1. Discover Toyota
  2. This is Toyota
  3. Toyota Global Vision
  4. What are our guiding principles and precepts?
Odaberite

Koji su naši najvažniji principi i pravila?

NAJVAŽNIJI PRINCIPI


Naši najvažniji principi dugo su već osnova za upravljanje našim poslovanjem. Prvi put zacrtani na početku našeg rada, 1937, a dopunjeni 1997. godine, ostaju i dalje u središtu naše upravljačke filozofije. Ti principi nam olakšavaju postizanje održivog razvoja uz poštovanje, poverenje i odgovornost u našim odnosima sa ljudima, kulturama, nacijama i okruženjem.

1.      Poštovanje jezika i duha zakona svake nacije i zalaganje za otvoren i korektan poslovni odnos, kako bismo bili dobar korporativni stanovik sveta.

2.      Poštovanje kulture i običaja svake nacije i doprinos ekonomskom i društvenom razvoju uz pomoć korporativnih aktivnosti u tim zajednicama.

3.      Spremnost da naše poslovanje obezbedi čiste i sigurne proizvode, i da doprinese poboljšanju kvaliteta života ljudi svuda gde sprovodimo svoje aktivnosti.

4.      Stvaranje i razvoj naprednih tehnologija, i ponuda vrhunskih proizvoda i usluga koje ispunjavaju potrebe kupaca širom sveta.

5.      Negovanje korporativne kulture koja unapređuje ličnu kreativnost i vrednovanje timskog rada, uz poštovanje međusobnog poverenja i poštovanja između radnika i rukovodstva.

6.      Obezbeđivanje daljeg rasta u harmoniji sa globalnom zajednicom, uz pomoć inovativnog upravljanja.

7.      Saradnja sa poslovnim partnerimana u istraživanju i proizvodnji koji donose stabilan, dugoročan rast i zajedničke koristi, uz istovrmenu spremnost za nova partnerstva.

NAŠA PRAVILA

 

1.    1.      Uvek budi odan svojim obavezama, doprinoseći svojoj kompaniji i opštoj dobrobiti.

2.      Uvek budi studiozan i kreativan, nastojeći da budeš ispred svog vremena.

3.      Uvek budi praktičan i izbegavaj neozboljnosti.

4.      Uvek na poslu izgrađuj toplu i prijateljsku atmosferu, nalik kućnoj.

5.      Uvek pokaži poštovanje prema verskim pitanjima, i ne zaboravi da uvek budeš zahvalan.