1. Electrification
 2. Toyota Owning an Electrified car
Odaberite

Vozite na struju*

Ključna tehnologija u osvajanju održivije budućnosti, elektrifikovani* automobili doprinose smanjenju emisije izduvnih gasova§ bez ugrožavanja performansi, praktičnosti ili svestranosti. Prijatan za vožnju i jednostavan za održavanje, tako da je prelazak na elektrifikovan automobil neosetan.
 • Pravi izbor za ekološki osvešćene kupce

  Odlučivanje za elektrifikovano* vozilo je dobar izbor za ekološki osvešćene kupce. Pokretani samo električnom energijom, bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem, Toyotini automobili sa električnim baterijama i vodoničnim gorivnim ćelijama ne proizvode štetne emisije izduvnih gasova§ tokom vožnje. I hibridi i plag-in hibridi imaju benzinske motore, tako da kombinovanjem električne i snage SUS motora imaju mogućnost da smanje emisiju izduvnih gasova§ i potrošnju goriva u poređenju sa konvencionalnim pogonskim agregatima.

 • Niski troškovi vožnje

  Bilo da se radi o električnom vozilu na baterije, električnom automobilu sa vodoničnim gorivnim ćelijama, hibridu ili plag-in hibridu, održavanje vaše elektrifikovane* Toyote je lako. Uz sveobuhvatnu garanciju i jednostavno, pristupačno servisiranje, cena održavanja je povoljna i na radost vlasnika.

 • Potpuna bezbrižnost

  Konstruisana da traju, naša elektrifikovana* vozila su napravljena po istim standardima izuzetnog kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti kao i svaka druga Toyota.

 • Verni životni pratilac

  Aplikacija za pametne telefone MyToyota vam daje potpunu kontrolu nad vašom elektrifikovanom* Toyotom. Bez obzira da li želite da zakažete punjenje ili proverite stanje baterije, sve to možete učiniti samo jednim dodirom.

 • Finansijske pogodnosti i druge povlastice

  Vožnja elektrifikovane* Toyote je pristupačnija nego što mislite. U mnogim zemljama postoje poreske olakšice za vozače službenih automobila, a elektrifikovani automobili su često oslobođeni dažbina  za puteve, naknada za vožnju u gradskim centrima ili u zonama gde je dozvoljena niska emisija gasova, što sve štedi vaš novac.

Maksimalno iskoristite sve mogućnosti svoje elektrifikovane Toyote

Vožnja elektrifikovanog* automobila je lakša i pristupačnija nego ikada zahvaljujući Toyota povezanim uslugama.

 • MyToyota povezane usluge

  Od provere statusa vozila, pa čak i od prethodnog regulisanja temperature u kabini, aplikacija MyToyota za pametne telefone pomaže vam da na najbolji način iskoristite sve mogućnosti svoje elektrifikovane Toyote.

FAQS

Elektrifikovani* automobili su uzbudljivi za vožnju, sa agilnim upravljanjem i impresivnim ubrzanjem. Takođe, prostrani su unutra i tihi, sa vrlo malo buke ili vibracija dok su u pokretu. Električni automobili na baterije nemaju emisiju izduvnih gasova tokom vožnje,§ dok hibridi i plag-in hibridi kombinuju električnu snagu i snagu motora sa unutrašnjim sagorevanjem kako bi pružili iskustvo vožnje sa brzim odzivom i ekonomičnom potrošnjom goriva.

* Elektrifikovani automobil je vozilo koje u određenoj meri pokreće jedan ili više elektro motora. Druga vozila, uključujući hibride i plag-in hibride, istovremeno imaju i benzinski motor. Neki drugi automobili, poput Toyote bZ4X, imaju isključivo električni pogon.

§ Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

Punjenje baterije električne Toyote preko noći kod kuće, uz odgovarajuću energetsku tarifu može biti jeftinije od korišćenja goriva u konvencionalnom automobilu na benzin ili dizel◊, a punjenje kod kuće preko noći takođe može biti praktičnije od odlaska do benzinske pumpe. Hibridi i plag-in hibridi kombinuju snagu motora sa unutrašnjim sagorevanjem i jednog ili više elektro motora da bi optimizovali potrošnju goriva, obezbeđujući isplativo putovanje. Jeftinije servisiranje zahvaljujući manjem broju pokretnih delova takođe vam štedi novac, uz manje troškove zbog oslobađanja od naknada za zone sa niskim emisijama u nekim zemljama i finansijske olakšice koje pomažu u smanjenju ukupnih troškova.

* Elektrifikovani automobil je vozilo koje se u određenoj meri pokreće pomoću jednog ili više elektro motora. Druga vozila, uključujući hibride i plag-in hibride, istovremeno imaju i benzinski motor. Neki drugi automobili, poput Toyote bZ4X, imaju isključivo električni pogon.

** Ukoliko punite kod kuće za vreme jeftinije tarife. Ne uključuje troškove za HomeCharge zidni punjač.

Ako se odlučite za električni automobil sa baterijom ili plag-in hibrid, punjenje ne može biti lakše. Možete puniti kod kuće koristeći kućnu utičnicu ili, za brže punjenje, zidni punjač instaliran u vašoj garaži ili na kućnom prilazu. Isto tako, bateriju možete dopuniti dok ste na putovanju zahvaljujući sve široj javnoj mreži punjača. Hibridi se dopunjuju gorivom na benzinskoj pumpi na uobičajen način. Vodonikove gorivne ćelije električnih automobila moraju se puniti na pumpi za vodonik.

U pogledu korišćenja, održavanja i načina vožnje, hibridi zahtevaju vrlo malo prilagođavanja u odnosu na tradicionalni benzinski ili dizel automobil, što ih čini dobrim izborom za vaš prvi elektrifikovani* automobil. Vozićete ih poput konvencionalnih automobila i ne zahtevaju punjenje. Plag-in hibridi mogu da se pune, ali mogu da se voze i bez punjenja – potrebno je samo da dopunite rezervoar za gorivo na uobičajen način. Ovo ih čini idealnom odskočnom daskom za ulazak u svet električnih vozila na baterije. Električni automobili na baterije nude brojne prednosti, ali zahtevaju punjenje.  Da li će električni automobil sa vodoničnim gorivim ćelijama biti pravi izbor za vas zavisi će od broja stanica za punjenje vodonikom u vašoj oblasti – informišite se kod Toyota prodavca. Za više informacija posetite našu stranicu Pomoć pri odabiru.

Toyotini električni automobili sa baterijama mogu se pohvaliti velikim dometom vožnje – na stotine kilometara** u Toyoti bZ4X, na primer.

To je dovoljno za potrebe većine putovanja, udobno i bez emisije izduvnih gasova§. Idete još dalje? Duga putovanja sa pogonom na električnu energiju su laka zahvaljujući sve široj javnoj mreži za punjenje.

 

§§ 411 km do 512 km po WLTP ciklusu za Toyotu bZ4X.  Navedene brojke izražavaju procene zasnovane na zvaničnim homologacionim podacima u kontrolisanom okruženju (WLTP).

 

Ove brojke su date isključivo u svrhu poređenja. Uporedite ih samo sa drugim automobilima testiranim po istim tehničkim procedurama.

 

Stvarna vrednost električnog dometa vašeg vozila će se razlikovati od ovih izračunatih vrednosti, pošto mnogi faktori utiču na električni domet automobila. Takvi faktori uključuju: odabran paket opreme, opcionu i dodatnu opremu, stil vožnje, brzinu, uslove na putu, saobraćaj, stanje vozila, tip pneumatika (letnji/zimski) i pritisak, opterećenje vozila, broj putnika, spoljnu temperaturu, temperaturu baterije i tako dalje.

Za više informacija o WLTP standardu posetite internet stranicu, ili kontaktirajte svog Toyota partnera.

§ Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

Električna vozila na baterije nude brojne prednosti, uključujući i to što nemaju emisije izduvnih gasova tokom vožnje§. Svojom mirnom prefinjenošću i hitrim ubrzanjem, takođe pružaju i jedinstven i prijatan osećaj vožnje. Punjenje kod kuće takođe čini da zamorne posete benzinskim stanicama budu stvar prošlosti.

§ Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

* Elektrifikovani automobil je vozilo koje u određenoj meri pokreće elektro motor. Druga vozila, uključujući hibride i plag-in hibride, istovremeno imaju i benzinski motor. Neki drugi automobili, poput Toyote bZ4X, imaju isključivo električni pogon.

§ Emisije mogu biti povezane i sa drugim aspektima životnog ciklusa automobila (uključujući i samu njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i efekata svakodnevnog korišćenja, kao što su uticaj pneumatika i kočnica.

◊ Dostupnost proizvoda može se razlikovati u zavisnosti od zemlje, a lokalne ponude mogu biti različite na svakom tržištu. Kupcima se savetuje da provere aktuelnu ponudu kod svog Toyota partnera.

** Ukoliko punite kod kuće za vreme jeftinije tarife. Ne uključuje troškove za HomeCharge zidni punjač.

§§ 411 km do 512 km po WLTP ciklusu za Toyotu bZ4X.  Navedene brojke izražavaju procene zasnovane na zvaničnim homologacionim podacima u kontrolisanom okruženju (WLTP). Ove brojke su date isključivo u svrhu poređenja. Uporedite ih samo sa drugim automobilima testiranim po istim tehničkim procedurama. Stvarna vrednost električnog dometa vašeg vozila će se razlikovati od ovih izračunatih vrednosti, pošto mnogi faktori utiču na električni domet automobila.