Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo obezbedili da je svako vozilo koje proizvedemo najvećeg kvaliteta, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje.

Posvećeni smo proizvodnji vozila najvećeg kvaliteta korišćenjem preciznih proizvodnih procesa i uz stručnu i posvećenu radnu snagu. Svako vozilo koje proizvedemo je podvrgnuto hiljadama provera radi obezbeđivanja izvanredne bezbednosti, performansi i kvaliteta izrade, u skladu sa našim zahtevnim standardima.

Da bi naši zaposleni naučili i shvatili kvalitet, obezbeđujemo sveobuhvatnu obuku. Ona uključuje pripravnički program za mlade ljude na početku karijere kao i redovne prilike za razvoj veština za naše zaposlene. Iskustvo i znanje se prenose sa jedne na drugu generaciju, jačajući posvećenost kvalitetu. Uspeh naše obuke se ogleda u brojnim nagradama osvojenim na nacionalnom i međunarodnom nivou.

/
* Andon znači ‘Znak’ ili ‘Signal’. Reč je o vizuelnom alatu koji upozorava i ističe gde je potrebno da se preduzme radnja te označava da je proizvodna linija prekinuta zbog neke nepravilnosti.
/
Radi osiguravanja bezbednosti, performansi i kvaliteta proizvodnje sprovodi se niz od 2.000 provera.
/
Intenzivnom obukom pomažemo našim zaposlenima da nauče i shvate kvalitet.
Toyotin superiorni kvalitet

Toyota je stekla reputaciju zahvaljujući proizvodnji vozila vrlo visokog kvaliteta u svim zemljama u svetu. To je postignuto pristupom kontrole kvaliteta i obezbeđivanja kvaliteta koji je jedinstven za Toyotu i razvijan je dugi niz godina. Od prvih faza postupka konstruisanja pa sve do silaska vozila sa proizvodne linije, u Toyoti je kvalitet ključan.

To možete da vidite u materijalima, spojevima i završnoj obradi, kao i inovativnim novim tehnologijama koje ugrađujemo u sva naša vozila. Kvalitet je temeljni preduslov za postizanje osmeha klijenata i zato je ugrađen u sve naše aktivnosti. Način na koji proizvodimo naša vozila utelotvoren je u Toyota proizvodnom sistemu (TPS).

Obezbeđen kvalitet u svakom vozilu

Ljudi koji proizvode naša vozila osećaju veliki lični ponos zbog kvaliteta svog rada. Svako vozilo je podvrgnuto hiljadama provera kvaliteta tokom proizvodnog procesa.

Postupak proizvodnje vozila uključuje mnogo radnika koji rade jedan za drugim na mnoštvu različitih zadataka. Svako na proizvodnoj liniji odgovoran je za obezbeđivanje kvaliteta na svakom koraku, a lični angažman na radnom mjestu doseže vrhunac na proveri za obezbeđivanje kvaliteta koja se provodi pre nego što bilo koje vozilo izađe iz fabrike.

Zaposleni koji sprovode hiljade provera koje zahtevamo, su ponosni na svoj posao kojim obezbeđujemo da svaki klijent može da ima puno poverenje u bezbednost i kvalitet svog vozila.

Obezbeđivanje kvaliteta
Zadatak

Zadatak naših timova za obezbeđivanje kvaliteta je da se obezbedi da svako vozilo koje izađe iz naših fabrika, bilo gde u svijetu, zadovoljava naše visoke standarde bezbednosti i kvaliteta.

Pre nego što dobije formalno odobrenje za isporuku krajnjem kupcu, na svakom vozilu se sprovodi niz od 2.000 provera.

Kvalitet nikada nije slučajan. On je uvek rezultat usmerenog napora.

John Ruskin, filozof

/
Vođa tima za osiguranje kvaliteta

Amanda Rowland je vođa tima za osiguranje kvaliteta u Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, gdje se proizvode modeli Auris i Avensis.

Ponosna je na ulogu koju ona i njene kolege imaju u proveri svakog vozila koje siđe sa proizvodne trake, obezbeđujući da je kvalitet ispravan kao da svaka pojedinačna funkcija na vozilu ispravno radi.

U ovom video zapisu ona objašnjava temeljnost postupka osiguranja kvaliteta i ličnu odgovornost koju timovi preuzimaju za isporuku klijentima vozila koja su bezbedna i najvećeg kvaliteta.

Glavne tačke provere kvaliteta u fabrici
/
Akumulator/paljenje
/
Kočioni sistem
/
Motor
/
Svetla
/
Sistem sedišta
/
Upravljač
/
Menjač
/
Dinamička procena na putu
Izgradnja veština za kvalitet kroz učenje

Kroz obuku, iskustvo, usvajanje veština i takmičenje, obezbeđujemo da sledeće generacije naših zaposlenih stiču i razvijaju znanja potrebna za postizanje najvećeg kvaliteta.

Koncept kvaliteta proizvodnje se stalno menja kako razvijamo nove modele, pronalazimo bolje načine rada, a naši klijenti stiču prefinjeniji ukus i oblikuju svoje želje.

Zbog toga je za nas važno da uvek učimo o kvalitetu, omogućavajući mladim ljudima da kao pripravnici razvijaju svoje veštine, ali i našim stalnim zaposlenima obuku i prilike za sticanje novih veština. Visok kvalitet rada naših zaposlenih je prepoznat kroz mnoštvo nagrada na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Evropski globalni proizvodni centar
Zadatak

Naš Evropski globalni proizvodni centar (European Global Production Centre) je ključni resurs za pružanje obuke radi poboljšanja kvaliteta rada u našim proizvodnim pogonima širom Evrope.

Njegov zadatak je da se obezbedi obuku i razvoj rešenja koja su jednako primenljiva na rad u našim proizvodnim pogonima, prenoseći znanja na radna mesta putem obuke.

Na taj način on ima za cilj poboljšanje organizacione sposobnosti i izgradnju samodovoljnosti u našim evropskim proizvodnim pogonima.

/

Evropski globalni proizvodni centar je dodatno osnažio filozofiju "Made by TOYOTA" proizvodnje vozila širom sveta uz dosledno osiguranje kvaliteta.

Tim

Evropski globalni proizvodni centar je smešten u Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, ali pruža usluge obuke za sve naše proizvodne pogone u Evropi.

Tim se sastoji od vođe i pet trenera koji putuju u naše fabrike kako bi obučavali lokalne trenere u velikom broju disciplina, uključujući načine kontrole kvaliteta i neprestanog poboljšanja (kaizen), te kako bi obučavali rukovodioce proizvodnje neposredno u proizvodnim pogonima. Tokom godine oni će obezbediti preko 350 dana obuke.

/
Učenje o kvalitetu za buduće generacije
Aktivnosti u pripravničkom programu – Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Obuka za pripravnike obezbeđuje da nova generacija poseduje veštine koje su potrebne našem poslovanju i automobilskoj industriji uopšteno, radi obezbeđivanja budućeg rada i uspeha. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je pokrenula ovu obuku, radeći sa lokalnim školama na osnivanju Centra za razvoj pripravnika (Apprenticeship Development Centre).

Ovaj centar obezbeđuje pripravnički program ne samo za mlade ljude među svojim zaposlenima nego i za dobavljače kao i za mala i srednja preduzeća iz svog regiona. Odličan kvalitet njihovog rada je prepoznao i nacionalni savet za veštine u UK - SEMTA.

/
Članovi Centra za razvoj pripravnika Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited 2015. godine.
Kvalitet predvođen iskustvom – umeće Takumi

Iako nam savremeni, kompjuterski vođeni proizvodni procesi pomažu u dosezanju kvaliteta preciznosti u deliću milimetra, svaki put, postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alati koje možemo da koristimo.

Na primer, naši takumi zanatski majstori su odgovorni za ručno dovršavanje i preciznu proveru kvaliteta naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje njihovih posebnih veština - znanja koja prenose na nove generacije putem podučavanja i obuke.

/
Zanatski majstori Lexus Takumi u Lexusovoj fabrici u Japanu.
Međunarodno priznanje i takmičenje World Skills

Savladane veštine Toyotini zaposleni redovno proveravaju na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Uspesi koje postižu naši zaposleni jasno pokazuju delotvornost naših programa obuke i ličnu posvećenost učenju, poboljšanju i primeni ličnih veština.

Takmičenje World Skills International, koje se održava svake druge godine, okuplja najbolje pripravnike iz celog sveta iz svih oblasti industrije u prijateljskom nadmetanju. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli osvojivši 50 medalja, uključujući 23 zlatne medalje, sve do poslednjeg održanog takmičenja 2015. godine u Brazilu. Ovaj uspeh pomaže da se nadahne sledeća grupa pripravnika da razviju i pokažu sopstvene veštine najbolje što mogu.

/
Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (popravljanje karoserije).
/
Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (elektronika).
/
Uspeh pripravnika iz Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited na takmičenju WorldSkills UK Skills 2015. godine.

Saznajte više

ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Briga za zaštitu životne sredine je jedan od najvažnijih Toyotinih postulata, kako globalno, tako i lokalno. Stoga smo 2017. godine dobili međunarodni sertifikat ISO 14001:2015, kojim smo postavili standarde za celokupan sistem upravljanja zaštitom životne sredine. Bolja zemlja Bolja zemlja Mi u Toyoti stalno tražimo načine za smanjenje našeg uticaja na životnu sredinu. U ovoj Bolja Zemlja sekciji možete saznati šta smo uradili. Jednostavno bolje Jednostavno bolje U ovom odeljku otkrijte ekološku korporativnu strukturu, metodologije i sertifikate koje koristimo kako bismo bili "Jednostavno bolji". Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti.