1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Environmental challenge 2050
 4. Challege 2
Odaberite

Izazov 2

Životni ciklus sa nultom emisijom

Da bismo postigli ciljeve našeg Izazova životnog ciklusa sa nultom emisijom CO2, radimo na ekološki još prihvatljivijijm rešenjima vozila koja koriste sirovine sa manjim količinama ugljenika. Konstruišemo i vozila sa manje delova. Sve više koristimo biomaterijal iz obnovljivih izvora, a istovremeno olakšavamo demontažu i recikliranje naših vozila.

 • Planovi za naredne godine

  Naš cilj je da eliminišemo emisiju CO2 tokom celog životnog veka automobila do 2050. godine. Plan je i da do 2030. smanjimo emisiju CO2 za 25 odsto ili više, i to tokom celog životnog veka automobila, u odnosu na nivo iz 2013.

 • Dosadašnji rezultati

  • Emisija CO2 iz novog hybrid-električnog Priusa Plug-in niža je za 5% u odnosu na prethodni model. Emisiju CO2 moguće je dodatno smanjiti za 31% korišćenjem obnovljive energije.
  • CDP (Carbon Disclosure Project) je organizacija koja u svom godišnjem  bodovanju prepoznaje kompanije sa visokokvalitetnim pristupom životnoj sredini. Vrhunske kompanije našle su se na CDP-ovoj A-listi, a 2017. godine Toyota je dobila ocenu A-liste za klimatske promene.
  • Emisija CO2 iz novog Yarisa Hybird bila je za 38,4% manja u odnosu na prethodni Yaris.