1. New Cars
  2. SUV & 4x4
Odaberite

Najbolji SUV modeli za bilo koju avanturu

Od urbanog stila Toyote C-HR, i modela RAV4 spremnog da krene bilo gde, do nenadmašnih terenskih mogućnosti kojima se odlikuje Land Cruiser, svaki Toyotin SUV je spreman da savlada sve izazove.
01

Vozite sa stilom

Toyota gama SUV vozila je i prilika da se upoznate sa svim stvarima vezanim za SUV-ove, od otkrivanja brojnih prednosti posedovanja takvog vozila, do pronalaženja odgovora na pitanja koja se najčešće postavljaju.
02

Svi hibridi

Sa dostupnim Toyotinim SUV hibridima sada možete maksimalno iskoristiti dodatni prostor, uz niže emisijea izduvnih gasova i većom pređenom kilometražom, čime čuvate životnu sredinu i svoj novčanik.
03

Gama modela

Još od prvog SUV modela RAV4 do avanturističkog Hiluxa, Toyota je uvek bila predvodnik sveta sportskih višenamenskih vozila.

ZAŠTO VOZITI SUV?

Saznajte više

Nećete moći odmah zaključiti koji je SUV pravi izbor za vas. Obavezno najpre uzmite u obzir količinu tovarnog prostora. Oni koji uživaju u vikend avanturama možda će želeti da razmotre dodatni prostor koji pružaju Land Cruiser ili Hilux, sa dovoljno mesta za opremu koja im je potrebna. Oni koji žele uzbudljivu vožnju u gradu mogu iskoristiti prednosti koje omogućavaju performanse modela RAV4 Hybrid ili Toyota C-HR Hibrid.

Pogledajte gamu naših modela da biste saznali po čemu se razlikuju i pronađite onaj koji odgovara vašim životnim potrebama.

Mnogi ljudi brinu da će im uobičajene velike dimenzije SUV-a vožnju učiniti manje dinamičnom, ali to ne mora biti slučaj. Moderni SUV-ovi često dolaze sa turbo motorima i naprednim hibridnim sistemima, dok neki sada isporučuju agilnost hečbeka, zadržavajući svestranost i veličinu koju ima SUV.

Da biste saznali šta drugi kažu o gami naših SUV vozila, pogledajte stranicu sa utiscima.

S obzirom da su veoma slični, opšte je mišljenje da svaki SUV ima pogon na četiri točka. Pri tome, iako mnogi SUV modeli zaista imaju pogon na četiri točka, mogu imati pogon na dva ili na svim točkovima. Te različite mogućnosti pogona za vožnju omogućavaju vam da izaberete model koji najviše odgovara vašim potrebama.

Kao što smo već spomenuli, SUV modeli nemaju uvek pogon na četiri točka. Neki imaju pogon na dva točka, što znači da se snaga motora prenosi samo na ili prednje, ili zadnje točkove, dok neki imaju pogon na svim točkovima. Verzija 4x4 podrazumeva automobil u kome se snaga prenosi na sva četiri točka.

Postoji mnogo krosovera; mnogi SUV modeli imaju pogon 4x4, ali ne svi. SUV je termin koji se često koristi za konstrukciju i izgled automobila, a ne kao oznaka za broj pogonskih točkova.

SUV modeli zasnovani na pikap modelima, kao što je Hilux, obično su snažniji i teži, sa boljim terenskim i vučnim karakteristikama.

SUV modeli koji se baziraju na konstrukciji automobila imaju samonoseću karoseriju koja pruža osećaj skladnosti i sigurnosti, kao i udobnu vožnju sa  odzivom koji je dobar kao u hečbek modelu.

Postoji nekoliko vrsta i veličina SUV modela: mini, kompakt, pune dužine i produžene verzije. Iako mini i kompakt verzije - ili krosoveri, kako se često nazivaju - imaju manje prostora od svojih većih pandana, to nadoknađuju manjom potrošnjom goriva.

Još više mesta a za sedenje, dostupnih u većim SUV modelima kao što je Land Cruiser, često omogućavaju prostor za prevoz do sedam putnika, što ova vozila čini privlačnim izborom sa višečlane porodice.

Istražite ponudu SUV modela

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/rs/sr?model=CX%2Cc-hr%2Chighlander%2Cre%2Chilux%2Clandcruiser150%2Clandcruiser100%2Cra