1. Electrified
  2. Battery Electric
Odaberite

Baterijska električna vozila

Saznajte više o našim električnim vozilima sa nultom emisijom

Naša nova generacija baterijskih električnih vozila (BEV) plod je našeg iskustva bez premca u elektrifikaciji, što joj omogućava beskompromisan spoj snage, pouzdanosti i upotrebljivosti. Svako BEV vozilo radi samo na bateriju, ne koristi gorivo i proizvodi nultu emisiju.

Najmanje deset naših novih vozila sa nultom emisijom trebalo bi da se pojavi u narednih pet godina, predvođenih modelom PROACE Electric, vanom koji nudi 300 km čistog električnog dometa, 30-minutno brzo punjenje, uz sve mogućnosti i svestranost konvencionalne verzije PROACE-a.

Sve prednosti električne baterije

S obzirom da radi samo na bateriju, BEV koristi nula goriva i proizvodi nultu emisiju. Jednostavni za punjenje, prefinjeni i uzbudljivi za vožnju zahvaljujući trenutnom obrtnom momentu svojih električnih motora, ova vozila istovremeno obezbeđuju niže troškove vožnje od konvencionalnog vozila. A, pošto doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha u gradovima, možete ih slobodno voziti i u zonama gde se zahtevaju niske emisije ili se ulazak vozila naplaćuje zbog zagušenog saobraćaja.

 

PITAJTE TOYOTU

Trajno snažna

Kao i svaki element u Toyoti, baterije u našim potpuno električnim vozilima su projektovane da traju. Radi bezbrižnosti, svaka baterija ima garanciju od 8 godina/160.000 km. 

Naša usluga preuzimanja obezbeđuje mogućnost da nam na kraju radnog veka vratite naše BEV baterije, a mi ćemo sa njima postupati bezbedno i odgovorno. Ovlašćeni serviseri Toyote trenutno preuzimaju više od 90% naših baterija, a naš cilj je da recikliramo preko 50% težine hibridne baterije.

Kako se pune baterije električnog vozila?

Saznajte više

Predstavljamo Toyotu bZ

Dobrodošli u seriju Toyota bZ, novi podbrend Toyote. Ova jedinstvena porodica električnih modela sa baterijama nove generacije prevazilazi karakteristike EV vozila sa nultom emisijom transformišući živote i iskustva. Predstavljen kao zadivljujući koncept Toyota bZ4X, prvi model iz Toyote bZ serije biće dostupan od sredine 2022. godine. Nećete želeti da to propustite.

Otkrijte Toyotu bZ