1. Company
  2. Open Labs
Odaberite

Toyota Open Labs povezuje startape za održivu budućnost.

  • Toyota Open Labs je nova, inovativna platforma za inovacije, osmišljena da podrži otvorene start-ap inicijative s ambicijama što bržeg razvoja i doprinosa održivoj budućnosti
  • Prvi korak je otvoreni poziv start-ap firmama spremnim da komercijalizuju svoje ideje u oblastima energije, kružne ekonomije, neutralnosti ugljenika, pametnih zajednica i mobilnosti za sve
  • Platforma omogućava start-ap firmama pristup globalnom znanju i tržištu
Brisel – Toyota Motor Europe je pokrenula Toyota Open Labs, novu otvorenu platformu za inovacije koja povezuje start-ap firme s poslovnim jedinicama velikog Toyotinog eko sistema kako bi kompanija proširila polje inovacija i povela tržište ka sledećoj fazi mobilnosti. Ovaj program će takođe ubrzati Toyotinu transformaciju u kompaniju za mobilnost, produbljujući stručna znanja u oblasti energetike, kružne ekonomije, tehnologije neutralnosti ugljenika, pametnih zajednica i mobilnosti za sve.

Toyota Open Labs se otvara pozivom za start-apove koji rade u pet ključnih kategorija:

 

●     Energija: Tehnologije i sistemi za olakšavanje prenosa energije, ekonomičnosti vodonika, usklađivanje mreže, upravljanje energijom, pametnog punjenja i prenosa energije od mreže do vozila.

●     Kružna ekonomija: Tehnologije i sistemi koji omogućavaju preradu, reciklažu i ponovnu upotrebu vozila i baterija.

●     Neutralnost ugljenika: Tehnologije i sistemi koji pomažu kompanijama i društvu da smanje emisije ugljenika, uz digitalizaciju kako bi se omogućila jasna procena životnog veka proizvoda.

●     Pametne zajednice: Novi poslovni modeli i rešenja za razvoj i podršku pametnih zajednica kroz deljenje vozila, pretplate i čvorišta za mobilnost.

●     Mobilnost za sve: Rešenja prihvatljivih vrednosti za prevazilaženje barijera mobilnosti, jačanje sistema mobilnosti i mobilizaciju zajednica s niskim sadržajem ugljenika, odgovarajući tako na potrebe društva koje generacijski stari, i osmišljavajući univerzalni dizajn za sve korisnike.

 

Partneri Toyote Open Labs uključuju Toyota Tsusho Europe, ogranak za trgovinu i lanac snabdevanja Toyota grupe, KINTO Evropa, brend mobilnosti Toyote grupe, Woven Capital, Toyotin fond za ulaganja, i Toyota Mobility Foundation, Toyotinu neprofitnu fondaciju.

Start-ap projekti odabrani tokom otvorenog poziva imaće priliku da angažuju raznoliku mrežu savetnika i mentora, otvore nove puteve rasta, unaprede svoju poslovnu strategiju i mogućnosti za ulaganja, unaprede svoje proizvode na osnovu informacija i izgrade saradnju koja će doprineti ostvarivanju globalnog uticaja.

Učesnici će takođe imati mogućnost da potvrde svoj koncept u saradnji s Toyotom, istraže puteve za izlazak na tržište i udruže se s Toyotinim eko sistemom. Svaki učesnik će dobiti razvojnu podršku i priliku da predstavi svoju tehnologiju na „Demo danu“ tokom Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

„Ako ste start-ap firma i fokusirani ste na rešavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je pravo mesto za vas. Toyota razvija sisteme mobilnosti koji će na održiv način ponovo osmisliti način na koji živimo, radimo i igramo na globalnom nivou. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku za pretvaranje smelih start-ap vizija u stvarnost kroz jedinstvenu podršku našeg eko sistema inovacija”, ističe Kajli Himenez, viši potpredsednik za kadrove, tehnologiju i korporativne poslove u kompaniji Toyota Motor Europe.
„Rešavanje izazova mobilnosti i održivosti su kritična pitanja koja zaslužuju da budu na najvećim svetskim pozornicama. Vitalni evropski eko sistem inovacija u svim ovim oblastima predstavlja ogroman potencijal, i mi smo uzbuđeni što ćemo u partnerstvu sa start-ap grupama pomoći da njihove uzbudljive poduhvate u ranoj fazi pretvore u prilagođena rešenja”, navodi Džordž Kelerman, potpredsednik za investicije i akvizicije kompanije Woven by Toyota i generalni direktor Woven Capitala.
„Misija koju ima KINTO da ubrza Toyotinu tranziciju, kako bi postala kompanija za mobilnost ne može se ostvariti bez doprinosa spoljnih partnera, u skladu s planovima i strategijom prilagođavanja. Potpuno nova platforma Toyota Open Labs je savršeno mesto za start-apove da se angažuju s nama u ovom suštinskom zaokretu”, kaže Migel Fonseka, izvršni direktor KINTO Europe.
„Sledeći korporativnu filozofiju grupe Toyota Tsusho – živimo i napredujemo zajedno s ljudima, društvom i planetom – cilj nam je da „Budemo onaj PRAVI“. U našem okruženju koje se brzo menja, gde održivost i kružnost oličavaju novu normalnost, snažno podržavamo inicijative kao što je Toyota Open Labs, čime želimo da donesemo nove ideje, snage i zamah za negovanje jedinstvenosti naše grupe”, objašnjava Loran Galoa, šef poslovnog razvoja u kompaniji Toyota Tsusho Europe.
„Toyotina fondacija za mobilnost ima osnovnu viziju - „Stvoranje sve boljeg društva za mobilnost“, i sprovodi projekte zajedno s opštinama, neprofitnim organizacijama, lokalnim zajednicama, univerzitetima i inovatorima u Japanu, Evropi, Aziji, Americi i Africi. Da bismo ovu viziju podstakli, podržavamo start-apove inovativnim idejama koje nam pomažu da izgradimo inkluzivnu i održivu budućnost bez ugljenika. Toyotina Open Labs platforma je odličan način da se shvate nove ideje i buduće vizije mobilnosti koje predlažu start-apovi iz cele Evrope“, naglašava Monika Perez Lobo, direktor Toyotine evropske fondacije za mobilnost.
Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i prijavu za program, posetite toyotaopenlabs.com.