1. Discover Toyota
  2. Naši brendovi i usluge
  3. Lexus
Odaberite

Lexus

Luksuz za svakoga
Lexus redefiniše luksuz nenadmašnom izradom i primenom maštovite tehnologije. To koristimo kako bismo pružili privlačno iskustvo vožnje i omotenashi gostoprimstvo koje naši gosti očekuju.

Zadivljujuće iskustvo

Od lansiranja naše prve luksuzne limuzine pre više od 30 godina, Lexus je postao sinonim za izuzetan dizajn, kvalitet i prefinjenost. Takođe smo pionir i predvodnik u elektrifikaciji luksuznih automobila sa nizom hibridnih, plug-in hibridnih i potpuno električnih pogona.

Naša ponuda automobila, Lexus LY650 Sports Yacht, Lexus Intersect spaces, The LOFT by Lexus i Lexus Design AWard, načini su da stvorimo neverovatna iskustva pretvarajući funkciju u emocije, performanse u strast i tehnologiju u maštu.

Evolucija uz Kaizen

Svoj prvi automobil smo lansirali 1989. godine. Zamišljen kao luksuzno vozilo svetske klase i visokih performansi, LS 400 je morao da bude efikasniji, tiši, aerodinamičniji i lakši od svojih konkurenata.

Tokom razvoja modela LS 400, Lexusovi inženjeri su nastojali da nemoguće učine mogućim: da stvore automobil koji je uzbudljiv, ali ekonomičan; tradicionalan, a moderan i prirodan, ali napravljen sa dušom, snažan, a ipak lagan. Ova „još“ filozofija nastavlja da vodi naš pristup.

U svakoj tački naše evolucije mi osporavamo status quo, tiho i dosledno unapređujući i inovirajući. To je ono što mi na japanskom zovemo "Kaizen".

Pokretan strašću

Akio Toyoda, predsednik i izvršni direktor Toyote, pravi je zaljubljenik u automobile. Učestvovao je u Lexusu i u napornoj trci "24 sata Nirburgringa".

Prvi rezultat Toyodine saradnje sa Lexusom bio je LFA - super automobil prepun revolucionarne tehnologije koja mu je donela sposobnost uzbudljive vožnje i brzinu do 325 km/h. Sa proizvodnjom ograničenom na 500 vozila, LFA je stekao status legende među ljubiteljima automobila. Nešto od uzbuđenja takvog iskustva vožnje nalazi se u svakom Lexusu koji napravimo.

„Moj prioritet nije da zarađujem, već da pravim sjajne automobile. Automobile koji su fantastični za gledanje, predivni za sedenje i senzacionalni za vožnju”

Izrađeni po Takumi principu

Nije potrebno mnogo da se nauči nova veština, ali je potrebno 60.000 sati da se savlada. Naši majstori i žene su poznati kao Takumi. Njihova stručnost se usavršava tokom 60.000 sati usavršavanja.

Poznati po svojoj pažnji prema detaljima, Takumi radnik mora redovno da dokazuje svoju spretnost čak i tako što savija origami mačku za manje od 90 sekundi svojom nedominantnom rukom.

Takumi igra ključnu ulogu u proizvodnom procesu, čak i kada je uključena automatizacija. Na primer, pokret robotske ruke za prskanje boje tačno kopira pokret Takumija.

Na kraju krajeva, tehnologija je najmoćnija kada je čovek u njenom srcu.

Podstaknut maštovitom tehnologijom

Naši konceptni automobili u ulozi su pionirske tehnologije koje će transformisati budućnost mobilnosti. Učimo, rastemo i eksperimentišemo predviđajući potrebe i vrednosti naših kupaca i društva.

Inovacije, uključujući Lexus hibridni pogon (2005.), LED farove (2007.), sistem aktivne detekcije pešaka (2013.), kao i napredni sistem zaštite pre sudara (2017.)  prvi put su otkrivene upravo na konceptnim vozilima.

Ujedno, sa našim ciljem da do 2050. postanemo kompanija sa nultom emisijom štetnih gasova i smanjimo emisije vozila tokom njihovog životnog ciklusa, možete biti sigurni da ćete pronaći pionirsku tehnologiju i u sledećoj generaciji Lexusovih konceptnih automobila.

 

Omotenashi usluga be premca

Lexus je uvek bio odlučan da se prema kupcima odnosi bolje od bilo kojeg drugog brenda luksuznih automobila.

Ovaj pristup usredsređen na čoveka nazivamo Omotenashi – to je predviđanje potreba kupaca i uvažavanje kupca kao da su gosti u našem domu.

Pridržavanje ovog principa je jedan od razloga zašto smo i dalje u vrhu po rezultatima svih anketa o zadovoljstvu kupaca čime smo stekli reputaciju neprevaziđene korisničke usluge.

Ukratko, mi pružamo sve što je nophodno kako bismo pomogli našim klijentima da dožive neverovatno iskustvo.