1. Discover Toyota
  2. Innovation
  3. Hydrogen-economy
  4. Toyota-fuel-cell
Odaberite

Toyotine gorivne ćelije

Provereno rešenje sa nultom emisijom za napredak ekonomije vodonika
Naš posao sa gorivnim ćelijama se brzo razvija. Želimo da svoju dokazanu tehnologiju gorivnih ćelija učinimo široko dostupnom kako bismo postigli neutralnost ugljenika i pokrenuli dalji rast ekonomije vodonika u Evropi i širom sveta.

Pokretač ekonomije vodonika

Toyota je uvela tehnologiju gorivnih ćelija u putničke automobile još 2014. godine sa modelom Mirai. Ista osnovna tehnologija, prilagođena kroz svestrani sistem gorivih ćelija, prenosi se na druga područja primene. Primeri uključuju autobuse, kamione, čamce, vozove i generatore. Kao dobavljač sistema gorivnih ćelija, već možemo da pokažemo na konkretnim primerima ono što radimo da bismo pokrenuli razvoj vodonične ekonomije budućnosti. To se ogleda u našim sopstvenim proizvodima, kao i kroz prodaju sistema gorivnih ćelija kupcima kojima su neophodni proizvodi sa gorivnim ćelijama. Takođe, stimulišemo ekonomiju vodonika tako što besplatno obezbeđujemo patente u vezi sa gorivim ćelijama.

Snabdevač sistemima gorivnih ćelija

Obim poslova sa gorivnim ćelijama je u porastu, a naša tehnologija je danas dokazana u višestrukim primenama, gde u velikoj meri doprinosi rešenjima koja neutrališu ugljenik. Postoji značajna potražnja mnogih kupaca u različitim industrijama za sisteme gorivnih ćelija koji se lako prilagođavaju njihovim sopstvenim proizvodima. Odgovarajući na ove potrebe, pružamo svoj visokonapredni sistem gorivnih ćelija u obliku koji je jednostavan za korišćenje. Paralelno sa tim, nastavljamo da istražujemo nekoliko tehnologija i uvodimo ih u pravo vreme, na pravom mestu i u pravim aplikacijama.