Besplatno isprobajte Toyotu
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

Snažan početak za Toyota Gazoo Racing

u Spa

Toyota Gazoo Racing je završio naporan i pozitivan prvi dan postavljajući najbrže vreme kruga na treningu za 6 sati Spa-Francorchampsa.

Mike Conway i Kamui Kobayashi će deliti automobil broj 7, ovog vikenda bez José María Lópeza, koji se oporavlja od nesreće u Silverstonu. Postavili su najbrže vreme u oba 90-minutna treninga.
Sébastien Buemi, Anthony Davidson i Kazuki Nakajima, u automobilu broj 8 TS050 Hybrid, vodeći su u Svetskom prvenstvu nakon pobede u prvoj trci u Silverstonu. Oni su zabeležili četvrto vreme kruga u oba treninga.
/
Ove nedelje će TOYOTA po prvi put nastupiti s tri automobila u WEC, jer će TS050 Hybrid sa brojem 9 koji voze Stéphane Sarrazin, Yuji Kunimoto i Nicolas Lapierre u Belgiji imati svoj premijerni nastup kao deo priprema za nastup na 24 sata LeMana.
Ovaj trojac nastavlja svoj napredak koji je već iskazao na testiranjima i u oba nastupa su osvojili peto mesto. Iako su Stéphane i Nicolas vrlo iskusni u Spa, danas je Yuji po prvi put vozilo na legendarnoj stazi dugoj 7,004 kilometra. Prvak iz Super Formule je proveo dve sezone učeći stazu u Spa kao i posebne zahteve WEC.
Ovo je nedelja novih izazova za Toyota Gazoo Racing, jer po prvi put koriste aerodinamičku konfiguraciju malog downforce-a. Posada automobila broj 9 će ceo vikend koristiti ovu specifikaciju kao deo timskih priprema za LeMans.
/
/
Zbog toga je važno iskoristiti današnji trosatni trening za fino podešavanje u takmičarskim uslovima, upoređujući istovremeno automobil s malim downforce-om sa specifikacijom s velikim downforce-om koji koriste posade u automobilima broj 7 i 8.
Vremenski uslovi su bili relativno povoljni za sve učesnike; uprkos jakim pljuskovima u sredu, današnji trening se održao po suvoj stazi uz nisku temperaturu okoline od oko 11°C.
Produktivan dan je okončan s ukupno 178 krugova, odnosno 1.246 km, sve ukupno, za sva tri automobila TS050 Hybrid, uprkos nekolicini crvenih zastava koje su izazvali drugi automobili. Tim je zadovoljan dosadašnjim napretkom i vesele se nastavku tesne borbe s Porscheom nakon uzbudljive trke u Silverstonu.
TS050 Hybrid broj 7 (Mike Conway, Kamui Kobayashi)
Slobodni trening 1: 1. (1min 57,940s), 31 krug
Slobodni trening 2: 1. (1min 56,369s), 25 krugova
Mike Conway (TS050 Hybrid broj 7): “Bili smo najbrži na oba treninga, pa sve izgleda pozitivno. Ali, Porsche nije daleko iza nas i to je oštra borba. Još uvek pokušavamo da postignemo optimalno trkačko podešavanje automobila i tu nam predstoji još posla, ali smo dobro krenuli. Bili smo uspešni i prikupili smo mnoštvo podataka. Šteta je da smo izgubili nešto vremena na stazi zbog nekoliko crvenih zastava, ali to je svima bilo isto.”
Kamui Kobayashi (TS050 Hybrid broj 7): “Uvek je lepo voziti najbrži krug na treningu, ali to nije glavni cilj za danas. Sa svim automobilima želimo pronaći najbolje podešavanje za trku. Dobro smo krenuli i uveren sam da ćemo poboljšati naše performanse nakon što proučimo podatke. Znamo da ćemo s Porscheom voditi oštru borbu i zbog toga moramo puno da radimo da bismo se spremili za utrku.
/
TS050 Hybrid broj 8 (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima)
Slobodni trening 1: 4. (1min 58,914s), 31 krug
Slobodni trening 2: 4. (1min 57,917s), 29 krugova
Sébastien Buemi (TS050 Hybrid broj 8): “Bio je to uobičajeni dan treninga za nas. Odvezli smo puno krugova i nismo imali vremenskih problema, iako smo očekivali kišu. Kao i uvek, imamo mnoštvo podataka za proučavanje. Proverićemo šta je dobro radilo i pokušaćemo da izvučemo iz automobila najviše za petak i subotu. Dobro se ovde osećamo, bolje nego prošle godine. Sada moramo da vidimo da li je to dovoljno.”
Anthony Davidson (TS050 Hybrid broj 8): “Bilo je neočekivano suvo na oba treninga, ali sam imao nesreću da me je zaustavila crvena zastava pa sam imao ograničeno vreme vožnje punim tempom, posebno na drugom treningu kada sam imao sam jedan čisti krug. Automobil se dobro ponaša, posebno u smislu trkačke ravnoteže. Još uvek moramo još uvek moramo da odlučimo koji nam set guma najviše odgovara, pa nas večeras čeka temeljno proučavanje podataka.
Kazuki Nakajima (TS050 Hybrid broj 8): “Uživao sam u vozeći ovde ponovo; jako volim Spa. Imali smo uspešan dan, sada samo moramo skupiti sve zajedno i shvatiti kako stojimo. Puno smo naučili o različitim setovima guma i istraživali smo razne varijante setova. Automobil se dobro ponaša, posebno uz prianjanje koje dobijamo uz paket s velikim downforce-om. Naš zadatak sada je pronaći najbolje rešenje za trku.”
/
TS050 Hybrid broj 9 (Stéphane Sarrazin, Yuji Kunimoto, Nicolas Lapierre)
Slobodni trening 1: 5. (1min 59,633s), 32 kruga
Slobodni trening2: 5. (1min 58,494s), 30 krugova
Stéphane Sarrazin (TS050 Hybrid broj 9): “Automobil se čini snažnim. Danas smo radili na podešavanjima za trku. Nico i Yuji su odradili dobar posao i stalno smo poboljšavali automobil. Zadovoljan sam time kako se stvari do sada odvijaju. U trci će se naš automobil s malim downforce-om pokazati kako se gume budu trošile. Biće to dobra borba i nadam se da ćemo biti dovoljno brzi za pravu trku.”
Yuji Kunimoto (TS050 Hybrid broj 9): “Ovo je bilo prvi put da vozim na ovoj stazi i uživao sam; staza je zabavna, pogotovo u ovom automobilu. Međutim, još moram da ućim pre trke. Fokusiran sam na poboljšanje, korak po korak i na to da izvučem najviše iz automobila na ovoj stazi u Spa. Dobro sam sarađivao sa Stéphaneom i Nicolasom, kao i s drugim vozačima; puno mi pomažu.
Nicolas Lapierre (TS050 Hybrid broj 9): “Bilo je sjajno vratiti se u automobil ovde u Spa. To je jedna od najboljih staza za automobile LMP1 i zato mi je bilo uzbudljivo. Moramo još ponešto da naučimo o paketu s malim downforce-om da bismo se bolje prilagodili i pronašli pravo podešavanje. Na kraju današnjeg treninga smo pronašli dobar temelj i radujemo se ostatku vikenda.
Rezultati 1. slobodnog treninga:
1.broj 7 Toyota Gazoo Racing 1min 57,940s, 31 krug
2.broj 2 Porsche (Bernhard/Bamber/Hartley) +0,036s, 34 kruga
3.broj 1 Porsche (Jani/Lotterer/Tandy) +0,929s, 35 krugova
4.broj 8 Toyota Gazoo Racing +0,974 s, 31 krug
5.broj 9 Toyota Gazoo Racing +1,693s, 32 kruga
6.broj 36 Alpine (Dumas/Menezes/Rao) +6,231s, 26 krugova
Rezultati 2. slobodnog treninga:
1.broj 7 Toyota Gazoo Racing 1min 56,369s, 25 krugova
2.broj 2 Porsche (Bernhard/Bamber/Hartley) +0,505s, 30 krugova
3.broj 1 Porsche (Jani/Lotterer/Tandy) +0,676s, 31 krug
4.broj 8 Toyota Gazoo Racing +1,548 s, 29 krugova
5.broj 9 Toyota Gazoo Racing +2,125s, 30 krugova
6.broj 24 Manor (Graves/Hirschi/Vergne) +6,293s, 25 krugova

Pročitajte više o Toyoti

Toyota Start your impossible talk Toyota Start your impossible talk U susret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju TOYOTA GAZOO Racing najavljuje 2020 Dakar Rally tim TOYOTA GAZOO Racing najavljuje 2020 Dakar Rally tim TOYOTA GAZOO Racing najavila je danas all-star postavu za Rak Dakar koji bi trebalo da se po prvi put održi u Saudijskoj Arabiji, u januaru 2020. Radni tim sadrži četiri posade koje čine Nasser Al-Attiyah i navigator Mathieu Baumel; Giniel de Villiers i navigator Alex Haro; Bernhard Ten Brinke i navigator Tom Colsoul; i Fernando Alonso i navigator Marc Coma. TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila za timove kupaca u Evropi, počevši od marta 2020. Toyotin ultrakompaktni BEV debituje u Tokiju Toyotin ultrakompaktni BEV debituje u Tokiju Spreman za proizvodnju i tržišni debi krajem 2020.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.