1. Resources
 2. Cookie settings
Odaberite

Podešavanje kolačIća za ovaj sajt

Ispod možete videti trenutna podešavanja kolačića. Možete nastaviti da pregledate na ovaj način ili da izmenite svoja podešavanja u nastavku kako biste omogućili personalizovaniji pristup ovoj veb stranici.

Centar za željene opcije o privatnosti

Kad posetite bilo koju veb lokaciju, ona može sačuvati podatne u vaš pregledač ili ih iz njega preuzeti, što se uglavnom obavlja putem kolačića. Ti podaci mogu biti o vama, vašim željenim postavkama, vašem uređaju ili mogu omogućiti da veb lokacija radi na očekivani način. Preko tih podataka vas obično nije moguće direktno identifikovati, ali nam oni omogućavaju da vam pružimo iskustvo korišćenja veb lokacije koje je prilagođeno vama. Neke vrste kolačića možete isključiti. Kliknite na naslove različitih kategorija ako želite da saznate više i promenite podrazumevane postavke. Međutim, blokiranje određenih vrsta kolačića može uticati na vase iskustvo korišćenja veb lokacije i usluge koju vam možemo ponuditi.

   

    

 • Neophodni kolačići


  Kolačići koji su neophodni, poznati i kao „strogo neophodni“ kolačići, omogućavaju funkcije bez kojih ne biste mogli da koristite našu veb stranicu kako je predviđeno.

 • Performanse


  Ovi kolačići nam pomažu da shvatimo kako posetioci koriste našu veb stranicu i pomažu nam da je poboljšamo i testiramo nove ideje.

 • Funkcionalnost

  Ovi kolačići doprinose personalizaciji Vaših pregleda naše veb stranice, tako što pamte ranije postavke i podešavanja, kao što su stranice koje ste posetili i automobile koje ste gledali
 • Društvene mreže i oglašavanje


  Ovi kolačići koriste se za prilagođeno oglašavanje izvan našeg sajta i pomažu u tome da naše oglašavanje i sadržaj budu relevantni i personalizovani, odnosno prilagođeni Vašim interesima.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se šalje sa naše veb stranice i čuva u Vašem veb pretraživaču, mobilnom telefonu ili drugom uređaju dok koristite našu veb stranicu. Pomaže stranici da prepozna Vaš uređaj prilikom sledeće posete, pruža Vam pristup određenim funkcijama i prati Vaše pregledanje stranice. Kolačići su vrlo česta veb tehnologija - većina veb lokacija koristi kolačiće.

Naša veb stranica koristi kolačiće da bi Vas razlikovala od ostalih korisnika na našoj veb stranici. Ovo nam pomaže da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom pregledanja naše stranice, a takođe nam omogućava da poboljšamo našu veb stranicu.

Ovde možete pronaći više informacija za svaku kategoriju kolačića, kao i od koje strane potiču i vreme trajanja.

Strogo neophodni kolačići
Ovi kolačići su neophodni za funkcionisanje veb stranice i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na Vaše radnje koje se sastoje od zahteva za uslugama, kao što su podešavanje Vaših privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete da podesite Vaš pretraživač da blokira ili da Vas upozori na ove kolačiće, ali neki delovi veb stranice tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke.

Kolačići performansi
Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore prometa kako bismo mogli da merimo i poboljšavamo performanse naše veb stranice. Oni nam pomažu da znamo koje su stranice najpopularnije i najmanje popularne i pratimo kako se posetioci kreću po veb stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su objedinjene i stoga anonimne. Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili našu veb lokaciju i nećemo moći da nadgledamo njene performanse

Kolačići funkcionalnosti
Ovi kolačići omogućavaju veb stranici da poboljša funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili nezavisni proizvođači čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako ne dozvolite ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće funkcionisati pravilno.

Kolačići za društvene mreže i oglašavanje
Ovi kolačići su određeni nizom usluga društvenih mreža koje smo dodali na veb stranicu kako bismo Vam omogućili da delite naš sadržaj sa prijateljima i na društvenim mrežama. Sposobni su da prate Vaš pretraživač na drugim veb stranicama i da naprave profil Vaših interesovanja. To može uticati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim veb stranicama koje posećujete. Ako ne dozvolite ove kolačiće, možda nećete moći da koristite ili vidite ove alate za deljenje.

Ove kolačiće mogu putem naše veb stranice postaviti naši partneri za oglašavanje. Te kompanije ih mogu koristiti za izradu profila Vaših interesovanja i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim veb lokacijama. Oni ne čuvaju direktno lične podatke, već se zasnivaju na jedinstvenoj identifikaciji pregledača i internet uređaja. Ako ne dozvolite ove kolačiće, imaćete pristup manje ciljanom oglašavanju.

Onemogućavanje kolačića
Većina veb pretraživača je podešena da prihvata kolačiće. Međutim, ako onemogućite upotrebu kolačića ili zahtevate od pretraživača da vas upozori pre prihvatanja određenih kolačića ili odbijete da ih prihvatite, neke funkcije na Toyotinoj veb stranici mogu biti teške za upotrebu ili neće ispravno funkcionisati.

Za više informacija o tome kako Toyota obrađuje Vaše lične podatke, kao i o tome kako zahtevati dodatne informacije i kako ostvariti svoja prava, posetite našu Politiku privatnosti.