će vam omogućiti da smanjite troškove energije. Toyota HomeCharge se nudi u više varijanti kako bi se zadovoljile sve vaše potrebe, bilo da vam je potrebna jednofazna ili trofazna verzija, sa ili bez 4G veze. *U zavisnosti od dostupnosti u pojedinim zemljama i vašeg ugovora sa isporučiocem struje."

Torba za čuvanje kablova za punjenje

Zaštitite kabl za punjenje i sprečite da se zapetlja ili ogrebe unutrašnjost vašeg automobila. Torba je dostupna u dve veličine: mala (1 kabl), velika (2 kabla).

EV kabl Mode 2

Punite svoju baterijsko-električnu ili plag-in hibridnu Toyotu na standardnoj kućnoj utičnici. Ova opcija ima uređaj za kontrolu i zaštitu u samom kablu, čime je obezbeđena potpuna kontrola i komunikacija, garantujući tako zaštitu standardnog zidnog utikača i vašeg automobila.

EV kabl Mode 3

Kabl za punjenje i povezivanje vašeg automobila sa punjačem ili javnom stanicom za punjenje. Dostupan u dve dužine (5 ili 7,5 metara).

Pronađite odgovarajući punjač

Moderan, siguran i spreman za budućnost. Toyota HomeCharge nudi vrhunski kvalitet i pouzdanost, što ih čini savršenim partnerom za vaše Toyota plag-in hibrid ili Toyota električno vozilo.

FAQS

Svi Toyotini hibridi imaju pionirsku tehnologiju samopunjenja§. Kombinujući snagu visokoefikasnog benzinskog motora i jednog ili više elektro motora, Toyotini samopunjivii§ hibridi mogu sami da se dopunjavaju dok vozite, usporavate ili kočite. Možete voziti na kratke udaljenosti u električnom EV režimu i nikada ne morate da se priključujete na struju ili brinete o dometu baterije – benzinski motor preuzima rad kada je baterija prazna.

Punjenje vašeg električnog vozila je bezbedno, jednostavno i praktično. Punite kod kuće koristeći kućnu utičnicu i priloženi kabl za punjenje ili još brže preko Toyotinog HomeCharge uređaja. Takođe, možete da koristite brzo punjenje na raznim javnim mestima za punjenje.◊◊

Punite kod kuće koristeći kućnu utičnicu ili preko zidnog punjača. Automobil kao što je RAV4 Plug-in Hibryd može se u potpunosti napuniti pomoću standardne kućne utičnice (10 A) za 7,5 sati***, po mogućnosti preko noći kada su troškovi struje niži. Toyota HomeCharge zidna kutija obezbeđuje brzo i bezbedno punjenje kod kuće, omogućavajući da se RAV4 Plug-in Hibryd potpuno napuni za 5 sati***. Možete daljinski da kontrolišete i nadgledate proces punjenja koristeći MyToyota aplikaciju. Takođe ćete morati redovno da punite rezervoar za gorivo.

* Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

§ Kod hibrida sa samopunjenjem, motor sa unutrašnjim sagorevanjem i jedan ili više elektro motora rade zajedno u jednom naprednom pogonskom sistemu. SUS motor poboljšava performanse dok istovremeno radi i kao generator za pretvaranje viška energije u električno punjenje, smanjujući potrošnju goriva.

◊ Elektrifikovani automobil je vozilo koje u određenoj meri pokreće jedan ili više elektro motora. Druga vozila, uključujući hibride i plag-in hibride, istovremeno imaju i benzinski motor. Neki drugi automobili, poput Toyote bZ4X, imaju isključivo električni pogon.

* Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

§§ U zavisnosti od ponude u vašoj zemlji i vašem ugovoru o isporuci električne energije.

◊◊ Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i očuvao kvalitet baterije tokom životnog veka vozila, snaga DC brzog punjenja Toyotinog električnog automobila sa baterijom može biti privremeno smanjena (na otprilike 24 sata) nakon dve sesije dnevno (ekvivalentno dva puta 10 % do 80% stanja napunjenosti).

*** Navedena vremena punjenja mogu da se razlikuju u zavisnosti od lokalnih uslova punjenja (na primer tipa i stanja stanice za punjenje, temperature baterije ili temperature okoline). Ove brojke su date isključivo u svrhu poređenja.