Toyota GR Supra

Specifikacije
Najbitniji je osećaj

Razvoj nove Toyote GR Supra nije bio vođen jednostavnim brojevima performansi ili glavnim prolaznim vremenima, već je fokus na osećaj koji osećate za volanom. Uz uzbudljiv spoj snage, ravnoteže i agilnosti, on pruža entuzijastima vrhunski izraz užitka u vožnji.

/
Upravljanje

Nova Toyota GR Supra je zamišljena kao sportski automobil u najčistijem obliku. Zahvaljujući kombinaciji kratkog međuosovinskog rastojanja i širokog traga točkova, male mase, niskog težišta i veoma krute karoserije, entuzijasti u vožnji mogu da se raduju uzbudljivom spoju snage, agilnosti i preciznog rukovanja. Da bi se postigao takav osećaj, ne može biti kompromisa.
Vidi više

Spremna za igru

Prilagodljivo varijabilno oslanjanje (AVS) je u igri u novoj Toyoti GR Supra. S dvostrukim oprugama MacPherson oslanjanja napred i petostruko povezanom osovinom pozadi, uživaćete u visokom nivou udobnosti kada želite da se opustite i imati izvrsnu kontrolu kad god želite.

50:50. Bez kompromisa

Nova Toyota GR Supra ima napred ugrađen motor i pogon na zadnje točkove, čime se postiže savršena raspodela mase 50:50 napred-pozadi. Zahvaljujući svom lakom ali krutom aluminijumskom i čeličnom kompozitnom okviru, vozači mogu uživati u stabilnosti koja nadahnjuje samopouzdanje, naizgled neograničenom prianjanju i neutralnom, uravnotežnom upravljanju.

Veća krutost, veća preciznost

Visoka čvrstoća karoserije nove Toyote GR Supra omogućila je preciznija i detaljnija poboljšanja geometrije oslanjanja i podešavanja amortizera. Podokvir prednjeg oslanjanja i tačke za montažu spona su izuzetno krute kako bi se obezbedila preciznost u krivinama. Upotrebom aluminijuma za spone i zakretnim ležajevima, neovešena masa automobila se smanjuje, za superiornu agilnost i efikasnost.

Zlatni odnos

Najbolji balans velike agilnosti i superiorne stabilnosti postiže se odnosom između dužine međuosovinskog razmaka i širine profila između 1,5 i 1,6. Oslanjajući se na inženjering i dizajn svetskog motosporta, nova Toyota GR Supra postiže idealan "zlatni odnos" 1,55 - za izuzetnu agilnost i stabilnost pri vožnji na limitu.

Performanse

Kod kuće - na putu ili stazi, novi 3.0-litarski, šestocilindarski motor nove Toyote GR Supra ima sve sastojke koji stimulišu Vaša čula. Opremljen jednim, turbo punjačem s dvostrukom zavojnicom, preciznim direktnim ubrizgavanjem goriva i varijabilnom kontrolom otvaranja ventila, isporučuje 340 KS (DIN) i 500 Nm obrtnog momenta za uzbudljivo ubrzanje do 100 km/h za 4,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 250 km/h.
Vidi više

Načini vožnje

Dva načina vožnje omogućuju prilagođavanje nove Toyote GR Supra Vašem raspoloženju. Prebacite se s normalnog na sportski, i u trenutku zvuk motora i odziv, šablon promene stepena prenosa, prigušenje, upravljanje i performanse aktivnog diferencijala su pripremljeni za izvođenje. Za još veću kontrolu performansi automobila, može se odabrati posebna postavka "staza", koja smanjuje nivo intervencije iz sistema za kontrolu stabilnosti vozila.

Aktivni diferencijal

Standardni aktivni diferencijal nove Toyote GR Supra pruža ogromne prednosti u stabilnosti i efikasnosti kada su pneumatici na svojim granicama. Ovaj efekat se oseća u svim fazama skretanja, sa povećanom stabilnošću tokom faze kočenja i skretanja i kroz maksimalno prianjanje dok ubrzavate iz krivine.

8-stepeni automatski menjač

Novi, ultra glatki šestocilindarski motor Toyote GR Supra je prilagođen naprednom, osmostepenom automatskom menjaču - sa ručicama na upravljaču - koji pruža munjevite pomake i preciznu kontrolu kroz krivine, kada to dozvoljavaju uslovi.

Snaga zaustavljanja visokih performansi

Da bi pomogli vozačima da iskoriste njen puni dinamički potencijal, kočnice visokih performansi nove Toyote GR Supra imaju četvorostruke Brembo čeljusti, dok su njegovi 19-inčni točkovi od lake legure opremljeni Michelin Pilot Super Sport pneumaticima.

Ubrzanje iz pokreta

Funkcija Launch Control omogućava snažno ubrzanje iz mirovanja s maksimalnom vučom, pomažući novoj Toyoti GR Supra juriš iz mirovanja do 100 km/h za samo 4,3 sekunde, i nastavlja do maksimalne brzine od 250 km/h.

/
Dizajn

Svojim dugim poklopcem motora, kompaktnom karoserijom i dvostruko ispupčenim krovom, nova Toyota GR Supra ima izvanredan dizajn koji će sigurno oduševiti ljubitelje vožnje i osvojiti srca i umove ljubitelja klasičnih sportskih automobila. Prvi put predstavljen od strane Toyote u dramatičnom konceptnom automobilu FT-1, koji je dizajnirao njegov studio CALTY u Kaliforniji, njegov koncept 'Condensed Extreme' spaja trkačku aerodinamiku s modernim, snažnim izgledom koji "vrišti" od voznih performansi.
Vidi više

Kondezovani Extreme koncept

Dizajn koncepta "Condensed Extreme" odnosi se direktno na "pakovanje" nove Toyote GR Supra. "Kondenzovana" tema vidljiva je u odnosu između pneumatika velikog prečnika, kratkog međuosovinskog razmaka i ukupne dužine, dok se "Extreme" tumači u širokom položaju automobila, s uskim proporcijama kabine i širokim gazištem, pridonoseći visokom nivou upravljivost i stabilnost.

GAZOO aerodinamika inspirisana trkama

Oslanjajući se na motosport inženjering svetskog nivoa, nova Toyota GR Supra postiže i optimalne karakteristike vazdušnog otpora i podizanja, kao i idealnu prednju/zadnju masu. Njegov karakterističan, dvostruko ispupčen krov smanjuje otpor, bez žrtvovanja prostora za glavu, dok njegov izbočen spojler sa zadnje strane sprečava podizanje.

Posebni detalji

Dopunjavajući širok stav i kratki međuosovinski razmak nove Toyote GR Supra, nameću se19-inčni aluminijumski naplaci i karakteristična prednja svetla sa šest LED dioda. Naklonom prema svojim trkačkim korenima, zadnje svetlo za maglu i svetla za vožnju unazad oblikuju se tačkastim LED diodama grupisanim u centru zadnjeg branika.

Komfor

Svojim kokpitom fokusiranim na vozača, sedištima inspirisanim trkama i vrhunskom tehnologijom, nova Toyota GR Supra je idealan svestrani proizvod, koji pruža GT udobnost, kada to želite, i kontrolu sportskih automobila, kada Vam je potrebna. Centralni multimedijalni sistem od 8,8 inča daje Vam pristup navigaciji, Supra Connect (na odgovarajućim tržištima), muziku i hands-free pozive, dok pametni ulaz i Push Start sistem i veliki, proširivi prtljažnik olakšavaju svakodnevni život.
Vidi više

/

Sedišta nadahnuta trkama

Sedišta u novoj Toyoti GR Supra inspirisana trkama su električno podesiva (uključujući i lumbalnu podršku), sa integrisanim funkcijama grejanja i memorije. Završno presvučena Alcantarom u nivou opreme Active i kožom u Premium i A90 Edition nivoima, obezbeđuju udobnost u svakom trenutku i odličnu podršku, posebno na stazi.

Prilagodljiva prednja svetla

U novoj Toyoti GR Supra uvek ćete imati jasan pogled na put. LED tehnologija koristi se za prilagodljiva prednja, zadnja i dnevna svetla, a sva ogledala nude automatsko zatamnjivanje, dok brisači koji "osećaju" kišu i kamera za pogled pri vožnji unazad pružaju ugodan dodir praktičnosti.

Visokokvalitetan infotainment

Za one trenutke kada želite da se zavalite i opustite, nova Toyota GR Supra Active je opremljena audio sistemom sa 10 zvučnika, uključujući Bluetooth® i USB priključke, kao i centralnim 8,8-inčnim ekranom za pristup navigaciji sa Supra Connect funkcijom (na odgovarajućim tržištima). Premium se nadovezuje na Active nivo opreme - JBL premijum zvučnim sistemom sa 12 zvučnika i bežičnim punjačem za mobilni telefon.

Bezbednost na prvom mestu

Budući da je sportski automobil visokih performansi, bezbednost je od najveće važnosti u novoj Toyoti GR Supra. Paket Supra Safety + uključuje monitor za nadzor mrtvih uglova i upozorenje za napuštanje trake, upozorenje za ukrštajući saobraćaj pozadi, upozorenje na sudar sa zadnje strane, inteligentne senzore za parkiranje s automatskim kočenjem i funkciju e-poziva (E-Call), koja će poslati automatsko upozorenje o lokaciji hitnim službama u slučaju ozbiljnog sudara. Sve Toyote GR Supra su standardno opremljene prilagodljivim tempomatom sa funkcijom pođi-stani.

Kokpit

Pod uticajem rasporeda koji se nalazi u trkačkom automobilu s jednim sedištem, kokpit nove Toyote GR Supra je dizajniran da stavi vozača u centar akcije. Podesivi bočni jastuci u sedištima i meki jastučići za kolena pružaju podršku kada se teško skreće u krivinama, dok digitalni kombinovani instrumenti i Head-up displej (u Premium nivou opreme) jasno pokazuju brzinu, infotainment i navigaciju u nivou vozačevih očiju.
Vidi više

Asimetrična centralna konzola

Asimetrična centralna konzola u novoj Toyoti GR Supra označava jasnu podelu između vozačkog kokpita koji okružuje i otvorenije putničke strane kabine. Dvo-zonski automatski klima-uređaj je ponosno na konzoli, s memorijskim prekidačima osetljivim na dodir za svaku operaciju, dok je 8,8-inčnim centralnim multimedijalnim ekranom moguće upravljati kao ekranom osetljivim na dodir, ili pomoću rotacionog kontrolera.

Aktivan dizajn zvuka

Nova Toyota GR Supra ima Active Sound Design, dva zvuka tokom vožnje - po izboru koji odgovara vozačevom raspoloženju. Za svakodnevnu vožnju, normalan režim obezbeđuje tiho, prefinjeno zvučno okruženje koje je savršeno na kraju dugog dana, dok Sport isporučuje uzbudljive visoke tonove i trkama isnspirisan prasak pri promeni stepena naniže.

Specifikacije performansi

Snaga motora340 KS DIN @ 5.000 - 6.500 obrtaja u minutu
Obrtni moment500 Nm @ 1.600 – 4.500 obrtaja u minutu
Ubrzanje
(0-100km/h)
4,3 sekunde
Maksimalna brzina
(Elektronski ograničena)
250 km/h
CO2 emisije
(Kombinovana, u korelaciji s NEDC)
170 g/km
/
Predstavljamo Toyota GR Supra 2019 liniju

Dva 3,0-litarska vrhunska nivoa visokih performansi biće dostupna od lansiranja: Active i Premium.

/
Nova Toyota GR Supra Active
Opremljena aktivnim diferencijalom i prilagodljivim promenljivim oslanjanjem (AVS), 19-inčnim kovanim aluminijumskim naplacima i paketom sportskih kočnica, sveobuhvatne i vrhunske karakteristike Toyote GR Supra Active pomažu vozačima da uživaju u punom dinamičnom potencijalu automobila.
19" kovani aluminijumski naplaci
Sportske kočnice
Aktivni diferencijal
8.8" ektran audio (10 zvučnika
Prilagodljiv tempomat s funkcijom stop and go
Pametan ulaz i taster za start motora
Crna Alcantara sportska sedišta
Navigacija 
Supra Connect (na određenim tržištima)
Supra Safety +
Prilagodljivo promenljivo oslanjanje (Adaptive Variable Suspension - AVS)
Električno podesiva sedišta sa grejanjem i memorijom
Prilagodljiva prednja svetla
/
Nova Toyota GR Supra Premium
Oslanjajući se na Active specifikaciju sa crnim kožnim presvlakama, JBL premijum zvučnim sistemom sa 12 zvučnika, Head-Up displejom za vozača i paketima opreme za skladištenje i osvetljenje, Toyota GR Supra Premium je za vozače koji žele vrhunske komforne karakteristike koje odgovaraju njenim visokim performansama.
Premium specifikacija (Dodato na Active nivo opreme):
Crna kožna sportka sedišta
JBL premijum zvučni sistem (12 zvučnika)
Head-Up displej
Bežični punjač za mobilne telefone
Storage paket
Light paket
Istaknuto crvena
Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team slavi svoju prvu pobedu u sezoni 2019. u FIA Svetskom prvenstvu u reliju, nakon što je Ott Tänak postigao dominantnu pobedu u drugoj trci, Reliju Švedska. Toyota POBEDA! POBEDA! Poslednja faza Dakara 2019 završena je u Peruu, gde su Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel iz Toyote Gazoo Racing SA, sa svojom južnoafričkom Toyotom Hilux, odneli pobedu koja je od istorijskog značaja za Toyotu. Fantastična  dvostruka pobeda na stazi Fuji za  TOYOTA GAZOO Racing Fantastična dvostruka pobeda na stazi Fuji za TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing oduševila je strastvene domaće navijače ostvarivši dvostruku pobedu u trci 6 sati Fujija, četvrtoj po redu trci FIA Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018/19. Dvostruka pobeda za TOYOTA GAZOO Racing na SPA trci Dvostruka pobeda za TOYOTA GAZOO Racing na SPA trci TOYOTA GAZOO RACING započeo je 2018/19. sezonu na Svetskim trkama izdržljivosti (WEC) dvostrukom pobedom na trci 6 sati Spa-Francorchamps
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.