Besplatno isprobajte Toyotu
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Šta je Hybrid Synergy Drive?

Razumevanje prednosti hibridne tehnologije

Hybrid Synergy Drive (HSD) je Toyotina napredna hibridna tehnologija koja kombinuje benzinski motor sa elektromotorom – tako je, dva motora u jednom automobilu. Oni su savršeno ukombinovani da isporuče izvanredne performanse i izvrsnu efikasnost u potrošnji goriva. Automobil takođe radi nesmetano i izuzetno je tih kada ga vozite u električnom načinu rada.

A tu je i jedna vrlo domišljata sitnica. Ova tehnologija zaista reciklira energiju. Kako? Pa, dok vozite stvarate energiju. Kao kod kočenja, na primer. Kod većine automobila ta energije ostaje potpuno neiskorišćena. Ali sa Auris HSD, može da prikupi tu energiju i ponovo je iskoristi za napajanje elektromotora.

Dvostruka snaga, dvostruka zabava

Novi Auris HSD ima dva motora – jedan benzinski i jedan električni. Oni zajedno rade da bi postigli dodatnu snagu i obrtni momenat koji lako reaguje onda kada vama treba. Da budemo precizniji, proizvodi 136ks. Ali ako su vam potrebne dodatne performanse, jednostavno pritisnite "Power" dugme i uživajte u vožnji.

/
  • Uzbrdo: Oba motora omogućavaju vozilu da dostigne maksimalne performanse
  • Usporavanje i kočenje: Sistem reciklira kinetičku energiju da bi punio bateriju
  • Preticanje: Oba motora omogućavaju vozilu da dostigne maksimalne performanse
  • Mirovanje: Oba motora se automatski gase kako se energija ne bi trošila u praznom hodu
Potrošnja goriva tako da se ne gubi ni kap

Nije tajna da gradska vožnja povećava troškove goriva kod većine automobila. Međutim, novi Auris HSD nije kao većina automobila. Za početak on reciklira energiju i ima dva motora – jedan benzinski i jedan električni. Savršena kombinacija koja troši 3.8l/100km. A kada ga vozite u ekološkom načinu vožnje, možete još više da smanjite ovu brojku.

Međutim, ako želite da se u potpunosti otarasite te brojke, jednostavno odaberite električni EV način rada, lagano pritiskajte papučicu i nećete potrošiti ni jednu jedinu kap kada ubrzavate do 50km/h.

Tišina takva da čujete sopstvene misli

Odaberite električni EV način rada na novom Auris HSD i iskusite pravu tišinu. To je nešto što morate da doživite da biste u to poverovali. Električni EV način rada takođe proizvodi nulte emisije i pruža krajnje glatku vožnju. U stvari, to je vrlo spokojno mesto na kom možete da budete.

/
Smanjite vaše emisije

Savršeno partnerstvo elektromotora i benzinskog motora znači da novi Auris HSD emituje svega 87g CO2 po km. Iznenađujuće za porodičan auto, zar ne?

U stvari, kada vozite u električnom EV načinu rada, auto ubrzava 0-50 km/h bez apsolutno ikakvih emisija. Štaviše, naći ćete više CO2 u balonu.

/

Više o ovoj temi

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.