1. Discover Toyota
 2. Toyota Gazoo Racing
 3. WRC
Odaberite

Svetski šampionat u reliju

Naša težnja za visokim performansama u WRC-u
Okićen brojnim titulama, pobednički Yaris WRC uspeo je da hrabro uđe u novu eru FIA Svetskog šampionata u reliju. Senzacionalni GR Yaris Rally1, sa hibridnim pogonom, predvodi  TOYOTA GAZOO Racing World Rally tim pomerajući granice ka boljem, i to na najzahtevnijim reli etapama na svetu.

Pobednik 18 trka Svetskog šampionata u reliju

Jari-Mati Latvala (Jari-Matti Latvala) je najiskusniji vozač u istoriji WRC-a i deo je tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally od svod debija 2017. godine. Sada u ulozi direktora tima, nastavlja da traga za načinom kako napraviti još bolji automobil.

GR Yaris Rally1

Upoznajte GR Yaris Rally1, naslednika izuzetno uspešne verzije Yaris WRC. Sa hibridnom tehnologijom po prvi put u vrhunskom reliju, GR Yaris Rally1 objedinjuje isti 1,6-litarski turbo motor iz Yarisa WRC-a sa baterijom od 3,9 kWh i motor-generatorom (MGU) kako bi vozačima obezbedio preko 500 KS. Zbog propisa koji uslovljavaju manje složenu aerodinamiku, povratak na mehaničku promenu stepena prenosa i uklanjanje aktivnih centralnih diferencijala, nova era verzija Rally1 obećava da će performanse automobila i vozača dostići nove vrhunske domete.
 • Motor

  Turbo motor 1,6 l, 4 cilindra, sa direktnim ubrizgavanjem i dodatnom hibridnom jedinicom

 • Maksimalna snaga

  Preko 500 KS

 • Maksimalna brzina

  201 km/h (specifičan odnos) - prilagođena za neverovatno ubrzanje i odziv motora

 • Dužina - širina

  4.225 mm (sa aerodinamičnim dodacima) - 1.875 mm

 • Visina

  Prilagodljiva

 • Rastojanje između točkova

  Prilagodljivo

 • Međuosovinsko rastojanje

  2630 mm

 • Najmanja težina

  1260 kg

 • GR Yaris. Bezgranično uzbuđenje

  Razvijen u saradnji sa stručnjacima tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally, GR Yaris stiže na put sa vodećom trkačkom tehnologijom i iskustvom. Uključujući moćan 1,6-litarski, 3-cilindrični turbo motor, napredni GR-FOUR 4WD sistem i laganu karoseriju sa 3 vrata, GR Yaris je rođen u WRC-a kako bi pružio beskrajno uzbuđenje na putevima kojima se krećete.

 • Svi putevi vode ka pobedi

  Makadam: oštra skretanja, putevi koji ne praštaju greške i izdržljive tvrde gume. Spušteno ogibljenje je neophodno za događaje obeležene velikim brzinama, kao što je to na reliju u Estoniji.

  Šljunak: izrovani putevi, kamenite staze i niz različitih  smesa za gume. Izdignuto ogibljenje za vožnju po šljunkovitoj podlozi ključno je za vruće vremenske prilike, kao što je to na reliju na Novom Zelandu.

  Sneg: zaleđeni putevi, snežni nanosi i gume sa ekserima. Podešavanje ogibljenja na podlozi sa minimalnim prianjanjem od suštinskog je značaja za takmičenja na temperaturi ispod nule, kao što je to reliju u Švedskoj.