Toyotin Sistem Automatske Asistencije Pri Vožnji Na Autoputu

Napredovanja u našoj tehnologiji aktivne bezbednosti

U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa objavljivanjem bezbednosne tehnologije koju je nedavno razvila.

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu (AHDA) je napredan sistem podrške pri vožnji čiji je cilj da reaguje na saobraćajno okruženje tako što će stalno držati vozilo na bezbednoj udaljenosti i tako smanjiti opterećenje i zamor vozača.


Javno testiran na Šuto autoputu u Japanu, ovaj sistem povezuje dve tehnologije automatske vožnje.

/
Kooperativno-adaptivni tempomat

Prvu predstavlja kooperativno-adaptivni tempomat, koji bežično komunicira sa vozilom ispred vas, prenoseći podatke o obrascu ubrzavanja i usporavanja kako bi održao bezbednu udaljenost. Taj obrazac konstantne vožnje takođe štedi gorivo i smanjuje zagušenje.

Kontrola kretanja u saobraćajnoj traci

Druga tehnologija – kontrola kretanja u saobraćajnoj traci, koristi kamere visokih performansi, radar milimetarskih talasa i senzore da detektuje oznake saobraćajne trake i položaj vozila. Time će sistem automatski podesiti ugao upravljača, obrtni momenat i silu kočenja kako bi zadržao položaj na putu i umanjio zamor vozača.

/
Bezbednija budućnost

TMC planira da plasira AHDA sa pratećim tehnologijama na tržište u drugoj polovini dekade u okviru svoje vizije bezbednijeg i sigurnijeg prevoznog sistema koji će svesti fatalne ishode i povrede na nulu.

Pročitajte više o Toyoti

TOYOTA GAZOO Racing osvaja Svetsko prvenstvo TOYOTA GAZOO Racing osvaja Svetsko prvenstvo TOYOTA GAZOO Racing je osigurao titulu FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti (World Endurance Championship - WEC) u dramatičnom i meteorološki pogođenom Total 6 sati (Total 6 Hours) Spa-Francorchamps, predzadnjem krugu sezone 2018-2019. Akio Toyoda o pobedi na WEC šampionatu Akio Toyoda o pobedi na WEC šampionatu TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini. Novi Hilux 2019 Special Edition će biti predstavljen na sajmu komercijalnih vozila  u Birmingemu Novi Hilux 2019 Special Edition će biti predstavljen na sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu Na predstojećem sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu (2019 Commercial Vehicle Show), u Velikoj Britaniji, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition. Toyota Motor Europe Povećala Ukupno Tržišno Učešće U Prvom Tromesečju 2019. Toyota Motor Europe Povećala Ukupno Tržišno Učešće U Prvom Tromesečju 2019. Prodajom 279.000 vozila u prva tri meseca Toyota je, godinu dana pre planiranog roka, povećala učešće hibridnih električnih vozila na preko 50 odsto
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.