1. Discover Toyota
 2. Quality
 3. Producing quality
 4. How do we develop the skills needed to deliver quality
Odaberite

Evropski globalni proizvodni centar

 • Zadatak

  Naš Evropski globalni proizvodni centar (European Global Production Centre) je ključni resurs za pružanje obuke radi poboljšanja kvaliteta rada u našim proizvodnim pogonima širom Evrope.

  Njegov zadatak je da se obezbedi obuku i razvoj rešenja koja su jednako primenljiva na rad u našim proizvodnim pogonima, prenoseći znanja na radna mesta putem obuke.

  Na taj način on ima za cilj poboljšanje organizacione sposobnosti i izgradnju samodovoljnosti u našim evropskim proizvodnim pogonima.

 • Tim

  Evropski globalni proizvodni centar je smešten u Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, ali pruža usluge obuke za sve naše proizvodne pogone u Evropi.

  Tim se sastoji od vođe i pet trenera koji putuju u naše fabrike kako bi obučavali lokalne trenere u velikom broju disciplina, uključujući načine kontrole kvaliteta i neprestanog poboljšanja (kaizen), te kako bi obučavali rukovodioce proizvodnje neposredno u proizvodnim pogonima. Tokom godine oni će obezbediti preko 350 dana obuke.

Učenje o kvalitetu za buduće generacije

 • Aktivnosti u pripravničkom programu – Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

  Obuka za pripravnike obezbeđuje da nova generacija poseduje veštine koje su potrebne našem poslovanju i automobilskoj industriji uopšteno, radi obezbeđivanja budućeg rada i uspeha. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je pokrenula ovu obuku, radeći sa lokalnim školama na osnivanju Centra za razvoj pripravnika (Apprenticeship Development Centre).

  Ovaj centar obezbeđuje pripravnički program ne samo za mlade ljude među svojim zaposlenima nego i za dobavljače kao i za mala i srednja preduzeća iz svog regiona. Odličan kvalitet njihovog rada je prepoznao i nacionalni savet za veštine u UK - SEMTA.

 • Kvalitet predvođen iskustvom – umeće Takumi

  Iako nam savremeni, kompjuterski vođeni proizvodni procesi pomažu u dosezanju kvaliteta preciznosti u deliću milimetra, svaki put, postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alati koje možemo da koristimo.

  Na primer, naši takumi zanatski majstori su odgovorni za ručno dovršavanje i preciznu proveru kvaliteta naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje njihovih posebnih veština - znanja koja prenose na nove generacije putem podučavanja i obuke.

 •  

  Članovi Centra za razvoj pripravnika Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited 2015. godine.


 • Zanatski majstori Lexus Takumi u Lexusovoj fabrici u Japanu.

Međunarodno priznanje i takmičenje World Skills

 • Savladane veštine Toyotini zaposleni redovno proveravaju na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Uspesi koje postižu naši zaposleni jasno pokazuju delotvornost naših programa obuke i ličnu posvećenost učenju, poboljšanju i primeni ličnih veština.

 • Takmičenje World Skills International, koje se održava svake druge godine, okuplja najbolje pripravnike iz celog sveta iz svih oblasti industrije u prijateljskom nadmetanju. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli osvojivši 50 medalja, uključujući 23 zlatne medalje, sve do poslednjeg održanog takmičenja 2015. godine u Brazilu. Ovaj uspeh pomaže da se nadahne sledeća grupa pripravnika da razviju i pokažu sopstvene veštine najbolje što mogu.


 • Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (popravljanje karoserije).


 • Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (elektronika).


 • Uspeh pripravnika iz Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited na takmičenju WorldSkills UK Skills 2015. godine.