1. Discover Toyota
  2. Innovation
  3. Hydrogen-economy
  4. Fuel-cell-business
Odaberite

Toyotine aktivnosti na planu gorivnih ćelija

Toyota sarađuje sa kupcima koji traže rešenja za gorivne ćelije sa nultom emisijom.
Da bi vodonik postao preovlađujuća energija, u budućnosti je neophodno povećanje nivoa proizvodnje radi stvaranja ekonomije obima i smanjenja troškova. Da bi proširila upotrebu gorivnih ćelija, Toyota je formirala novu poslovnu grupu za lakši rad sa partnerima.

Dobavljač rešenja

Posebna poslovna grupa za gorivne ćelije koju je osnovala Toyota Motor Europe (TME) zadužena je za inženjering rešenja, montažu i prodaju. Tim se povezuje sa spoljnim partnerima kako bi garantovao optimalnu upotrebu našeg modula gorivnih ćelija u partnerovoj primeni po izboru. Grupa stoga igra vitalnu ulogu kao dobavljač rešenja za kupce u različitim sektorima. Praktični primeri ovog pristupa su već dobro poznati. Nedavno smo integrisali  tehnologiju gorivnih ćelija u brojne proizvode, uključujući autobuse, kamione i čamce.

Objedinjeno znanje

Takođe, delujemo kao sistem koji se povezuje sa partnerima za razvoj, testiranje i uspostavljanje tehnologije gorivnih ćelija kao dugoročnog rešenja. Ne samo da svoju tehnologiju gorivnih ćelija stavljamo na raspolaganje spoljnim partnerima, već kompanijama u mnogim sektorima širom evropskog regiona nudimo sveobuhvatno znanje o integraciji i inženjersku podršku za različite mogućnosti primene.

Poslujte sa liderom u industriji

Naša tehnologija gorivih ćelija integriše pojedinačne komponente sistema gorivnih ćelija visokih performansi, kao što je paket gorivih ćelija, sa komponentama koje upravljaju dovodom vazduha, vodonikom, hlađenjem i kontrolom snage, sve u jednom kompaktnom modulu. To znači da naša tehnologija gorivnih ćelija može biti pravo rešenje sa nultom emisijom za različite partnere. Štaviše, naši inženjeri nude punu podršku u osvajanju tehnologije za specifične potrebe. Takva pomoć je obezbeđena međusobnom saradnjom koja uključuje tehničke i komercijalne zahteve, simulaciju i postprodaju.