1. Electrification
 2. Battery electric
Odaberite

ZAŠTO ELEKTRIČNA BATERIJA?

Punjenje kod kuće

Punjenje vašeg Toyotinog električnog vozila na baterije je bezbedno, praktično i jednostavno. Punite kod kuće koristeći utičnicu i priloženi kabl za punjenje, ili još brže preko priključka zidne kutije. Takođe, možete da koristite brzo punjenje na raznim javnim mestima punjenja*. *Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i da bi baterija tokom životnog veka vozila ostala u dobrom stanju, DC snaga brzog punjenja Toyote bZ4X može se privremeno smanjiti (na otprilike 24 sata) posle dve sesije dnevno (odnosno dva puta 10% do 80% stanje napunjenosti).

Izuzetan domet

Toyotina električna vozila na baterije, kao što je Toyota bZ4X, mogu da pređu više od 500 km* sa jednim punjenjem. *WLTP ciklus. Domet zavisi od konkretne verzije, pogonskih agregata i lokalnih uslova vožnje.

Garancija 10 godina

Da biste bili potpuno mirni, program produžene brige garantuje da će baterija u vašoj Toyoti zadržati 70 % svog početnog kapaciteta tokom prvih 10 godina vlasništva ili milion pređenih kilometara*. *Podleže godišnjim kontrolnim pregledima u Toyotinom ovlašćenom servisu.

Kako to funkcioniše?

"Sa tihim, prefinjenim i uzbudljivim, jedinstvenim karakterom kojim se odlikuju elektrifikovana vozila, električna vozila rade samo sa pogonom na električnu energiju. Umesto motora i rezervoara za gorivo koriste elektro motore na baterije. Jednostavni za punjenje* kod kuće ili dok ste na putu, oni imaju ključnu ulogu u razvoju rešenja za mobilnost sa niskim emisijama. Otkrijte u nastavku više o tome kako tehnologija funkcioniše klikom na animacije. *Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i da bi baterija tokom životnog veka vozila ostala u dobrom stanju, DC snaga brzog punjenja Toyote bZ4X može se privremeno smanjiti (na otprilike 24 sata) posle dve sesije dnevno (odnosno dva puta 10% do 80% stanje napunjenosti)."
 • Punjenje

  "Punite bateriju električnom energijom preko standardne utičnice ili zidne kutije kod kuće, ili koristeći brze javne punjače.* *Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i da bi baterija tokom životnog veka vozila ostala u dobrom stanju, DC snaga brzog punjenja Toyotinih električnih vozila može se privremeno smanjiti (na otprilike 24 sata) posle dve sesije dnevno (odnosno dva puta 10% do 80% stanje napunjenosti)."

 • Vožnja

  Baterija napaja elektro motore, okrećući točkove dok pokreće vozilo.

 • Regenerativno kočenje

  Kada kočite i vozilo usporava, energija koja bi se obično gubila tokom ovog procesa koristi se za dopunjavanje baterije.

Pregledajte naše elektrifikovane automobile

Česta pitanja

Hibridno-električno vozilo se u radu prebacuje između dva izvora energije, benzinskog motora i hibridne baterije koja se sama puni. Kao što naziv govori, električno vozilo na baterije radi samo na bateriju. Dakle, bez SUS motora, ne koristi gorivo osim električne energije i radi sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Moderna električna vozila na baterije mogu putovati dalje nego što mislite. Najnovija Toyota bZ4X može preći do 500 km sa jednim punjenjem.

Punjenje vašeg električnog vozila je jednostavno i praktično. Punite kad god vam odgovara pomoću priloženog kabla i kućne utičnice. Ili, instalirajte posebnu zidnu kutiju i potpuno punjenje je moguće za samo pet sati. Za brzo punjenje dok ste u pokretu, sve šira mreža brzih punjača na lokacijama kao što su servisne stanice na auto-putu i parkirališta supermarketa, može vam omogućiti da dopunite bateriju za 30 minuta.*

*Da bi se obezbedilo efikasno punjenje i da bi baterija tokom životnog veka vozila ostala u dobrom stanju, DC snaga brzog punjenja Toyote bZ4X može se privremeno smanjiti (na otprilike 24 sata) posle dve sesije dnevno (odnosno dva puta 10% do 80% stanje napunjenosti).

Na mnogo načina, baterijska električna vozila vam mogu uštedeti novac tokom svog životnog veka. Nikada više nećete morati da plaćate gorivo, a postoji i niz ekonomskih podsticaja za vozila sa nultom emisijom, bilo da se radi o oslobađanju od plaćanja naknada za ulazak u centar grada, nižim cenama parkinga ili poreskim olakšicama i pogodnostima. A,  pošto elektro motori i baterije zahtevaju minimalno održavanje, servis često može biti i jeftiniji.

Naša električna vozila sa baterijom se mogu pohvaliti istim kvalitetom, izdržljivošću i pouzdanošću kao i bilo koja druga Toyota. Baterije su projektovane da traju tokom celog veka trajanja vozila, a svaka je pokrivena garancijom od 10 godina/160.000 km*, tako da ćete biti potpuno mirni godinama. Kada baterija dostigne kraj svog veka trajanja, naš program za vraćanja obezbeđuje da se sa njom postupa bezbedno i odgovorno.

* Šta pre nastupi.

Maksimalno iskoristite sve mogućnosti svoje elektrifikovane Toyote


 • MyToyota povezane usluge

  Od provere statusa baterije i trenutnog dometa vožnje do programiranja vremena punjenja, pa čak i prethodnog hlađenja ili grejanja kabine, MyToyota aplikacija za pametne telefone pomaže vam da na najbolji način iskoristite svoju Toyotu sa električnim pogonom.