1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Environmental challenge 2050
  4. Challege 1
  5. How are our environmental goals changing cities today?
Odaberite

Kako naši ekološki ciljevi menjaju gradove danas?

Taksi vozila na vodonik na ulicama Pariza

U Francuskoj i u saradnji sa firmom Hype, osnovano je zajedničko ulaganje koje predstavlja prekretnicu u nastanku društva zasnovanog na vodoniku, kao prve svetske flote taksija na vodonik sa nultom emisijom. Hype je pokrenut 2015. tokom COP21, i posluje u Parizu i regionu Il de France.

Zajedničko ulaganje - nazvano HisetCo – nastalo je između kompanija Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) i Toyote. To je prva kompanija posvećena razvoju mobilnosti vodonika u regionu Pariza.

Mirai pomaže gradskoj policiji da se pročisti London

Gradska policija Londona u svoj tim dodala je našu Toyotu Mirai, kako bi formirala najveći vozni park policijskih vozila sa nultom emisijom u svetu.

Jedina emisija iz auspuha Miraia jeste voda – nusproizvod procesa gorivnih ćelija, koji pretvara vodonik u električnu energiju za pogon vozila. Rezultat nulte emisije kojim se odlikuje Mirai pomoći će Metropoliten policiji da ispuni zahteve gradonačelnika Londona koji je doneo strategiju za čist vazduh.

Grad Berlin jedan je od vodećih “Mirai gradova”

Sa 45 automobila Mirai, berlinski start-up biznis CleverShuttle započeo je svoj put pozdravljajući uspešnu priču. Više od 5 miliona pređenih kilometara za manje od dve godine savršen su dokaz za pouzdanost i praktičnost za svakodnevnu upotrebu.

Početkom 2020. godine, berlinska policijska uprava registrovala je dva automobila Toyota Mirai, koji se intenzivno koriste za svakodnevne patrolne dužnosti. Automobili Mirai su u potpunosti opremljeni sirenom, radio opremom, sistemom svetlosnih signala i obojeni su tipično policijskim plavo-srebrnim tonovima.