1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Battery electric
  5. Real world urban testing for battery electric vehicles
Odaberite

Real world urban testing for battery electric vehicles

Real world urban testing for battery electric vehicles

Toyota je ključno doprinela inovativnom partnerstvu u Grenoblu, u Francuskoj, tokom ispitivanja prednosti električnih vozila na baterije u urbanim sredinama. Toyota je obezbedila električna vozila na baterije i sistem upravljanja razmenom automobila kompaniji Cité Lib bi Ha:mo u obimnom, trogodišnjem pilot projektu (2014-2017.) za istraživanje novih mogućnosti u integraciji privatnog i javnog prevoza.

Cite Lib bi Ha:mo je bilo partnerstvo Toyote, grada Grenobla, gradskog područja Grenoble-Alpes-Mettropole, snabdevača energije EDF, pridruženog EDF-ovog Sodetrela, i operatera za deljenje automobila Cite Lib. Pored doprinosa floti električnih vozila i-ROAD i COMS baterija za ovaj program, Toyota je takođe obezbedila svoj Ha:mo (harmonična mobilnost) informacioni sistem koji pomaže ljudima da planiraju svoja putovanja koristeći različite opcije prevoza, poput autobusa, tramvaja, bicikala ili hodanja.

Posle završetka projekta 2017. godine, ova ponuda je privukla više od 1.500 pretplatnika, od kojih je više od 90% bilo zadovoljno uslugom i time kako su im Toyotina električna vozila na baterije i Ha:mo sistem olakšali povezanost sa gradskim javnim prevozom. Oko 70% putovanja bilo je za kupovinu i razonodu u centru grada, sa prosečnim vremenom putovanja i udaljenošću od 40 minuta i 5 km. Ovi rezultati se sada proučavaju i tumače kako bi se pomoglo u tekućim istraživanjima i razvoju i dizajniranju daljih projekata za deljenje automobila.