1. Discover Toyota
 2. Naši brendovi i usluge
 3. Toyota Gazoo Racing
 4. WRC
Odaberite

Svetski šampionat u reliju

Naša težnja za visokim performansama u WRC-u
Okićen brojnim titulama, pobednički Yaris WRC uspeo je da hrabro uđe u novu eru FIA Svetskog šampionata u reliju. Senzacionalni GR Yaris Rally1, sa hibridnim pogonom, predvodi  TOYOTA GAZOO Racing World Rally tim pomerajući granice ka boljem, i to na najzahtevnijim reli etapama na svetu.

Jari-Mati Latvala (Jari-Matti Latvala) je najiskusniji vozač u istoriji WRC-a i deo je tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally od svog debija 2017. godine. Sada u ulozi direktora tima, nastavlja da traga za načinom kako napraviti još bolji automobil.
Saznajte više

Osetite uzbuđenje Toyote Gazoo Racing WRC na Croatia Rally.

WRC Croatia Rally 2024, četvrta trka ovogodišnjeg FIA Svetskog prvenstva u reliju 2024. (WRC), se vozi od 18. do 21. aprila. Ovogodišnje izdanje je isto tako i četvrto izdanje ovog relija, koji iako tek tri godine u službenom kalendaru, već poprima karakteristike prave triler trke.

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team posebno ima puno razloga da ovu stepenicu na putu do još jedne titule svetskih prvaka u sve tri kategorije – konstruktor, vozač i suvozač – smatra ujedno i 'svojom trkom'. Naime, u sva tri dosadašnja izdanja slavile su posade TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team-a. I to sa tri različite vozačke posade!

Saznajte više

TOYOTA GAZOO Racing World Rally je na početku sezone 2024. FIA Svetskog prvenstva u reliju predstavila svoju postavu sastavljenu od vrhunskih nagrađivanih vozača, s ciljem da i ove godine osvoji titule najboljih konstruktora, vozača i suvozača.

 

 

 

Saznajte više

Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID za WRC sezonu 2024. je reli automobil osmišljen prema revolucionarnim tehničkim propisima FIA Rally1 iz 2022. godine. Ovo je treća WRC sezona kako automobili u najvišoj kategoriji relija voze na hibridni električni pogon.

GR YARIS Rally1 HYBRID je baziran na proizvodnom modelu GR YARIS, koji je razvijen primenom iskustva stečenog u takmičenjua s automobilom Yaris WRC prve generacije.e.

Saznajte više
 • GR Yaris. Bezgranično uzbuđenje

  Razvijen u saradnji sa stručnjacima tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally, GR Yaris stiže na put sa vodećom trkačkom tehnologijom i iskustvom. Uključujući moćan 1,6-litarski, 4-cilindrični turbo motor, napredni GR-FOUR 4WD sistem i laganu karoseriju sa 3 vrata, GR Yaris je rođen u WRC-a kako bi pružio beskrajno uzbuđenje na putevima kojima se krećete.

 • Svi putevi vode ka pobedi

  Makadam: oštra skretanja, putevi koji ne praštaju greške i izdržljive tvrde gume. Spušteno ogibljenje je neophodno za događaje obeležene velikim brzinama, kao što je to na reliju u Estoniji.

  Šljunak: izrovani putevi, kamenite staze i niz različitih  smesa za gume. Izdignuto ogibljenje za vožnju po šljunkovitoj podlozi ključno je za vruće vremenske prilike, kao što je to na reliju na Novom Zelandu.

  Sneg: zaleđeni putevi, snežni nanosi i gume sa ekserima. Podešavanje ogibljenja na podlozi sa minimalnim prianjanjem od suštinskog je značaja za takmičenja na temperaturi ispod nule, kao što je to na reliju u Švedskoj.