1. New Cars
  2. Small cars
  3. Small cars questions
Odaberite

Da li imate pitanje o malom automobilu koji već posedujete? Ili ste, možda, zaključili da mali automobil predtsvlja rešenje za vas, i jednostavno želite da saznate više o njima.

Koja je razlika između malog i gradskog automobila?

Nema razlike između malog i gradskog automobila; ipak, AYGO i Yaris su konstruisani kako za gradske uslove, tako i za vožnju putevima van gradova.

Njihov koncepcija čini ih lakim za parkiranjem na uskim mestima, dok je Yaris Icon opremljen tempomatom kao standardnom opremom, čineći vožnju što lakšom kako na zakrčenim ulicama, tako i na putevima po unutrašnjosti.

Da li su mali automobili ekonomični za vožnju?

Mali automobili poznati su po najvećem odnosu pređenih kilometara u odnosu na potrošene litere goriva, kao na primer AYGO sa 56,4 m/g. Potpuno novi Yaris, dostupan sa hibridnim motorom, može dostići i odnos od 6,8 m/g.

Mogućnost da putujute dalje sa manje goriva, smanjuje kako troškove vožnje, tako i uticaj na prirodu. To znači da je motor tak koji čini razliku, jer sa hibridnim i električnim vozilom vaša računica se značajno menja. O hibridnim vozilima više možete saznati ovde.

Da li su mali automobili dobar izbor za porodicu?

Mali automobil nisu uobičajen izbor za porodicu, ali su često iznenađujuće prostrani. Uz svoj pametan dizajn i tehnološke inovacije, prostrani mali automobili nude obilje prostora za prtljag, pružajući porodici komforno putovanje, sa puno prostora za neophodne stvari. Yaris, recimo, ima kapacitet prtljažnika id 286 litara (ekvivalent 2 kofera srednje veličine), što je dovoljno prostora za vašu nedeljnu kupovinu!

Da li je mali automobil za mene?

Odgovor na pitanje da li je mali automobil pravi izbor za vas zavisi od životnih potreba. Ako cenite mali uticaj na prirodu opredelićete se za smanjenje troškova vožnje, a ako živite u prenaseljenim delovima grada mali automobil vredan je razmišljanja.