1. Discover Toyota
  2. Innovation
  3. Hydrogen-economy
  4. Fuel-cell-applications
Odaberite

Primena gorivnih ćelija

Toyotini moduli gorivnih ćelija pokreću mnoga različita rešenja sa nultom emisijom
Toyotina rešenja za gorivne ćelije su prikladna za primenu kod velikog opterećenja i velikih razdaljina, kao što su autobusi, kamioni, čamci i vozovi. Takođe su uspešno primenjeni za stacionarne generatore.

Sve brže prihvatanje tehnologije gorivnih ćelija

Toyotin sistem gorivnih ćelija ima fleksibilnost i može da se koristi u različitim aplikacijama zasnovanim na vodoniku. Naši kompaktni moduli gorivnih ćelija se već koriste u raznim projektima velikih vozila. Primeri uključuju Toyota Sora autobus u Japanu ili autobuse Caetano u Portugalu. Takođe, pokazujemo kako se naša tehnologija može koristiti u kamionima, a testira se u vozovima, čamcima i viljuškarima. Osim transporta, naši moduli se integrišu u generatore da bi obezbedili struju za fabrike, velike javne događaje ili hitne slučajeve. Fokusiramo se na aplikacije gde vodonične gorivne ćelije imaju nesumnjive prednosti.

Pomorska rešenja sa nultom emisijom

Uveli smo gorivne ćelije za pomorsku primenu tako što smo podržali Energy Observer, prvi vodonični brod koji je oplovio svet. To je označilo naše širenje u novu poslovnu oblast u kojoj radimo sa specijalizovanim partnerima iz pomorske industrije. Zajedno sa EODev-om razvili smo rešenje zasnovano na vodoniku posebno za pomorske primene. EODev Hydrogen Range Extender (REXH2®) isporučuje nultu emisiju CO2 i nultu emisiju finih čestica, i pruža pomorsku mobilnost bez buke. Takođe je ugrađen u Hynova jahte koje se  trenutno testiraju na moru.