Posvećeni smo pružanju najvećeg kvaliteta i osiguravanju potpunog zadovoljstva klijenata neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga.

Osmislili smo delotvorne postupke kako bismo, za svakog klijenta koji se suoči sa nekim problemom, mogli da napravimo procenu i rešimo problem, uz najmanje neprijatnosti za naše klijente.

Naše kancelarije za kvalitet širom sveta proveravaju našu izvedbu i traže načine poboljšanja. Naša filozofija “customer first” (klijent je na prvom mjestu) je deo Toyotinog DNK i znači da uvek slušamo šta klijenti imaju da nam kažu i koristimo njihova mišljenja i iskustva da bismo uveli poboljšanja.

/
Potvrda u najviše 48 sati.
/
100% izveštaja klijenata na tržištima se analizira.
/
Potpuno zadovoljstvo klijenata na svakom koraku.
Pristup pitanjima kvaliteta sa klijentom u centru

Naša posvećenost kvalitetu se ne završava kada isporučimo vozilo klijentu. Kroz akcije opoziva i naše postprodajne kampanje kao i akcije za podizanje zadovoljstva klijenata, osiguravamo prepoznavanje problema sa kvalitetom i njihovo rešavanje kada i gde je to potrebno.

Od 2010. smo sproveli globalnu reorganizaciju načina na koji radimo da bismo održali i poboljšali kvalitet naših proizvoda i usluga klijentima.

Kao odgovor na niz velikih problema u vezi kvaliteta Toyotinih vozila, uveli smo nove sisteme i novu poslovnu strukturu da bismo osigurali efikasnu

usredsređenost na poboljšanje kvaliteta, brzi odgovor i otvorenost za sve probleme koji se pojave. U celom procesu sagledavamo situaciju sa tačke gledišta našeg klijenta.

Rano otkrivanje i rano rešavanje

Osmislili smo postupak korak po korak da bismo osigurali da se bilo koji problem sa našim vozilima što pre i što detaljnije identifikuje i reši.

Naš globalni proces, pod imenom Rano otkrivanje i rano rešavanje (Early detection and early resolution - EDER), je postupak provere, procene i rešavanja bilo kog problema koji klijent prijavi. Podaci i pojedinosti bilo kog postupka rešavanja se distribuiraju da bi se ponovno pojavljivanje sprečilo ili brzo rešilo.

Zadatak postupka EDER je da se svede na najmanju meru neprijatnosti po klijenta, rešavajući problem u najkraćem mogućem vremenu i preduzimajući aktivnosti za sprečavanje širenja dotičnog problema ili njegovog otežavanja.

/
Korak po korak postupka identifikacije problema i postizanja što bržeg i detaljnijeg rešenja.
Kancelarije za kvalitet

Stvorili smo mrežu regionalnih Kancelarija za kvalitet (Customer Quality -CQ) koje funkcionišu kao važna platforma u našoj koordinaciji kontrole kvaliteta širom sveta, čineći vezu između upravljačke funkcije koju čini Globalno sedište (Global Headquarters) i lokalnih aktivnosti za kvalitet koje se provode na lokalnim i regionalnim tržištima.

U Evropi je kancelarija CQ smeštena u Briselu. Zadatak kancelarije CQ je da osigura saradnju različitih delova naše kompanije radi održavanja i stalnog poboljšanja kvaliteta; transparentan rad, preduzimanje trenutnih radnji i posvećenost slušanju mišljenja klijenata kao i shvatanje gledišta klijenta.

/
Toyotine regionalne CQ kancelarije širom sveta.
Akcije opoziva vozila

Kada otkrijemo da bi neki problem mogao da ugrozi bezbednost klijenata, odmah preduzimamo potrebne korake da ispravimo taj problem.

Koraci koje preduzimamo odvijaju se u okviru opoziva vozila.

Kontaktiramo vlasnike svih obuhvaćenih vozila, a popravke ili podešavanja koja obavimo su potpuno besplatni za klijenta.

/
Kvalitet našeg rada je usmeren na izazivanje osmeha i bezbrižnosti naših klijenata.

Kada potrošači kupe Toyotu, ne kupuju samo vozilo. Oni daju poverenje našoj kompaniji

Akio Toyoda

Česta pitanja o opozivima

Kada moramo da obavimo neki opoziv, činimo sve što je potrebno da klijenti ne budu zabrinuti i da im prouzrokujemo što manje neprijatnosti.

Da biste lakše razumeli naš postupak opoziva, pružamo vam odgovore na najčešća pitanja.

/

Ako je moje vozilo obuhvaćeno opozivom, kakvo obaveštenje ću da primim?

Vlasnike vozila obaveštavamo pismom ili telefonskim pozivom.

Kada utvrdimo da klijent nije, iz bilo kog razloga, dovezao svoje vozilo u servis radi provere ili obavljanja radova, šaljemo podsetnik.

Šta sve uključuje obaveštenje o opozivu?

Na obaveštenju stoji ime modela i registarska oznaka vašeg vozila.

Zamolićemo vas da dogovorite odlazak kod lokalnog ovlašćenog dilera ili servisera Toyote, u vreme koje vama odgovara, radi provere i eventualno potrebnih radova.

Na obaveštenju se nalazi opis identifikovanog mogućeg kvara i potencijalne opasnosti koju može da izazove.

U obaveštenju se nalazi objašnjenje znakova upozorenja koje ste mogli da primetite, bilo da je reč o načinu ponašanja vozila u vožnji, bilo kroz paljenje lampica upozorenja na tabli s instrumentima.

Dodatno, obavestićemo vas kako nameravamo da rešimo problem, kada će rešenje biti dostupno i koliko popravka traje.

Dobićete i uputstva o tome šta sledeće treba da radite, kao i kontakt podatke ako želite da zatražite dodatna objašnjenja ili imate pitanja.

Šta treba da radim ako dobijem obaveštenje o opozivu?

U obaveštenju je jasno navedeno koje naredne korake treba da preduzmete.

U većini slučajeva treba da se obratite lokalnom ovlašćenom dileru ili serviseru Toyote da biste dogovorili dolazak vozilom na pregled i, po potrebi, popravku.

Obaveštenje sadrži i uputstva o tome gde možete da pronađete više pojedinosti, za slučaj da nešto ne razumete ili želite dodatna objašnjenja.

Što ako ne dobijem obaveštenje o opozivu?

Ako ne dobijete obaveštenje, ali vjerujete da je vaše vozilo obuhvaćeno opozivom, možete da se obratite lokalnom ovlašćenom dileru Toyote radi saveta.

Šta treba da uradim ako sam zabrinut oko nastavka korišćenja mog vozila?

Preporučujemo da odvezete vozilo na pregled i, po potrebi, popravku što je pre moguće.

U malo verovatnom slučaju da otkrijemo problem koji predstavlja neposrednu, ozbiljnu opasnost, preduzećemo dodatne korake da bismo upozorili vlasnike vozila.

Moram li da platim za popravku mog vozila?

Ne, sve provere u okviru opoziva i sa tim povezane popravke će obaviti ovlašćeni Toyotin diler ili serviser besplatno za klijenta.

Poboljšanje kroz slušanje

Uverenje da je "klijent uvek na prvom mestu" je ugrađeno u temelje našeg poslovanja, još od osnivanja Toyote.

Naša politika "klijent je na prvom mestu"

U svakom pogledu našeg poslovanja, uključujući maloprodajnu mrežu, činimo velike napore da izgradimo i održavamo dobre odnose sa našim klijentima i svi naši zaposleni imaju na umu politiku "klijent je na prvom mjestu" dok rade svoj posao.

To pomaže u izgradnji poverenja i međusobnog uvažavanja i obezbeđuje da uvek ostanemo svesni njihovog mišljenja i želja, te nam pomaže u konstrukciji i proizvodnji sve boljih automobila.

Slušanje mišljenja klijenata

Slušajući mišljenja i reakcije naših klijenata možemo da saznamo njihova očekivanja od našeg poslovanja i naših vozila, i zato je važno ohrabrivati ih u davanju povratnih informacija.

Obezbeđujemo brojne načine na koje ljudi mogu sa nama da podele svoja mišljenja, uključujući obične razgovore sa prodavcima u prodajnim salonima, učestvovanje u fokus grupama ili istraživanjima, kontaktima sa našim odeljenjima za brigu o kupcima ili učestvovanjem na našim kanalima društvenih mreža. Naravno, ove povratne informacije podjednako uključuju i pohvale i pritužbe. Dodatne povratne informacije prikupljamo od naših dilera i njihovih dobavljača. Osim toga, pažljivo pratimo mišljenja klijenata koje prikupljaju treće strane, kao što su novine, časopisi i internet izdanja, kao i vodeća nezavisna istraživanja o zadovoljstvu, kao što su ona međunarodna.

Delovanje na temelju povratne informacije

Vodimo računa da saznanja koja prikupimo slušajući naše klijente brzo podelimo sa svim delovima našeg poslovanja na koje se odnose.

Ovo prikupljanje i obrada povratnih informacija nam pomaže u planiranju novih proizvoda, podizanju standarda kvaliteta kao i poboljšavanju načina na koji radimo i usluga koje pružamo.

Na taj način "glas klijenta" ostaje osnovni deo našeg poslovanja.

/

Saznajte više

ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Briga za zaštitu životne sredine je jedan od najvažnijih Toyotinih postulata, kako globalno, tako i lokalno. Stoga smo 2017. godine dobili međunarodni sertifikat ISO 14001:2015, kojim smo postavili standarde za celokupan sistem upravljanja zaštitom životne sredine. Bolja zemlja Bolja zemlja Mi u Toyoti stalno tražimo načine za smanjenje našeg uticaja na životnu sredinu. U ovoj Bolja Zemlja sekciji možete saznati šta smo uradili. Jednostavno bolje Jednostavno bolje U ovom odeljku otkrijte ekološku korporativnu strukturu, metodologije i sertifikate koje koristimo kako bismo bili "Jednostavno bolji". Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti.