1. Discover Toyota
 2. Safety
 3. Toyota Safety Sense
Odaberite

TOYOTA SAFETY SENSE

Toyota Safety Sense se sastoji od četiri novorazvijene aktivne tehnologije - sistem prepoznavanja i automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, sistem za asistiranje vozila u traci puta, automatskih dugih svetala i sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova, a konačan cilj ovih sistem je smanjenje broja saobraćajnih nesreća na najmanju moguću meru, stvaranje bezbednijeg okruženja za sve učesnike u saobraćaju i pomoć pri svakodnevnoj vožnji.

Toyota Safety Sense tehnologija* pomaže da se sklonite od potencijalno opasnih situacija, kako bi vi i vaši putnici bili bezbedni: sistem za povećanje bezbednosti pre sudara koristi kameru i laser kako bi skenirao vozila ispred i pomogao da se izbegnu sudari; sistem za održanje kretanja u saobraćajnoj traci vas upozorava ako vaš automobil iznenada izađe iz saobraćajne trake; sistem automatskih dugih svetla prebacuje snop svetala radi bezbednije noćne vožnje; dok sistem za prepoznavanje znakova prikazuje određene saobraćajne znakove na novom TFT ekranu. Toyota Safety Sense smanjuje rizik od sudara, što u isto vreme donosi niže premije osiguranja.

 • Sistem prepoznavanja i automatskog kočenja kod opasnosti od sudara

  Toyota Safety Sense sistem prepoznavanja i automatskog kočenja kod opasnosti od sudara koristi laser i kameru za detektovanje drugih vozila na putu ispred. Kada se uoči mogućnost sudara, vozač dobija zvučno i vizuelno upozorenje i aktivira se sistem za pomoć pri kočenju. Ako vozač ne zakoči na vreme, vozilo automatski koči kako bi sprečilo ili ublažilo sudar.

  Tehničko ime: sistem za sprečavanje sudara
 • Automatska duga svetla

  Toyota Safety Sense automatska duga svetla su konstruisana da optimizuju vidljivost tokom noćne vožnje za sve učesnike u saobraćaju. Kamera detektuje svetla dolazećih vozila i okolnog saobraćaja, ali istovremeno prati i nivo ulične rasvete. Sistem zatim automatski prebacuje između dugih i kratkih svetala radi bezbednije noćne vožnje.

   

 • Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova

  Toyota Safety Sense sistem za prepoznavanje znakova čita znakove pored puta i prikazuje korisne informacije, poput trenutnog ograničena brzine i zabrane preticanja, na novom TFT ekranu u boji. Sistem takođe daje vizuelno i zvučno upozorenje ako se ne pridržavate saobraćajne signalizacije.
Toyota Srbija predstavlja "Toyota Safety Sense" strane („sajt“) „onakve kakve jesu“ i najbolje što može. Toyota Srbija ne preuzima odgovornost za ovaj sajt, njegov sadržaj ili za tačnost informacije i grafike (uključujući, ali ne ograničavajući se na boju prikazanih vozila). Sva odgovornost Toyote Srbija za bilo kakve netačnosti ili greške je izričito isključena, koliko god je to zakonski moguće.

Molimo imajte u vidu da dostupnost Toyota Safety Sense zavisi od modela i nivoa opreme (neka prikazana vozila mogu da sadrže opremu koja nije deo standardne opreme; pogledajte cenovnik i specifikacije opreme za detaljne informacije), kao i zemlje kupovine (sve informacije te vrste mogu da se dobiju od ovlašćenog partnera Toyote blizu vas).