1. Discover Toyota
  2. Sustainability
Odaberite

Održivost

U centru svega što radimo
Mi u Toyoti sebe vidimo kao nešto još više od kompanije koja pruža sveobuhvatna rešenja za mobilnost. Mi smo građani sveta i stoga imamo odgovornost prema planeti - da ostavimo stvari bolje nego što ih zateknemo.

Održivost u Toyoti

Održivost je ključna za naše poslovanje. Doprinosimo održivosti Zemlje i društvenom razvoju kroz poslovne aktivnosti u saradnji sa globalnim društvom. Toyota nastoji da obezbedi da javna politika, društvene potrebe, razvoj tehnologije i potrebe potrošača budu usklađene u najvećoj mogućoj meri. Želja da budućnost bude svetlija i da radimo stvari za nekog drugog osim za sebe principi su i polazište naše filozofije. To nam pomaže da trajnim naporima ispunimo zadatak postavljen u Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija kako bismo ispunili obećanje da „niko neće biti zaboravljen“.

Toyota ekološki izazov 2050.

Naša je dužnost da čuvamo resurse i upravljamo svojim ekološkim otiskom u interesu budućih generacija. Ekološke inicijative sprovodimo od 1960-ih. Godine 1992. doneli smo Toyotinu povelju o Zemlji, a 2015. smo formulisali naše dugoročne globalne inicijative pod nazivom Toyotin ekološki izazov 2050. On nas obavezuje da smanjimo emisiju CO2 i postignemo globalnu neutralnost ugljenika do 2050. godine, kako za naša vozila, tako i u ostalim delatnostima poslovanja. Naša posvećenost ide dalje, pre svega efikasnijim korišćenjem vode, promovisanjem tehnologija koje se koriste na kraju životnog veka i recikliranja proizvoda, i uspostavljanjem društva u skladu sa prirodom.

Naš pristup „usredsređen na čoveka“.

Od svog osnivanja, Toyotina osnovna vrednost je uvek bila da doprinosi društvu na smislen način, tražeći lakše načine za obavljanje stvari. Ovo proizilazi iz motivacije osnivača kompanije da stvori automatski razboj kako bi olakšao teret rada koji je pao na leđa njegove majke. Toyota i dalje primenjuje ovu filozofiju „usredsređenu na čoveka“. U njegovom središtu je koncept da tehnologija treba da doprinese sreći i zdravlju ljudi. Posvećeni smo promovisanju i razvoju kvalitetnog zapošljavanja, raznovrsnog i inkluzivnog radnog mesta, kao i unapređenju društva kroz održive inovacije.