Toyota zimski točkovi

Zašto koristiti zimske pneumatike?

Toyotini zimski pneumatici napravljeni su i testirani kako bi pružili vrhunsko prianjanje na vlažnim, snežnim i putevima pod ledom. Zahvaljujući kombinaciji posebnih dezena gazećeg sloja i smeše koja ostaje gipka kada temperature padnu ispod 7°C, oni drastično smanjuju kočione puteve u otežanim uslovima - za sigurnije iskustvo vožnje. Zimski pneumatici mogu prepoloviti kočioni put na snežnim površinama, kao što se ovde vidi.

ZIMSKI PNEUMATICI
winter tyres car
16,5 M ZAUSTAVNI PUT
LETNJI PNEUMATICI
summer tyre cars
34,2 M ZAUSTAVNI PUT
*Prikazuje kočioni put na kolovozu pod snegom pri brzini od 40 km/h.
Pokreni ponovo
Koje su prednosti zimskih pneumatika?

Toyotini zimski pneumatici imaju veći sadržaj prirodne gume u odnosu na letnje, tako da ostaju gipki na niskim temperaturama, poboljšavajući svakodnevnu vožnju i pružajući bezbrižan mir. Njihovi jedinstveni obrasci gazećeg sloja dizajnirani su tako da istiskuju vodu i lapavicu ispod pneumatika, smanjujući akvaplaning i skraćujući kočione puteve. Takođe, imaju male brazde, nazvane sipe, u bloku gazišta koje se zabijaju u snežne i ledene površine radi vrhunskog prianjanja.

ZIMSKI PNEUMATICI
LETNJI PNEUMATICI

Kada treba da pređete na zimske pneumatike?
/
Ispod 7º
Zahvaljujući posebnim obrascima gazećeg sloja i fleksibilnijim smešama, zimski pneumatici pružaju vrhunsko prianjanje i smanjene kočione puteve kada temperature padnu ispod 7°C
/
Sneg
Zimski pneumatici imaju puno malih žljebova, nazvanih sipe, u bloku gazećeg sloja koji „uranjaju“ u sneg i lapavicu, pružajući bolje prianjanje i smanjujući kočioni put.
/
Led
Kombinacija mekših smeša i specijalnih dezena gazećeg sloja omogućava da zimski pneumatici pružaju bolje prianjanje i smanjene kočione puteve na kolovozima pod ledom.
 

Mogu li dodati zimske točkove u svoju Toyotu?

Od stilski oblikovanih od lakih legura ili namenskih, čeličnih naplataka, Toyota nudi izbor zimskih točkova koji su idealni za podnošenje hladnih vremenskih uslova na putu i ​​uticaja soli, hemikalija i prljavštine. Da biste naručili zimske pneumatike i naplatke za bilo koju Toyotu u našem asortimanu - od Corolle i RAV4 do Priusa i Yarisa - ili za više pomoći i savete, obratite se svom lokalnom Toyota prodavcu koji će vam pomoći da napravite lični plan za vaš naplatak i pneumatik koji su vam potrebni za zimu.

Kako da uporedim različite zimske pneumatike?

Od 2012. godine obavezno je da pneumatici za vozila nose standardizovanu nalepnicu kada se prodaju u Evropskoj uniji. To olakšava poređenje prianjanja, efikasnosti u potrošnji goriva i buke pneumatika različitih proizvođača.

Opis bočne strane pneumatika
wheel descriptions
Oznaka dimenzije
ECE sertifikaciona oznaka i odobrenje
Šifra proizvođača
Odeljenje za transport
Indeks opterećenja/ Simbol brzine
Naziv proizvođača
Tubeless - bez unutrašnjeg pneumatika
Naziv proizvoda
TWI indikator habanja gazećeg sloja
Pojašnjenje označavanja pneumatika u Evropskoj uniji
/
 
/
Potrošnja goriva
Trenje koje stvara pneumatik dok se okreće po putu naziva se „otpor kotrljanja“. Što je veći otpor kotrljanja, to više motor koristi gorivo i stvara emisije izduzvnih gasova. Pneumatici klase A nude najmanji otpor i najbolje su za potrošnju goriva.
/
Prijanjanje na mokroj podlozi
Ova ocena odražava apsolutni put zaustavljanja pneumatika pri kočenju sa brzine od 80 km/h u standardizovanim uslovima mokrog puta. Razlika između svake ocene - A je najbolja, a G najgora - otprilike je 3 do 6 m.
/
Buka
Navedeno merenje je buka koju pneumatik stvara dok se kotrlja po putu u uslovima ispitivanja. To je buka koja se stvara spolja, izražena u decibelima; jedan crni talas ukazuje na najmanju buku, a tri maksimalno dozvoljenu buku.

Često postavljena pitanja

Mogu li da koristim zimske pneumatike tokom cele godine?

Ne preporučuje se. Da bi se nosili s uslovima smrzavanja, zimski pneumatici se prave od gume koja je mekša i fleksibilnija od smeše koja se nalazi u letnjim pneumaticima. Kao rezultat toga, u toplijim uslovima zimski pneumatici se lakše troše, povećavaju potrošnju goriva i produžavaju kočione puteve.

Kako da čuvam zimske pneumatike?

Zimske pneumatike uvek treba da držite u hladnom, suvom i mračnom okruženju. Ako čuvate pneumatike bez naplataka, osigurajte da stoje uspravno, dok pneumatici u kompletu sa naplacima uvek treba da budu postavljene horizontalno - izbegavajući kontakt sa mastima, benzinom i uljem. Neki Toyotini prodavci nude uslugu skladištenja pneumatika; obratite se lokalnom prodavcu kako biste saznali više.

Koliko dugo traju zimski pneumatici?

Zavisno od godišnje kilometraže, zimski pneumatici su napravljeni tako da izdrže od jedne do pet godina - ako se pravilno skladište kada se ne koriste. I fizičke i hemijske reakcije uzrokuju starost gume, a to se može dogoditi i pneumaticima koji se retko ili nikada ne pokreću. Zimski pneumatik koji je pravilno skladišten trebalo bi da i dalje ispunjava specifikacije i funkcioniše poput novog pneumatika

Kako mogu da identifikujem zimske pneumatike sa malo buke?

Jačina buke koju emituju zimski pneumatici može se prepoznati na EU oznaci pneumatika koja se primenjuje na svim novim zimskim pneumaticima od 2012. Jačina buke se označava u decibelima i crnom grafikom zvučnog talasa.

Koje vrste zimskih pneumatika su na raspolaganju?

Napredak u tehnologiji pneumatika poboljšao je performanse zimskih pneumatika do tačke u kojoj su pneumatici s klinovima potrebni samo u najekstremnijim uslovima.

Zimski pneumatici

Moderni zimski pneumatici su napravljeni od smeša koje ostaju gipke na niskim temperaturama. Prilagodljivi su u širokom rasponu uslova vožnje po hladnom vremenu, uključujući sneg, led i vlažne i suve površine. To ih čini dobrim izborom od jeseni do proleća.

Pneumatici s klinovima

Većina pneumatika s klinovima ima metalne igle u obliku volframovih umetka koji su ugrađeni unutar čvrstih dezena. Zabijajju se u površinu prekrivenu ledom kako bi se obezbedilo prianjanje u uslovima kada je put pod čvrstim ledenim slojem. Obično se koriste u regionima u kojima temperatura zimi dugo ostaje oko tačke mržnjenja ili ispod nje.

Ima li saveta za vožnju zimi?

Bez obzira na tip pneumatika koji vam odgovara, zapamtite da zimska vožnja zahteva veštine veće od onih potrebnih leti. Omogućite dodatni prostor za usporavanje i zaustavljanje, budite nežni pri skretanjima i uvek smanjite brzinu svog vozila.

Saznajte više

Toyota Hybrid Service Toyota Hybrid Service Širom sveta je kupljeno više od 12 miliona Toyotinih hibridnih vozila od kada smo predstavili ovaj koncept pre 20 godina. Pomoć na putu Pomoć na putu Besplatna usluga pomoći na putu. Kao deo svoje posvećenosti zadovoljstvu stranaka Toyota s velikim zadovoljstvom nudi svojim strankama usluge Toyota Eurocare. Toyota Garancija Garancija Verujemo da je vaša Toyota neizostavan deo vašeg života, nešto na šta se oslanjate svaki dan. Zato smo predani izradi vozila u skladu sa najzahtevnijim standardima koji će godinu za godinom zadovoljavati vaše potrebe. Live chat info Live chat info Kako da bez mnogo truda zakažete servis ili saznate sve informacije o vašoj Toyoti? Kliknite na crveni prozor u donjem desnom uglu ekrana i naši operateri su trenutno tu za Vas.