1. Company
  2. Serbia Open
Odaberite

Toyota Srbija podržala otvoreno prvenstvo Srbije u preskakanju prepona

  • Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline (SKSS-OFD) uspešno je organizovao prvi  Serbia Open u Sportskom centru Kovilovo, uz podršku brojnih sponzora na čelu sa kompanijom Toyota Srbija
  • Posetioci otvorenog prvenstva Srbije mogli su da vide izložene najnovije modele iz aktuelne Toyotine ponude, a posebnu atrakciju predstavljali su modeli RAV4 i Hilux koji su se našli na samom borilištu
  • Legendarni Land Cruiser bio je glavni učesnik utakmice “Ride & drive”
Grupa entuzijasta i pre svega zaljubljenika u konjički sport, odlučila je da organizuje prvo Otvoreno prvenstvo Republike Srbije u preskakanju prepone – Serbia Open 2023 Kovilovo. Među brojnim kompanijama koje su se odazvale i prihvatile ljubazan poziv da podrže ovaj pionirski poduhvat bila je i Toyota Srbija koja je, u skladu s ulogom koju ima kao jedan od vodećih partnera Olimpijskog komiteta Srbije, odlučila da maksimalno podrži ovo takmičenje.     

Olimpijska disciplina

Preskakanje prepona je olimpijska disciplina, a kako se prvi Serbia Open održava u predolimpijskoj godini bila je to prilika da se demonstrira potencijal koji Srbija ima kada je reč o organizaciji međunarodnih konjičkih takmičenja, ali i da pokaže kako se ovaj sport posle mnogo godina polako vraća na veliku scenu.

Takmičenje je organizao Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline (SKSS-OFD), a Serbia Open 2023 svečano je otvorio Zoran Gajić, ministar sporta, koji je istakao važnost ulaganja u sport jer je to jedan od najboljih načina da se promoviše naša zemlja u svetu. Goste je zabavljao Zvonko Bogdan, legendarni pevač i veliki zaljubljenik u konjički sport.   

Toyotini terenci učesnici takmičenja 

Pored modela Yaris, Yaris Cross, C-HR i Corolla Cross koji su bili izloženi na samom ulazu u Sportski centar “Kovilovo”, posetioci iz zemlje i inostranstva mogli su da vide i modele RAV4 i Hilux na samom borilištu. Jedna od najvećih atrakcija Serbia Opena 2023 bila je utakmica “Ride &  drive” u kojoj je glavna uloga pripala proslavljenom Toyotinom off road modelu Land Cruiser koga su učesnici koristili tokom takmičenja.  

Posebna zahvalnost Toyoti

Dobrom organizacijom takmičenja koje je održano poslednjeg vikenda jula, postavljena je dobra osnova da Otvoreno prvenstvo Srbije u preskakanju prepona u Kovilovu preraste u tradiciju. Ove godine, u tri dana takmičenja, održano je oko 20 utakmica s učesnicima iz zemlje i inostranstva, dok je prateći program, uz atraktivni “Ride & drive”, ponudio i sadržaje poput poni kutka i vožnje kočijama. Uz preskakanje prepona, predstavljene su i druge konjičke discipline kao što su dresurno jahanje i vožnja zaprega.

Loran Sočo, direktor Serbia Opena 2023, posebno se zahvalio svim sponzorima i naglasio da je podrška koja je dobijena od Toyote, kao jedne od najvećih svetskih kompanijama i lidera elektrifikacije u auto-industriji, u velikoj meri podigla renome ovogodišnjeg takmičenja i značajno pomogla da se na najbolji mogući način predstavi u javnosti.