1. Discover Toyota
  2. Beyond
  3. Experience
Odaberite

Napredna tehnologija

Naša tehnologija unapređuje živote, omogućava bezbednost, čuva okolinu i stvara budućnost bez emisija. Takav mentalitet nam je u krvi otkad znamo za sebe. U takvom duhu smo dizajnirali svoje prvo vozilo. Na put smo poslali prvo serijsko vozilo na hibridni pogon, a kasnije i na vodonične gorivne ćelije. Konstantno osmišljavamo najsavremeniju tehnologiju koja doprinosi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i koja je ekološka. Naši hibridi su doprineli smanjenju emisija za hiljade tona. Naši bezbednosni sistemi sprečili su bezbroj nesreća. Naši automobili su doneli radost milionima ljudi.

Hybrid electric i Plug-in hybrid electric

Prešli smo dug put od legendarne Toyote Prius, prvog hibridnog vozila na svetu koji se serijski proizvodi. Do danas, naše znanje je tokom 25 godina omogućilo milione hibrida na putevima. Ovi hibridi visokih performansi mogu provesti do 70% svog vremena u električnom režimu vožnje bez emisija. A godine koje dolaze doneće još veći napredak.
Saznajte više

Toyota bZ

Gama Toyota bZ je porodica električnih modela sledeće generacije na baterije koji prevazilaze nultu granicu. Prvi od ovih potpuno električnih automobila ima i druge inovacije, uz tehnologiju elektronskog upravljanja i punjenja solarnih panela.
Saznajte više

Pogon na vodonične gorivne ćelije

Snaga vodonika oličena je u modelu Toyota Mirai. Ovo je prvi serijski proizveden automobil na vodonik u svetu, i već je u svojoj drugoj generaciji. Mirai je automobil koji već prelazi nultu granicu. Emitujući samo čistu vodu, ne samo da nema emisija, već i pročišćava vazduh dok se vozite.

Vizija o saobraćaju bez udesa

Posle dobro poznatih bezbednosnih rešenja dostupnih na svim modelima Toyote, proširujemo svoj koncept bezbednosti i na tehnologiju autonomne vožnje. Sve počinje sistemom T-Mate, odnosno nizom senzora koji se nalaze oko vašeg vozila i koji su uvek spremni da vas zaštite. Takođe se trudimo da dalje razvijamo i nove tehnologije. Naša misija je da budemo u mogućnosti da sprečimo sve povrede ili smrtne slučajeve do kojih dolazi u saobraćajnim nesrećama.

T-Mate

Pod imenom T-Mate predstavljamo brojna povezana rešenja koja rade usklađeno i nadgledaju sve što se dešava oko vas. Od inteligentnog senzora do pomoći pri parkiranju, od panoramskog pogleda oko vozila do sistema upozorenja pre sudara - to je kao da imate prijatelja pored sebe koji vas vodi i čuva.
Saznajte više

THUMS

Toyota je kreirala napredni digitalni softver za analizu efekata različitih vrsta sudara na ljudsko telo. Cilj je da se maksimalno smanji mogućnost povređivanja. Vrednost THUMS-a je toliko značajna da je delimo sa svim proizvođačima automobila kako bi svi imali koristi.

LQ

Mi to zovemo automobilom koji vam uzvraća ljubav. Toyota LQ koristi veštačku inteligenciju koja reaguje na vaše raspoloženje tokom vožnje, recimo umirujućim osvetljenjem ako ste uznemireni ili, ako pokažete znake umora, prilagođavajući osvetljenje kako biste ostali budni. LQ ima dodatnu mogućnost da uoči opasnosti na putu ispred sebe kako bi izbegao nezgodu.

STVARAMO BEZBRIŽNOST

Naša vizija mobilnosti zasniva se na malim koracima kojima kreiramo velike stvari s kojima prevazilazimo granice.
Saznajte više

MOBILNOST ZA SVE

Mobilnost je demokratsko pravo svih ljudi. Naši proizvodi i usluge je čine realnom.
Saznajte više