Mi u Toyoti stalno tražimo načine za smanjenje našeg uticaja na životnu sredinu. U ovoj Bolja Zemlja sekciji možete saznati šta smo uradili, šta radimo sada i šta planiramo za budućnost kako bismo osigurali postizanje sklada između ljudi, proizvoda i planete.

Za bolju Zemlju

Već dugo nam je prioritet razvoj proizvodnih metoda i vozila koja imaju manji uticaj na životnu sredinu. Ovaj 360-stepeni pristup je zasnovan na: Smanjenju, Ponovnoj upotrebi, Recikliranju i Obnavljanju. Ove proste reči nam pomažu da definišemo naš konstantni napredak u načinu na koji dizajniramo i proizvodimo vozila, kako se naša vozila ponašaju pri vožnji, i kako ona mogu biti bezbedno i odgovorno odložena kada dostignu kraj svog radnog veka.

Naš fokus je na tome da nam ova četiri pristupa pomognu da smanjimo upotrebu vrednih prirodnih resursa i naše emisije ugljen-dioksida. Ovo nam takođe pomaže da razmislimo kako možemo napraviti vozila budućnosti koja su još čistija i efikasnija, upotrebom inovativnih materijala i alternativnih energetskih sistema. Ovaj pristup će nas voditi ka našem cilju, ultimativnom eklološkom automobilu, sa nultim uticajem na životnu sredinu u svakoj fazi svog životnog ciklusa.

/
Smanjenje

Smanjenje znači upotrebljavati manje i proizvesti manje uticaja na životnu sredinu. Ovo primenjujemo u svemu što radimo, od dizajniranja automobila koji imaju manje uticaja na životnu sredinu, do kreiranja procesa proizvodnje koji koriste manje resursa i stvaraju manje zagađenja.

Ponovna upotreba

One stvari koje ne možemo smanjiti želimo ponovo upotrebiti. Tokom vremena koje automobil provede na putu, mnogi njegovi delovi mogu biti obnovljeni i ponovo iskorišćeni. Isti principi se primenjuju kada vozilo priprema za odlaganje. Ono i dalje može sadržati mnoge delove koji se mogu preuzeti i ponovo iskoristiti. U našim proizvodnim pogonima, mi radije ponovo iskorišćavamo resurse kao što je voda ili bilo koji višak materijala iz naših proizvodnih procesa.

Recikliranje

Ako možemo da recikliramo stvari, ne moramo koristiti mnoge nove resurse ili materijale da bismo napravili nove stvari. Mi koristimo reciklirane materijale u proizvodnji novih automobila i tražimo načine da recikliramo komponente naših vozila, kao što su delovi iz naših hibridnih pogona. Mogućnost recikliranja je predviđena za sva naša vozila.

Obnavljanje

Da bismo održali količinu otpada na apsolutnom minimumu, pokušavamo da obnavljamo materijale iz naših proizvodnih procesa koliko god je to moguće. Takođe, sarađujemo sa partnerima specijalizovanim za stvaranje najboljih mogućih procesa odlaganja za naša vozila. Čak i najfiniji delovi ostataka otpada mogu biti obnovljeni i ponovo upotrebljeni, na primer kao alternativno gorivo.

Saznajte više

Proizvodnja kvaliteta Proizvodnja kvaliteta Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo obezbedili da je svako vozilo koje proizvedemo najvećeg kvaliteta, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje. Osiguranje kvaliteta Osiguranje kvaliteta Posvećeni smo pružanju najvećeg kvaliteta i osiguravanju potpunog zadovoljstva klijenata neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Konstruisanje kvaliteta Konstruisanje kvaliteta Ništa ne prepuštamo slučaju kada je reč o isporuci izuzetnog kvaliteta. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima. Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti.