1. Hybrid
  2. Ask Toyota hybrid
  3. Are hybrids capable of awd
Odaberite

MOGU LI HIBRIDI IMATI POGON NA SVE TOČKOVE (AWD)?

PITAJTE TOYOTU HIBRID

Hibrid AWD za vožnju u svim uslovima

Iako većina hibrida ima pogon na prednje točkove, sada postoje i Toyotini Hibridi s pogonom na sve točkove – ili 4x4 – u ponudi, za one kojima trebaju automobili s dodatnim terenskim sposobnostima ili mogućnošću vožnje u svim vremenskim uslovima. Novi RAV4 Hybrid i Prius AWD za 2019. opremljeni su naprednim sistemom AWD-i koji je konstruiran tako da daje puno snažnije performanse u otežanim uslovima i sigurno upravljanje na klizavom kolovozu.

Povrh kombinacije Toyotinog hibridnog motora i elektromotora koji pogone prednje točkove, modeli kao što je RAV4 Hybrid AWD ima i drugi elektromotor smešten nazad za pogon zadnjih točkova. Takva konfiguracija omogućava raspodelu do 30% obrtnog momenta na zadnje točkove radi osiguravanja dobrog prianjanja i prenosa snage prilikom pokretanja iz mjesta na mekanim i klizavim podlogama.

Pitate li se i dalje mogu li hibridi imati pogon na sve točkove? Dalje u tekstu pronađite odgovore na učestala pitanja o hibridima ili pronađite najbolji hibrid za sebe u našoj ponudi.

x

POVEZANA VPRAŠANJA:

ODABERITE HIBRID KOJI VAM ODGOVARA