1. New Cars
  2. Off-road & Pick-up
Odaberite

Istražite Toyotine terenske automobile i pik-ap vozila

Tražite vozilo koje je istog avanturističkog duha kao i vi? Onda ne tražite dalje. Toyota proizvodi robusna i izuzetno pouzdana 4x4 vozila još od 1951. godine, kada je napravila prvi Land Cruiser, i s pravom se smatra majstorom umetnosti. Čvrsto napravljena, vozila poput modernog Land Cruisera i pik-apa Hilux više su nego sposobna da se izbore sa izazovima svakodnevnog života, bilo da se radi o poslovnim potrebama ili porodičnim obavezama. Ali, njihove prednosti sve više dolaze do punog izražaja što više od njih zahtevate. Sa snažnim motorima i pogonom 4x4, nezaustavljivi su u svim vremenskim uslovima i na svim vrstama terena. Nijedan teret nije pretežak (Hilux može da vuče do 3,5 tone) i nijedan posao nije previše zastrašujući.

Istražite našu ponudu terenskih automobila i pik-ap vozila

Česta pitanja

Pogon 4x4 karakterišu vrhunske terenske sposobnosti i robusna konstrukcija. To ih čini idealnim kao rešenje za radne namene, ili za istraživanje okoline daleko van asfaltiranih puteva. Iako su podjednako sposobni u svim vremenskim uslovima i na svim vrstama terena, SUV-ovi su lakši, ekonomičniji i sličniji automobilu.

Terenska vozila koja su bazirna na rešenju preuzetog sa kamiona imaju čvrst okvir na koji je montirana karoserija. To ih čini odličnim za terensku vožnju, kao i za vuču teških tereta. SUV-ovi bazirani na automobilima imaju kombinovanu strukturu karoserije/rama čime je omogućena vrhunska ekonomičnost u pogledu potrošnje goriva, uz udobnost i vozne karakteristike na putu.

Da. Iako oba sistema omogućavaju motoru da pokreće sva četiri točka, odnosno za 50% više od vozila sa pogonom na dva točka, oni rade na različite načine. Pogon na sva četiri točka (4WD) spaja prednju i zadnju osovinu za maksimalno prianjanje u teškim uslovima, ali nije namenjen za upotrebu na putu, gde može umanjiti udobnost i otežati upravljanje. Pogon na svim točkovima (AWD) isto  pokreće sva četiri točka, ali im omogućava da se rotiraju različitim brzinama, kao što je slučaj pri vožnji u krivini, što ga čini pogodnijim za upotrebu na putu.

Ne baš. Iste osobine koje ih čine odličnim izborom za terenske uslove mogu biti korisne i na asfaltu. Kiša, sneg, led i blato mogu značajno smanjiti prianjanje, čak i na standardnim putevima, a odlično prianjanje i pogon 4x4 će se pokazati nezaustavljivim u takvim uslovima. Slično tome, njihova visoka vozačka pozicija i čvrsta konstrukcija ulivaju poverenje na svim vrstama podloga, od šumskih staza do gradskih ulica.

Ne uvek. Iako su takva vozila snažna, ona koriste najnoviju tehnologiju pogona za poboljšanje efikasnosti i smanjenje emisije CO2. Troškovi servisiranja su takođe uporedivi sa onima za uobičajen automobil, a Toyotini servisne ponude nude prilagođene, stabilne cene i bezbrižnost.

Za šta ćete koristiti vozilo? Land Cruiser, koji je dostupan u verzijama sa troja i petora vrata i sa sedištima za sedam osoba, savršen je porodični automobil koji prolazi svuda i radi sve. Legendarni Hilux vam stoji na raspolaganju gde god da idete, sa porodicom ili na poslu.

Toyota Relax za bezbrižna putovanja:

Do 10 godina garancije

Do 200.000 km

Redovni servisi

Do 10 godina garancije na pneumatike

Do 10 godina Eurocare pomoći na putu