1. Discover Toyota
  2. Sustainability
  3. Society
Odaberite

Društvo

Pozitivan društveni uticaj kroz aktivnosti zajedničke vrednosti sa partnerima

Da bismo ostvarili svoju misiju stvaranja sreće za sve, cilj nam je da budemo najbolja kompanija u gradu, poboljšavajući živote i dobrobit drugih. Verujemo da je zdravoj kompaniji potrebno zdravo društvo – i obrnuto.

Naš pristup

Vođeni našim vrednostima Toyota Vai 2020, ciljevima održivog razvoja UN i Evropskim stubom socijalnih prava, fokusiramo se na tri prioriteta:

Kvalitetno zapošljavanje

Polazeći od osnovnih ljudskih prava kao polazišta, zdravlje, bezbednost i dobrobit su od suštinskog značaja za zaposlene kako bi mogli da napreduju, prevazilaze prepreke i stvaraju sreću za sve. Naš sveobuhvatni pristup dobrobiti je ključ za omogućavanje visokih rezultat i inovacija. Takođe, pomažemo u razvoju svrhe i smisla angažovanjem zaposlenih u dobrovoljnim aktivnostima u zajednici. Volontiranje je dobro za društvo, za kompaniju, ali i za dobrobit zaposlenih. Kako se društvo i Toyota razvijaju, fokusiramo se na inkluzivnu radnu snagu, gde programi usavršavanja i prekvalifikacije u kombinaciji sa fleksibilnim radnim programima obezbeđuju kvalitetno zapošljavanje za sve.

Raznolikost, jednakost i inkluzija

Različite kompanije su neophodne. Zato smo postavili cilj da na radnom mestu odražavamo raznolikost društva oko nas. Razvijamo programe koji olakšavaju ovu ambiciju. Cilj nam je da stvorimo pozitivan uticaj u društvu istovremeno nastojeći da postanemo bolja kompanija u budućnosti. Jedan od primera je naš program „Devojke STEM budućnost“. Cilj programa je da razbije stereotipe dovodeći uzore u kontakt sa mladima. Delimo priče o napretku, zajedno sa primerima širokog spektra mogućnosti za karijeru u društvu i Toyoti.

Održive inovacije

Oslobađanje potencijala naših zaposlenih i društva je srž naše strategije održivih inovacija. Podstičemo interne inovacije kako bismo na tržištu predstavili inovativna rešenja za mobilnost i da bismo ostvarili našu viziju mobilnosti za sve. Podržavamo novoosnovane kompanije koje imaju za cilj da doprinesu društvu kroz kružnu ekonomiju, rešenja za neutralnu emisiju ugljenika ili potpunu mobilnost, pre svega tokom njihovog početnog rasta i razvoja. Razvijamo našu kulturu da promovišemo brže donošenje odluka, agilan i inovativan timski rad. Takođe se angažujemo sa našim partnerima i širim zainteresovanim stranama da promovišemo inovacije i razvoj tehnologije u društvu.