1. New Cars
  2. Coming soon
  3. bZ4X
Odaberite

Otkrijte novu Toyotu bZ4X

Otkrijte novu Toyotu bZ4X

Inovativna, ekonomična i sa dinamičnim SUV dizajnom, električna Toyota bZ4X sa baterijom pruža ono što je najvažnije. Svojom robusnom i elegantnom konstrukcijom, izvanrednim mogućnostima pogona na sve točkove i odličnim dometom, Toyota bZ4X vas samouvereno vodi gde god poželite. Idite dalje od električnog i uživajte u novom iskustvu vožnje sa ovim inovativnim električnim SUV-om.

Izvanredne vozne karakteristike

Uz Toyotu bZ4X uživajte u najboljim električnim performansama u klasi, i ostavite nultu emisiju iza sebe. Sa visokim odzivom, nudi vam brzinu i obrtni moment kada vam zatreba. Zahvaljujući svojim izvanrednim mogućnostima pogona na sva četiri točka, Toyota bZ4X pruža zaista nenadmašno iskustvo vožnje.

Opremljen za svako putovanje

AWD XMODE poboljšava performanse i bezbednost kako bi omogućio da se bZ4X nosi sa bilo kojim terenom, uz fantastične mogućnosti pogona na sva četiri točka. Bez obzira na svoju omiljenu avanturu, možete bezbrižno uživati po svim vremenskim prilikama.

Sjajne performanse baterije

Oslanjajući se na skoro 25 godina iskustva u tehnologiji baterija, Toyota bZ4X može da osigura domet od više od 450 km sa jednim punim punjenjem – i sa nultom emisijom. Ovaj domet se može povećati uz opcioni krov sa solarnim panelom. Tri opcije punjenja nude vozaču fleksibilnost – koristite brzi punjač na javnom mestu da biste dostigli punjenje od 150 kW za oko 30 minuta, ili se priključite na kućnu utičnicu ili zidni punjač kod kuće. Toyotin kvalitet pruža potpunu bezbrižnost po pitanju pouzdanost baterije. Čak i posle 10 godina, baterija će i dalje biti vrhunskog kvaliteta i moći će da postigne 90% svojih originalnih karakteristika.

Bezbednost kojoj možete verovati

Toyota bZ4X nudi sveobuhvatna bezbednosna rešenja bez obzira gde želite da putujete, bilo u urbanim sredinama ili van puta. Primenjena je i najnovija Toyota Safety Sense tehnologija sa funkcijama kao što su pomoć pri zaustavljanju u slučaju opasnosti (DESA) i bežično ažuriranje (OTA).

Otkrijte sistem Toyota T-Mate

Inteligentan i povezan kokpit

Istražite svet multimedije i povezivanja. Sa izuzetno velikim ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 12 inča, naprednim prepoznavanjem glasa i besprekornim povezivanjem pametnog telefona, Toyota Smart Connect pruža izuzetno brzo i lako korišćenje, uvek ažurno zahvaljujući bežičnoj tehnologiji.

MyT aplikacija na vašem pametnom telefonu pomaže vam da proverite nivo baterije, zakažete punjenje, proverite podatke o putovanju ili čak daljinski kontrolišete svoje vozilo – od kontrole klime do otključavanja i zaključavanja vrata.

Jedinstven stil i izgled

Toyota bZ4X objedinjuje elegantan i napredan izgled električnog vozila sa samouverenim SUV dizajnom. Rezultat je inovativno električno vozilo koje se odlično ponaša na svim putevima, skrećući pažnju prolaznika gde god se pojavi.

Prostrana i prozračna kabina

Konstruisana da poboljša iskustvo vožnje za sve putnike, Toyota bZ4X nudi zajednički prostor u kome će svi uživati. Prefinjena unutrašnjost svim putnicima pruža više prostora za noge, sa najboljim rezultatom u klasi, i to zahvaljujući vrhunskoj udobnosti i osećaju prostora bez premca.

Paketi usluga

Toyotini paketi usluga su osmišljeni da pruže potpunu bezbrižnost našim kupcima. To obuhvata načine plaćanja kućnih i javnih priključenja radi punjenja, osiguranje, kao i potpuno novi paket povezanih usluga dostupnih preko aplikacije MyT.

Vaš domet sa električnim baterijama

Uz Toyotu bZ4X nikada nećete morati da razmišljate o dometu. Izvanredne mogućnosti njene baterije mogu da obezbede više od 450 km bezbrižne vožnje, gde god da krenete.

Vreme punjenja

Bilo da ste kod kuće, na poslu ili u pokretu, punjenje je jednostavno i praktično. Napajanjem samo energijom iz baterije vaše Toyote bZ4X, obezbedićete prednosti nulte emisije i nižih troškova vožnje.

Mogućnosti punjenja

  • Javni punjači

    Za ubrzano punjenje, zahvaljujući lokatoru stanica u aplikaciji MyT, lako možete pronaći mesta za brzo punjenje na brojnim javnim lokacijama. Ovi vrlo efikasni uređaji mogu da napune vaš bZ4X za samo 30 minuta.

  • Kućna zidna kutija

    Ove namenske jedinice pune bateriju mnogo brže od kućne utičnice. Priključivanjem na zidnu utičnicu bZ4X možete potpuno napuniti za 6,5* - 10 sati.

    *Sa zidnom kutijom od 11 kW dostupna u oktobru 2022.

Sa Toyotom bZ4X putujte više od 450 km* bez brige o punjenju.

* Domet se može razlikovati u zavisnosti od odabranog verzije i paketa opreme vozila.

Punite preko namenske zidne kutije, kućne utičnice ili brzih javnih punjača na raznim lokacijama. Toyotine povezane usluge (TCS) će vam pomoći da pronađete stanicu za punjenje u vašoj blizini, gde god da se nalazite u Evropi.

Pomoću kabla koji se isporučuje sa vozilom, punjenje je jednostavno, praktično i savršeno bezbedno, bilo na kućnoj utičnici, posebnoj zidnoj kutijie ili na brzom javnom punjaču.

Vreme punjenja vozila zavisi od napajanja. Na javnim stanicama možete uživati u brzom punjenju za oko 30 minuta. Punjenje preko zidne kutije kod kuće ili preko utičnice traje između 6,5 - 19 sati.

Električna vozila na baterije mogu vam uštedeti novac tokom svog životnog veka. Nikada više nećete morati da plaćate gorivo, dok potpuno punjenje iz kućne utičnice može koštati samo 5 evra.

Hibridi i električni automobili imaju jednu ključnu razliku. Hibridno vozilo menja režim rada i  prebacujući pogon između benzinskih i električnih motora, ono se samo puni, dok baterijsko električno vozilo radi samo na bateriju i stvara nultu emisiju.

Naša električna vozila sa baterijom mogu se pohvaliti istom pouzdanošću kao i bilo koja druga Toyota. Sve dok sledite godišnji plan servisa, Toyota bZ4X je pokrivena 10-togodišnjom garancijom, tako da uživate potpuno bezbrižni.

Zašto izabrati Toyotu sa električnom baterijom?

Sa više od 25 godina iskustva, Toyota je predvodnik na putu ka potpuno električnoj budućnosti. Sa više od 18 miliona elektrifikovanih vozila koja su već na putevima, i ​​ponudu 17 elektrifikovanih modela koje možete izabrati, Toyota nastavlja da predstavlja izuzetne inovacije koje usrećuju kupce širom sveta. Zahvaljujući velikom iskustvu u razvoju tehnologije baterija i efikasnom upravljanju tokovima energije, Toyotina električna vozila na baterije nude pouzdane i trajne performanse.

Toyotini automobili sa električnom baterijom

Saznajte više