1. Discover Toyota
  2. Sustainability
  3. Compliance
Odaberite

Usklađenost

Naša posvećenost društvu i poslovanju
Doprinoseći stvaranju bogatog društva realizacijom svoje poslovne aktivnosti, želimo da ojačamo poziciju pouzdanog korporativnog građanina u međunarodnoj zajednici.

Ispunjavanje korporativne društvene odgovornosti

Vodeći principi Toyote znače da će kompanija „poštovati jezik i duh zakona svake zemlje i regiona, i preduzeti otvorene i poštene poslovne aktivnosti kako bi bila snažan korporativni građanin sveta“. Verujemo da pridržavanje ovog principa znači ispunjavanje sopstvene korporativne društvene odgovornosti i osiguranje usklađenosti. Kao član društva u zemljama i regionima u kojima poslujemo, verujemo da je privilegija i odgovornost doprinositi javnoj politici deleći naše tehničko i potrošačko znanje, našu viziju i naše stavove.

Delvanje u duhu i slovu zakona

Toyota svoju korporativnu društvenu odgovornost ispunjava transparentno i uvek u potpunosti u skladu sa duhom i slovom zakona. Imamo pozitivne odnose sa vladama i njihovim administrativnim agencijama, regulatorima, glavnim političkim partijama, neprofitnim organizacijama, lokalnim zajednicama, kupcima, prodavcima, dobavljačima i zaposlenima. Pokazujemo poštovanje prema svima, u skladu sa osnovnim verovanjem kompanije i stoga se nadamo da ćemo postati kompanija koju svi poštuju i pozdravljaju.

Ispunjavanje ekoloških standarda

Mnogo pre nego što je evropsko zakonodavstvo to postavilo kao uslov, preduzimali smo korake da smanjimo svoj uticaj na životnu sredinu. To uključuje opredeljenje da nema kršenja propisa koji se tiču životne sredine u svim našim operacijama. Naš sistem ISO 14001 podržava posvećenost stalnom poboljšanju  ekoloških dostignuća. Naša evropska centrala i tehnički centar, 14 centara za logistiku rezervnih delova i sedam logističkih centara za vozila imaju sertifikat ISO 14001. Pored toga, sve naše nacionalne marketinške i prodajne kompanije (NMSC) i evropske proizvodne kompanije (EMC) su sertifikovane od strane drugih nacionalnih sertifikacionih tela.

Ekološka i društvena usklađenost

Aktivno pratimo sve relevantne zakone i brzo preduzimamo neophodne radnje kako bismo postigli usklađenost. Vodimo računa da i naš lanac snabdevanja ispunjava ekološke standarde, i sve naše poslovne partnere smatramo partnerima u stvaranju boljeg okruženja. Našim Smernicama za održivu nabavku stvaramo svest i osiguravamo da je lanac snabdevanja u skladu ne samo sa našim standardima, već i zakonima. Pored Evrope, drugi kontinenti kao što su Severna Amerika i Azija, takođe imaju svoje zakonodavstvo. Stoga sarađujemo sa svim  poslovnim partnerima kako bismo upravljali  lancem snabdevanja i ispunili opštu usklađenost.

Usklađenost sa hemikalijama

Važna oblast usklađenosti je upravljanje hemikalijama. Opšta pravila za proizvodnju, uvoz i upotrebu hemikalija u okviru EU određena su Uredbom REACH. REACH je dopunjen drugim zakonodavstvom EU kao što su CLP (Uredba o klasifikaciji, označavanju i pakovanju), BPR (Uredba o biocidnim proizvodima), F-Gas (Uredba o fluorisanim gasovima), SCiP, ili oni o nanomaterijalima. Naš cilj je da automatizujemo procese kako bismo ispunili sve ove zahteve. Na primer, interni softver kreira automatska SCiP obaveštenja za delove i vozila kao zahtev Okvirne direktive o otpadu 2008/98/EC.