1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Različiitost, jednakost i inkluzija
Odaberite

Različitost, jednakost i inkluzija

Posvećeni smo stvaranju najraznovrsnije, pravične i inkluzivne organizacije
Naš cilj je da obezbedimo najinkluzivnija i najraznovrsnija radna mesta na kojima bi se svi članovi osećali bezbedno, poštovano, angažovano, cenjeno i bili sposobni da oslobode svoj puni potencijal. Negujemo, prihvatamo i koristimo različitosti kako bismo pružili najviše standarde usluga našim klijentima, društvu i tako se održivo takmičili na tržištu.

Sve je važno u Toyoti

Raznolikost, jednakost i inkluzija su za nas strateški prioriteti. Našim zajedničkim i iskrenim naporima, cilj nam je da izgradimo bogatu i raznoliku organizaciju koja odražava društvo i da tako postignemo istinsku inkluziju. Bez obzira na vaš rodni identitet, rodno izjašnjavanje, seksualnu orijentaciju, godine, kulturnu pozadinu, nacionalnost, rasu, etničku pripadnost, religiju ili sistem uverenja, status invaliditeta, fizičke ili mentalne sposobnosti, u Toyoti su svi važni.

Naše opredeljenje za različitost, jednakost i inkluziju (DE&I)

Već smo postigli mnogo na našem DE&I putu. Mnogi projekti su u toku kako bi podstakli inkluziju u oviru više od 20 Toyotinih centara u Evropi. Na primer, radimo na tome da naše objekte učinimo još inkluzivnijim i pristupačnijim, pružajući obuku za prihvatanje razlika i razvijajući inkluzivnije politike. Zajedničkim naporima naših zaposlenih, 2021. godine održali smo prvu Evropsku konferenciju o raznolikosti. Svake godine obeležavamo Međunarodni dan žena sedmicom aktivnosti, uz Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT), mesec ponosa, kao i razne druge događaje.

Mreže zaposlenih

Podizanje glasa naše raznovrsne radne snage je ključno za našu strategiju. Glavni pokretač i katalizator promena jesu naše mreže koje vode zaposleni. Oni obezbeđuju topao, bezbedan prostor dobrodošlice za ugrožene grupe i pratioce, a organizovanjem događaja i aktivnosti podižu svest i savetuju politike DE&I. Mreže su otvorene za sve koji žele da se pridruže, da preuzmu aktivnu ulogu volontera ili jednostavno povremeno podrže njihove aktivnosti.
 • Mreža žena

  Naša Grupa je najšira mreža koja predstavlja korporativne, inženjerske i proizvodne oblasti. Cilj nam je da inspirišemo i osnažimo žene u Toyoti da zajedno napreduju, oslobode svoj puni potencijal i pokreću svoju karijeru na viši nivo.

 • Mreža LGBTIQ+

  Osnovana od strane "zajednice za zajednicu", ova naša mreža se fokusira na obrazovanje, podizanje svesti i izgradnju jedinstva. Za nas ponos znači slobodu da izrazite ko ste i da samouvereno pokažete svoje autentično ja.

 • Mreža zaposlenih sa različitim radnim sposobnostima

  Dok s ponosom osmišljavamo inkluzivna rešenja mobilnosti za kupce, naša Grupa nastoji da sopstvenu organizaciju učini što dostupnijom, fizički i digitalno, za naše zaposlene sa fizičkim ili mentalnim, vidljivim ili skrivenim invaliditetom.

 • Mreža raznolikih kultura

  Sa preko 70 nacionalnosti koje rade u Toyoti širom Evrope, razumemo da je naša snaga u različitosti. Naša mreža promoviše osećaj zajedništva među zaposlenima iz drugih kulturnih sredina, jezika, etničkih grupa, rasa, religija i vera.

 • Međugeneracijska mreža

  Naša Grupa ima za cilj da prihvati kolektivnu snagu različitih generacija i omogući međugeneracijski dijalog. Svoju radnu snagu, različitu po godinama, kroz kulturu učenja i razmišljanja nastojimo da iskoristimo  promovišući bogatstvo deljenja znanja jedne generacije.