1. Owners
  2. Parts & Accessories
  3. Parking Aids
Odaberite

Sistem za pomoć pri parkiranju

Toyotin sistem za pomoć pri parkiranju umnogome pomaže da izbegnete udarce i ogrebotine kod parkiranja u uskim prostorima ili blizu niskih objekata. Možete da izaberete između TPA 400 sistema sa četiri zadnja senzora ili TPA 800 sa četiri zadnja i četiri prednja senzora. Kada se bilo koji sistem aktivira, senzori se povezuju sa unutrašnjim zvukom upozorenja koji postepeno postaje sve jači kako se približavate prepreci.

Parking senzor

Parking senzori rastojanja

Toyotini parking senzori koriste tehnologiju ultrazvučnih talasa kako bi detektovali rastojanje od drugih vozila i objekata, smanjujući stres prilikom manevrisanja vašom Toyotom, pre svega na uskim parking mestima. Diskretno smešteni u prednjim i zadnjim branicima, zvučnim signalom i slikom na ekranu upozoriće vas na prepreku.

Prikaz sa kamere na zadnjem delu

Zamišljena kao dodatna sigurnosna mera, naša zadnja kamera je diskretno ugrađena na zadnjem delu vaše Toyote. Kada menjač prebacite za hod u nazad, velika i jasna slika koja prikazuje prostor iza vozila, biće prikazana na ekranu, detaljno prikazujući koliko ste blizu neke prepreke. Da bi parkiranje bilo još lakše, linije za vođenje povezane sa vašim upravljačem, prikazuju započetu putanju do parking mesta, tako da tačno znate koliko je potrebno da okrenete upravljač.

Inteligentna pomoć prilikom parkiranja (IPA)

Naša inteligentna pomoć prilikom parkiranja (Intelligent Parking Assist - IPA), pomaže vam da vašu Toyotu lako usmerite na parking mesto ili u garažu, čak i ako niste sigurni u svoju veštinu parkiranja. Kada prebacite ručicu menjača u hod u nazad i pritisnete IPA dugme, izaberite prazno parking mesto na koje želite da stanete vožnjom u nazad, a zadnja kamera i IPA sistem će vam asistirati u upravljanju sve dok ne stanete na mesto – sve što je potrebno da uradite jeste da dodate gas ili prikočite.