1. New Cars
Odaberite

Potpuno električan, pogon na sva četiri točka

Dinamičan SUV dizajn osnažen čistom, električnom snagom. Zabavan za vožnju, lak za punjenje i izuzetno svestran, inovativni bZ4X je savršena električna mobilnost.

Dostupnost dole navedenih proizvoda može varirati u zavisnosti od zemlje. Lokalne ponude mogu biti različite na svakom tržištu. Kupcima savetujemo da sve pojedinosti provere kod Toyota ovlašćenog partnera.

Izuzetna rešenja u standardnoj opremi

Pozdravite Toyotu bZ4X: moćan SUV dizajn objedinjuje  pogon na sve točkove, koji je najbolji u klasi, i elektrifikovanu vožnju

arrow right
arrow left
 • Napravljen sa smislom i svrhom

  Snažan stav koji odiše električnim samopouzdanjem u svakom okruženju

 • Spoj luksuza i praktičnosti

  Teksture nadahnute nordijskim stilom i prostrana unutrašnjost pružaju vrhunsku udobnost

 • Najsavremenija električna tehnologija

  Dugotrajna i inovativna tehnologija koja vas pokreće

 • Do horizonta, i dalje

  Konstruisana da traje, sa produženim dometom koji sa jednim punjenjem prelazi 512 kilometara

 • Elektronika koja vas povezuje

  Saznajte najnovije informacije koje pruža sistem Toyota Smart Connect+

 • Osmišljen sa bezbednošću na umu

  Pametna bezbednosna rešenja koja čuvaju vas i druge učesnike u saobraćaju

 • Putovanje u novu dimenzju

  Jedna veličina za sva vaša putovanja

 • Prostor u kabini za svakoga

  Otmeni komfor u kabini sa dovoljno prostora za noge i potpuno ravnim podom

 • Sveobuhvatna garancija, potpuna zaštita

  Vaš bZ4X je siguran u vašim rukama

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/rs/sr?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db

Read timed out

 • Elegantan stil, SUV izgled

  Robustan i moderan, bZ4X se podjednako dobro snalazi i u gradu i na otvorenom. Najsavremenija, elegantna silueta električnog vozila obogaćena samouverenim i impozantnim karakterom SUV-a rezultira jedinstvenim dizajnom.

Domet
Baterija
X režim vožnje
Aerodinamične karakteristike
Obnovljivi materijali
Klima uređaj tipa toplotne pumpe
Dinamična vožnja

Domet

Uz lako punjenje gde god da se nalazite, Toyotin potpuno električni bZ4X daje vam slobodu da idete tamo gde vas put vodi. Gotovo nečujan u gradu, udoban na auto-putu i ​​dinamičan na otvorenom putu, pravi je primer jednostavne električne vožnje. *Po standardu WLTP prosečno od 411 km do 512 km (u zavisnosti od specifikacije). Podaci o električnom dometu su dati u svrhu poređenja i mogu da se razlikuju u zavisnosti od paketa opreme i menjača, naknadno ugrađene dodatne oprema (posle registracije), stila vožnje, vremenskih uslova, brzine i opterećenja vozila. Ti podaci možda ne odražavaju vaše stvarne rezultate vožnje. Sva vozila su sertifikovana u skladu sa svetskom usklađenom procedurom testiranja lakih vozila (WLTP standard).

Baterija

Toyotino poverenje u kvalitet izrade ogleda se u garanciji da će baterije zadržati najmanje 70% svog kapaciteta do 10 godina upotrebe, što je pokriveno originalnom garancijom za proizvodnju električnih vozila koja važi do 8 godina ili 160.000 kilometara. Uz dodatnu produženu brigu o bateriji grancija važi do 10 godina ili milion pređenih kilometara, a ta garancija se aktivira dolaskom na godišnje kontrolne preglede EV vozila (Health Check, pri čemu se mogu primenjivati posebna pravila i uslovi).

X režim vožnje

Fantastičan AWD pogon na sva četiri točka samo na dodir dugmeta X-Mode. Izaberite režim vožnje koji odgovara različitim terenima. Budite puni samopouzdanja u svim uslovima, uključujući dubok sneg i blato (na brzinama ispod 20 km/h), kao i uz Grip Control za još težu vožnju van puta (pri brzini ispod 10 km/h).

Aerodinamične karakteristike

Brojni elementi aerodinamičkog dizajna pomažu u usmeravanju protoka vazduha i povećavaju domet vožnje Toyote bZ4X. Ti detalji uključuju otvore u uglovima prednjih branika, kompletnu površinu panela podvozja, zatim razdvojeni krovni spojler, kao i spojler na zadnjem delu vozila. To je dizajn koji prevazilazi sva očekivanja.

Obnovljivi materijali

Toyotina misija očuvanja životne sredine ne zaustavlja se samo na neverovatnom inženjeringu. Materijali koji se mogu iznova reciklirati nalaze se svuda u bZ4X-u, pomažući mu tako da prevaziđe granicu nulte emisije.

Klima uređaj tipa toplotne pumpe

Toyoyta bZ4X koristi sistem toplotne pumpe male snage i visoke efikasnosti čime se povećava maksimalni domet vožnje. Sistem apsorbuje toplotu iz spoljašnjeg vazduha i koristi je za zagrevanje vozila tokom zime. Prevazilazeći uobičajene standarde SUV vozila, bZ4X nudi genijalna rešenja za svaku vožnju.

Dinamična vožnja

Baziran na primeni e-TNGA* filozofije, bZ4X koristi prvu posebno konstruisanu Toyotinu platformu za električna vozila sa baterijama (BEV). Zahvaljujući niskom centru gravitacije i krutosti karoserije, platforma omogućava izvanredne performanse i intuitivnu vožnju – i to ne samo za baterijska električna vozila, već i za svaki automobil. (*Toyota New Global Architecture).

Više od očekivanja, preko nulte granice

Naša misija jeste da poboljšamo mobilnost za sve. Predstavljamo najnoviju generaciju inovativnih električnih vozila na baterije: spoj elegantnog, modernog dizajna i izuzetnih mogućnosti , ovo je električna vožnja koja se razlikuje od drugih.

 • Uživajte u potpuno električnoj vožnji u bZ4X

  Toyotin potpuno električni bZ4X daje vam slobodu da idete kuda god vas put odvede. Lak za korišćenje i jednostavan za punjenje, neprimetno se uklapa u brzi životni stil.

  *Po standardu WLTP prosečno od 411 km do 512 km (u zavisnosti od specifikacije). Podaci o električnom dometu su dati u svrhu poređenja i mogu da se razlikuju u zavisnosti od paketa opreme i menjača, naknadno ugrađene dodatne oprema (posle registracije), stila vožnje, vremenskih uslova, brzine i opterećenja vozila. Ti podaci možda ne odražavaju vaše stvarne rezultate vožnje. Sva vozila su sertifikovana u skladu sa svetskom usklađenom procedurom testiranja lakih vozila (WLTP standard). Molimo vas da iskoristite kalkulator dometa vožnje da biste predvideli realni domet u pojedinim uslovima.

Česta pitanja

Saznajte više o dometu vožnje, ključnom aspektu performansi električnih automobila.

Domet vožnje po WLTP standardu je procena zasnovana na WLTP (Worldvide harmonized Light vehicle Test Procedure) propisima. To je globalni standard koji Toyota rigorozno sprovodi. Domet u vožnji pojedinačnih korisnika može odstupiti od navedenih WLTP vrednosti kada se ključni faktori, uključujući brzinu, površinu puta, ponašanje u vožnji i temperaturu okoline, razlikuju od onih navedenih u ciklusu WLTP testiranja. Toyotina internet stranica namenjena modelu bZ4X, kao i brošure,  navode WLTP domet od 411 do 512 kilometar (u zavisnosti od verzije vozila i specifikacija), ali promenljivi faktori mogu dovesti i do manjeg dometa pređenog puta. Molimo vas da koristite naš kalkulator dometa kako biste predvideli vaš domet u realnim i specifičnim uslovima, kao što su temperatura, veličina točkova, režim vožnje i podešavanje klima uređaja.

Odabir Eko režima tokom vožnje povećava ekonomičnost i krajnji domet, ujedno aktivirajući Auto Eco režim grejanja. Takođe, razmislite o isključivanju klima uređaja kada nije potrebno. Zapamtite da su sedišta i volan sa grejanjem u modelu bZ4X energetski efikasniji način da se zagrejete od uključivanja grejača. Uverite se i da je pritisak u gumama pravilno podešen, jer će nizak pritisak pneumatika smanjiti domet. Zimske gume takođe troše više struje na suvim putevima nego letnje. Transport nepotrebnog tereta će povećati potrošnju energije, pa obavezno uklonite nepotrebne predmete iz automobila. Konačno, razmislite o promeni načina  vožnje. Putovanje konstantnom, umerenom brzinom gde god je to moguće, izbegavajući nepotrebno ubrzanje i kočenje, pomoći će vam da prevalite više kilometara sa jednim punjenjem baterije. Kada je potrebno da promenite brzinu vožnje, činite to postepeno da biste smanjili potrošnju energije.

Sva naša električna vozila su napravljena prema jednakim standardima vrhunskog kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti kao i bilo koja druga Toyota, a njihove baterije su projektovane da traju. Svaka je pokrivena programom produženog održavanja baterija, koji garantuje najmanje 70% kapaciteta tokom prvih 10 godina ili do pređenih 1.000.000 km*, tako da možete biti potpuno bezbrižni.

*Garancija u Evropi. Proverite uslove lokalne garancije za više detalja.

Lako punjenje bilo gde

Gde god da vas put odvede, nova Toyota bZ4X pruža vam potpunu bezbrižnost. Sa kombinovanim sistemom za punjenje (CCS2) ugrađenog punjača baterije (OBC), imate mnogo opcija kada je u pitanju punjenje. Punite kod kuće, na poslu ili u pokretu. Punjenje od 10% stanja napunjenosti do 80% može se postići za 30 minuta* sa 150 kW DC punjenjem u optimalnim uslovima, kao što je temperatura između 25° i 30°C. Da bi se zaštitilo zdravlje i dugovečnost baterije, performanse brzog DC punjenja se smanjuju kada stanje napunjenosti dostigne 80%. Molimo koristite naš kalkulator vremena punjenja da biste procenili vreme punjenja. Jednostavno unesite svoje specifične uslove, kao što su tip punjača koji koristite i temperatura okoline.
 • Kućni zidni punjači

  Ove namenske jedinice mnogo brže pune bateriju nego kabl sa kućne utičnice. Toyotu bZ4X možete potpuno napuniti za 6,5-10** sati.

 • Javni punjači

  Predviđeni za brzo punjenje, ove punjače lako možete pronaći na stanicama za brzo punjenje na brojnim javnim mestima zahvaljujući lokatoru stanica u aplikaciji MyToyota ili uz pomoć Toyota Smart Connect+ usluge. Ove visokoefikasne jedinice mogu da napune bateriju bZ4X-a, sa početnog nivoa od 10% pa do 80%, za oko 30 minuta***, jer koriste DC punjač snage 150 kW, u zavisnosti od optimalnih uslova kao što je, na primer, temperatura od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

 • Karakteristike brzog punjenja jednosmernom strujom

  Da bismo održali kvalitet i dugovečnost baterije, performanse brzog punjenja jednosmernom (DC) strujom se smanjuju kada stanje napunjenosti dostigne 80%. Molimo vas da iskoristite kalkulator vremena punjenja da biste procenili sopstveno vreme potrebno za punjenje. Jednostavno unesite svoje specifične uslove, kao što je tip punjača koji koristite i temperaturu okoline.

 • Povezano punjenje

  Osmišljena da olakša vožnju, aplikacija MyToyota na vašem pametnom telefonu otvara čitav svet povezivanja. Proverite nivo baterije svog automobila, zakažite vreme za punjenje i pogledajte podatke o putovanju, i koristite ostale daljinske komande za kontrolu vozila.

*U zavisnosti od uslova kao što su temperatura i karakteristike punjača. Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i sačuvao kvalitet baterije, snaga brzog DC punjenja Toyote bZ4X će biti privremeno smanjena (na oko 24 sata) posle dve sesije brzog punjenja od 10-80% u toku dana.

**Snage 11 kW OBC (ugrađeni punjač). U zavisnosti od uslova kao što su temperatura i karakteristike punjača. Drugi faktori, kao što su temperature ispod ili iznad 25°-30° C takođe utiču na vreme punjenja.

***U zavisnosti od uslova kao što su temperatura i karakteristike punjača. Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i sačuvalo zdravlje baterije, snaga brzog DC punjenja Toyote bZ4X će biti privremeno smanjena (na oko 24 sata) nakon dve sesije brzog punjenja od 10-80% u toku dana.

Česta pitanja

Želeli biste da znate više o punjenju električnih automobila? Evo informacija

Punjenje od 10% stanja napunjenosti do 80% može se postići za 30 minuta* sa priključkom od 150 kW jednosmerne struje uz punjenje u optimalnim uslovima. Da bi se zaštitilo zdravlje i dugovečnost baterije, performanse brzog DC punjenja se smanjuju kada stanje napunjenosti dostigne 80%. Molimo da koristite kalkulator vremena punjenja da biste procenili potrebno vreme punjenja. Jednostavno, unesite svoje specifične uslove, kao što su tip punjača koji koristite i temperatura okoline.

*U zavisnosti od lokalnih uslova. Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i sačuvalo zdravlje baterije, snaga brzog punjenja bZ4X jednosmernom strujom može se privremeno smanjiti (na oko 24 sata) nakon dve sesije brzog punjenja od 10-80% u toku dana. I drugi faktori, kao što su niže temperature, mogu uticati na vreme punjenja.

Ova slova se odnose na različite napone punjača. Sa svojom električnom arhitekturom od 400 volti, bZ4X se može puniti i sa K punjačem (napon između 50 i 500) i L punjačem (napon između 200 i 920) bez problema.

Punjenje električnog vozila je jednostavno i praktično. Instaliranje zidne kutije kod kuće je odličan način da osigurate da vaš električni automobil uvek bude spreman za pokret – samo ga jednostavno priključite kada dođete kući. Takođe, savršeno je bezbedno da se puni i iz kućne utičnice pomoću kabla za punjenje vozila, iako će punjenje trajati duže nego preko zidne kutije.

Za brzo i praktično punjenje u pokretu, sve šira mreža brzih punjača na brojnim lokacijama kao što su benzinske stanice, na auto-putu i ​​parkirališta supermarketa, mogla bi da vam omogući nastavak putovanja za samo 30 minuta*. Molimo koristite kalkulator vremena punjenja da biste procenili vreme punjenja. Jednostavno unesite svoje specifične uslove, kao što su tip punjača koji koristite i temperatura okoline.

*U zavisnosti od lokalnih uslova. Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i sačuvalo zdravlje baterije, snaga brzog punjenja bZ4X jednosmernom strujom može se privremeno smanjiti (na oko 24 sata) nakon dve sesije brzog punjenja od 10-80% u toku dana. I drugi faktori, kao što su niže temperature, mogu uticati na vreme punjenja.

Automobili proizvedeni pre januara 2023. imaju ugrađeni punjač baterija od 7 kW (OBC). Sa strujom od 32 ampera, minimalno vreme za potpuno punjenje je 9,5 sati. Automobili proizvedeni od februara 2023. imaju OBC od 11 kW, što znači da se automobil može u potpunosti napuniti za 6,5 sati na punjaču od 11 kW. Koristite naš kalkulator vremena punjenja da biste procenili koliko dugo će punjenje trajati u određenim uslovima, kao što su tip punjača i temperatura okoline.
 • Uvek povezan, uvek u pokretu

  Inteligentni kokpit omogućava potpunu sinhronizaciju automobila i pametnog telefona. Osmišljena da olakša vožnju, aplikacija MyToyota na vašem pametnom telefonu otvara čitav svet povezivanja.

Potpuno bezbrižni uz Toyota Kaizen

Toyota teži da sve aspekte vašeg bZ4X iskustva učini što je moguće jednostavnijim i praktičnijim. Toyota Kaizen pruža upravo to: jedan paket sa svim bitnim elementima* koji će vam pomoći da uživate u mnogobrojnim prednostima fantastičnog električnog vozila na baterije, i sve to potpuno bezbrižno.
 • Pređena kilometraža

  Sistem koji vas nagrađuje ukoliko je vaša stvarna kilometraža manja od prvobitno ugovorene kilometraže.

 • Zidni punjač

  Pristupačno finansijsko rešenje za smanjenje troškova zidne kutije, obezbeđujući lak pristup kućnom punjenju po konkurentnim cenama.

 • Naplata

  Pretplata za upravljanje uslugama više pružalaca usluga za korišćenje punjača, sa jednim računom za plaćanje.

 • Povezivanje

  Toyota Smart Connect i Toyota aplikacija, MyToyota biće vaši saputnici u električnim vozilima, povezujući vas sa automobilom i pomažući vam da planirate putovanja. Od očitavanja statusa baterije na daljinu do pronalaženja javnih stanica i planiranja daljinski kontrolisanog vremena punjenja, bZ4X ima sve što vam je potrebno za upravljanje električnim putovanjima.

 • Osiguranje

  Prilagođeno osiguranje po garantovanim, fiksnim cenama tokom perioda lizinga.

 • Održavanje

  Kompletno održavanje i servisiranje za vreme trajanja lizinga.

Toyota T-Mate - uz vas radi bezbednijeg putovanja

Da bi obezbedio najbolje bezbednosne funkcije u svojoj klasi, bZ4X ima ugrađen T-Mate, koji je vaš koristan partner u vožnji. T-Mate je skup sistema namenjenih kao podrška vozaču, i sa ciljem da vožnju učini bezbednijom, bilo da parkirate, vozite na auto-putu ili po gradskim ulicama. T-Mate će se pobrinuti da ste uvek u sigurnim rukama.
 • Toyota Safety Sense Model bZ4X je napravljen sa najnovijom generacijom sistema Toyota Safety Sense, kao i mogućnošću bežičnog ažuriranja funkcija.
 • Kontrola mrtvog ugla (BSM) Naš sistem za praćenje mrtvog ugla upozorava vozača na bilo koje vozilo koje možda nije video u svojim bočnim retrovizorima. Ovo je posebno korisno pri preticanju.
 • Dodatne funkcije pomoći za vožnju i parkiranje Pored toga, Toyota bZ4X je opremljena i drugim inovativnim T-Mate rešenjima za pomoć u vožnji i parkiranju, kao što su pomoć za bezbedan izlazak iz automobila (Safe Exit Assist), podsetnik na prisustvo lica ili stvari na zadnjim sedištima (Rear Seat Reminder), kamera za nadzor vozača (Driver Monitor Camera), prilagodljivi sistem dugih svetala (Adaptive High-Beam) - da spomenemo samo neke. Ovi sistemi vam daju samopouzdanje i omogućavaju još bezbednije okruženje u vožnji, kako za vas tako i za druge učesnike u saobraćaju.

Galerija slika Toyote bZ4X