1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Hybrid electric
  5. How has Europe embraced hybrid technology?
Odaberite

Kako je Evropa prihvatila hibridnu tehnologiju?

Toyotini hibridi samo za Evropu

Evropa je ključno tržište za naš hibridni program. Gotovo svaki četvrti od deset prodatih vozila je hibrid. Snažan tržišni rast omogućava naša proizvodnja u Evropi.
Hibridne verzije Yaris, Corolla, Corolla Touring Sport i C-HR proizvode se u našim fabrikama u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Turskoj. Rastuća popularnost naših hibridnih modela potvrđuje da kupci prihvataju hibride kao glavni izbor, ceneći njihove brojne prednosti u odnosu na konvencionalne benzinske i dizel verzije. Dve trećine svih Corolla i polovina Yarisa jesu hibridi. Četiri od pet prodatih modela C-HR su hibridi. Ukupno posmatrano, vozila proizvedena u Evropi čine tri od četiri hibrida koja prodamo u tom regionu.   

 

Značaj lokalne proizvodnje

Oduvek nam je bio jasan značaj proizvodnje vozila na ili blizu tržišta na kojima će biti plasirana. To važi i za naše hibridne modele koji stižu iz proizvodnih pogona u mnogim zemljama izvan Japana. U Evropi proizvodnju hibrida imamo u Valonsijenu (TTMF, Francuska), Barnstonu i Disajdu (TMUK, Velika Britanija) i Sakariji (TMMT, Turska). TMMF i TMUK su naši posebni, održivi pogoni koji postavljaju globalne standarde za ekološki efikasnu proizvodnju.

To podrazumeva manje korišćenje prirodnih resursa, reciklažu i smanjenje količine otpada, dobijanje energije iz održivih i obnovljivih izvora, i rad u harmoniji sa lokalnim okruženjem i zajednicama. Proizvodeći hibride lokalno, dodatno smanjujemo uticaj na prirodu eliminisanjem potrebe za transportom na velike daljine širom sveta. Tako smanjujemo ugljenični uticaj naših vozila, i potvrđujemo svoju posvećenost smanjenju emisije u svim fazama životnog veka automobila.