1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Environmental challenge 2050
 4. Challege 6
Odaberite

Izazov 6

Izgradnja društva budućnosti u harmoniji sa prirodom

Organizujemo mnogobrojne manje ili veće projekte širom sveta kako bismo postigli cilj izgradnje društva budućnosti koje će biti u harmoniji sa prirodom. Ti projekti obuhvataju pošumljavanje i sadnju drveća, uređenje zelenih površina u gradovima i druge ekološke inicijative kako na našim, tako i na drugim površinama.  

 • Naši planovi za naredne godine

  Naš cilj 2050 podrazumeva unapređivanje i zaštitu prirode u celom svetu, i da tako ostvarimo svoj san o društvu gde ljudi žive u harmoniji sa prirodom. Do 2030. godine planiramo da realizujemo plan sa 19 “Fabrika u harmoniji sa prirodom” (12 u Japanu i 7 u svetu), kao i da sa lokalnim vlastima i kompanijama započnemo primenu aktivnosti na harmonizaciji odnosa sa prirodom svuda gde Toyota ima svoje pogone.   

  Istovremeno, nastavićemo da doprinosimo zaštiti biodiverziteta u saradnji sa nevladinim organizacijama, a pokrenućemo svoje i podržati druge ideje kako bismo pomogli aktivistima koji preuzimaju odgovornost za budućnost planete.

 • Dosadašnji rezultati

  • 322 granta kao deo programa Toyota Grant za podsticaj akcijama NVO 
  • Godišnji grantovi u iznosu od 1,2 miliona dolara. Od 2106. godine zpružamo podršku Međunardonom udruženju za zaštitu prirode (International Union for Conservation of Nature - IUCN), kako bismo proširili spisak ugroženih vrsta na Crvenoj listi IUCN. 
  •  77.000 učenika u 14 zemlaja obuhvaćeno je Toyotinom edukacijom o programu ekološke održivosti
 • Podsticanje dece da istražuju svet oko sebe

  U Evropi se povezujemo sa budućim generacijama obezbeđujući im materijale razvijene u Kraljevskoj botaničkoj bašti Kew u Londonu. U tim vrtovima nalaze se najveće i najraznovrsnije botaničke i mikološke kolekcije na svetu, od bujnih tropskih, kišnih šuma do otporne vegetacije pustinja. Fond za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) šalje rasadne materijale školama širom Evrope koje učestvuju u ovom programu.

  Od 2015, deca urasta od 6 do 12 godina uče kako da istražuju prirodu u blizini svojih škola, što im omogućava da kroz igru i zabavu koja odgovara njihovim godinama, postanu svesnija bološke raznovrsnosti oko njih. Samo 2015. godine 30.000 đaka iz 655 škola bilo je obuhvaćeno ovim programom, 2017. njihov broj povećan je na 77.000.