Mi imamo odgovornost da budemo lideri u očuvanju i unapređenju životne sredine.

Mi brinemo o životnoj sredini, to je ključni deo naše delatnosti. Konstantno se zalažemo za kontinualno smanjenje uticaja našeg poslovanja na svet oko nas i imamo dosledne pionirske tehnologije, produkte i načine poslovanja koji su ljubazniji prema životnoj sredini i korisni čitavom društvu.

Imamo ponosnu istoriju postignuća u oblasti životne sredine - na primer, mi smo prva kompanija koja je uspostavila namensku reciklažu vozila, prvi koji imaju fabriku koja ne šalje otpad na deponiju, i prvi u masovnoj proizvodnji hibridnih vozila i vozila sa gorivim ćelijama na vodonik i nultom emisijom gasova. Iako smo postigli mnogo, želimo da radimo još više i da inspirišemo druge, tako što ćemo sami sebi postavljati nove i više ciljeve u oblasti životne sredine, kako bismo izgradili bolju budućnost.

 

Toyota Ekološki Izazov 2050

Ekološka misija za bolju budućnost

Iako smo ponosni na naše rekorde kao pioniri hibridnih tehnologija, verujemo da možemo postići mnogo više. Sastavili smo niz glavnih izazova koje želimo da dostignemo do 2050. godine, idući iznad nultog uticaja na životnu sredinu da bismo isporučili pozitivne koristi po životnu sredinu.

Širina naše misije je da učinimo život boljim upotrebom novih tehnologija, novih načina poslovanja i novih načina razmišljanja za smanjenje emisija, povećanjem reciklaže, zaštitom prirodnih resursa i obnovljivim izvorima energije, dok pomažemo ljudima širom sveta da žive i rade u harmoniji sa prirodom.

Bolji vazduh

Dostavljanje održive mobilnosti za svakoga

Kao jedan od vodećih proizvođača automobila na svetu, ozbiljno shvatamo našu odgovornost da pomognemo u zaštiti životne sredine. To podrazumeva proizvodnju vozila koja imaju najminimalniji mogući uticaj na prirodni svet oko nas, kao što su naši u svetu vodeći hibridi, naša električna vozila i Mirai, prvi na svetu masovno proizvođen automobil sa gorivim ćelijama na vodonik.

Takođe smo u potrazi za alternativnim gorivima iz obnovljivih izvora energije, sarađujući sa partnerima kako bismo dizajnirali čistije i efikasnije integrisane transportne sisteme. Dozvolite da vam pokažemo više o vozilima koja dizajniramo i inicijativama koje preuzimamo da bismo dostigli održivu mobilnost za budućnost.

/

Bolja Zemlja

Harmonična budućnost za ljude, proizvode i planetu

Mi smo stalno u potrazi za načinima smanjenja uticaja koji imamo na životnu sredinu. To se ne odnosi samo na vozila koja proizvodimo, već i na način na koji se proizvode i resurse koje koristimo. Naša parola - Smanjenje, Ponovna upotreba, Reciklaža i Obnova - je i naš ključ za pažljivo korišćenje prirodnih resursa, produženje upotrebljivosti naših proizvoda, povećanje mogućnosti za reciklažu i više rada na obnovi energije.

Širom sveta, mi povećavamo upotrebu lakšeg ugljenika, obnovljivih izvora energije, kao i proizvodnju novih materijala sa manjim sadržajem ugljenika iz organskih proizvoda.

Jednostavno bolje

Bezbedno i odgovorno poslovanje u skladu za zakonom

Obavezali smo se na čuvanje i unapređenje životne sredine, i to ne znači samo građanje sopstvenih smernica za bezbedno i odgovorno poslovanje i produkte, već i garancija da radimo u skladu sa zakonima životne sredine, svuda u svetu gde proizvodimo i distribuiramo naša vozila.

Ovo se odnosi na ekološki uticaj vozila tokom čitavog njihovog životnog veka, od rane faze dizajniranja, kroz razvoj i proizvodnju, do upotrebe od strane korisnika i eventualnog recikliranja i procesa oporavka kada se odlože. Takođe, sigurni smo da imamo prave mere i sisteme koji se bave svim ekološkim rizicima i hazardima.

Saznajte više

Toyota Hybrid Service Toyota Hybrid Service Širom sveta je kupljeno više od 12 miliona Toyotinih hibridnih vozila od kada smo predstavili ovaj koncept pre 20 godina. Trijumf na Fudžiju za TOYOTA GAZOO Racing Trijumf na Fudžiju za TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing zadržao je svoj savršen učinak u sezoni FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti 2019. i 2020. osvajanjem prva dva mesta na domaćem terenu u šest sati Fudžija. Britanski reli Britanski reli Ott Tänak povećao je svoje vođstvo u FIA Svetskom reli šampionatu osvajanjem maksimalnog broja bodova na Rally GB-u i zapečatio svoju šestu pobedu u sezoni u Toyoti Yaris WRC sa stilom, zabeleživši najbrže vreme na Power Stage-u. Pobeda TOYOTA GAZOO Racing na reliju Maroka 2019 Pobeda TOYOTA GAZOO Racing na reliju Maroka 2019 Južnoafrikanac Giniel de Villiers i navigator Alex Haro iz TOYOTA GAZOO Racing pobedili su na Reliju Maroka 2019 u svojoj Toyota Hilux.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.