1. Discover Toyota
  2. Brands and services
  3. Toyota Gazoo Racing
Odaberite

TOYOTA GAZOO Racing

Pomeramo granice i težimo boljem
Već više od 60 godina pomeramo granice mogućnosti naših automobila i ljudi u automobilskom sportu. Donoseći nove tehnologije i rešenja u ekstremnoj konkurenciji, nastavljamo sa inovacijama kako bismo pravili sve bolje automobile.

Ne samo za sport

Mrzimo da gubimo! Ipak, iskustvo i naša strast za novim izazovima nas čine jačim.

Kao višestruki šampioni u brojnim vrhunskim automobilskim takmičenjima kao što su svetski šampionat u reliju (WRC), trkama izdržljivosti (WEC) i reli seriji  (W2RC), naš razvoj je suočen sa najizazovnijim uslovima i najtežim putevima. Od naprednih hibridnih tehnologija do eksperimentalne primene energije vodonika, posvećeni smo ubrzavanju razvoja održivog automobilskog sporta kako bismo pružili radost i uzbuđenje našim fanovima i kupcima, sada i u budućnosti. Time oblikujemo naše ljude i proizvode, stvarajući novu generaciju ljubitelja automobila.

Za vozače koji obožavaju da voze

Čistokrvni sportski automobili rođeni su na trkačkim stazama. GR serija obuhvata znanje i tehnologiju iskovanu u konkurenciji kako bi pružila uzbuđenje koje ubrzava rad srca, uz vrhunsku zabavu za vozače u svakoj vožnji. Od modela GR Yaris do GR86, svi naši GR modeli su čisti, rasni sportski automobili napravljeni da pokrenu 'vaku-doki'. To označava uzbuđenje koje ubrzava rad srca, obuzimajući vas  od trenutka kada sednete u automobil do trenutka kada se osetite potpuno kao sjedinjeni sa automobilom. Precizno. Spremno. Zabava u vožnji, jer ovo nisu automobili za kretanje od tačke A do tačke B, oni su prirodni produžetak koji vas čine da se osećate punim života. Automobili koje samo želite da nastavite da vozite.

Karakter u svakom detalju

Inspirisana TOYOTA GAZOO Racingom, elegantna GR SPORT linija donosi injekciju dinamičnog stila u svakodnevni život. Svaki model je pomno dizajniran da bi odisao stavom, kombinujući jedinstvenu atletsku spoljašnjost sa sportskim enterijerom i vrhunskim karakteristikama. Svaki jedinstveni model u GR SPORT gami pruža dinamične hibridne performanse i odlično upravljanje koje poboljšava zabavu u vožnji. Odredite svoj tempo uz dizajn inspirisan sportom koji pruža TOYOTA GAZOO Racing tim.

TOYOTA GAZOO Racing Europe

TOYOTA GAZOO Racing Europe (TGR-E), nekada poznata kao TOYOTA Motorsport GmbH, je u potpunom vlasništvu TOYOTA Motor Corporation, osnovane kao inženjerski centar u Kelnu, Nemačka, sa ograncima u Finskoj i Velikoj Britaniji. Kao deo doprinosa Toyotinim istraživačkim i razvojnim aktivnostima, TGR-E koristi iskustvo, procese i objekte razvijene za automobilski sport kako bi poboljšao globalne napore da pravimo sve bolje automobile.