Izazov 6

Izazov uspostavljanja budućeg društva
u harmoniji sa prirodom

Vodimo brojne male i velike projekte širom svjeta kako bismo podržali naš cilj uspostavljanja budućeg društva u skladu sa prirodom. Oni uključuju organizovanje pošumljavanja i sađenje drveća, zelene urbane šeme i druge ekološke inicijative na našim lokacijama i eksterno.

2050 Globalni izazov

Naš cilj je da promovišemo očuvanje prirode širom sveta, kako bismo ostvarili naš san o društvu u kome ljudi žive u harmoniji sa prirodom.

/
/
2030 Globalni srednjoročni cilj

Cilj nam je da do 2030 sprovedemo 19 "Postrojenja u harmoniji sa prirodom" (12 u Japanu i 7 u svetu), kao i da implementiramo harmonija-sa-prirodom akrivnosti u svim regionima gde se Toyota nalazi, u saradnji sa lokalnim zajednicama i kompanijama.

Neka od Toyota global dosadašnjih dostignuća
/
...kao deo Toyota Grant Programa da se pomogne akcijama NGO...
/
2016 smo počeli da podržavamo Međunarodnu uniju za zaštitu prirode (IUCN) kako bi obogatili IUCN crvenu listu
Neka od Toyota Evropa dosadašnjih dostignuća
/
...angažovani u okviru programa Toyotine edukacije za održivi razvoj
Izazov 6 u akciji
Ohrabrivanje dece da otkriju svet na otvorenom

U Evropi se povezujemo sa budućim generacijama obezbeđujući materijale koje je razvio Royal Botanic Gardens, Kew u Londonu. Kew Gardens je dom za najveće i najraznovrsnije botaničke i mikološke zbirke na svetu, od bujnih tropskih kišnih šuma do otporne vegetacije pustinja. Materijal razvijen od strane Fondacije za edukaciju o životnoj sredini (FEE) distribuira školama učesnicama širom Evrope.

Od 2015. godine, mala deca uzrasta od 6 do 12 godina naučila su kako da istražuju prirodu u blizini svojih škola, omogućujući im da postanu svesniji biodiverziteta na zabavan i zanimljiv način prilagođen njihovom uzrastu.

U 2015. godini u program je uključeno 30.000 učenika u 655 škola. U 2017. godini broj učenika se povećao na 77.000.

/
Slika ljubaznošću Naoise Culhane Photography Ltd
Pomoć u sprečavanju izumiranja najvažnijih vrsta

Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN) je svetska institucija koja je specijalozovana za procenu vrsta kroz "Crvenu listu"

Toyota je uspostavila globalnu saradnju sa IUCN-om kako bi udvostručila broj procenjenih vrsta, kako bi razumela koje su vrste u opasnosti od izumiranja. Od 80.000 vrsta na listi 2015, plan je da se broj poveća na 160.000 do 2020. godine.

U Evropi ovo partnerstvo podržava Kraljevski botaničke bašte, Kew. Kew-ova najnovija istraživanja pokrivaju vrste kave, i otkriva da je 60% svih vrsta divlje kafe pod pretnjom izumiranja zbog krčenja šuma i klimatskih promjena. Tu spada i Coffea arabica, omiljena i najprodavanija kafa na svetu.

Kew-ov rad se ne preduzima sa ciljem da se predstavi mračna perspektiva za vrste useva kao što je Arabika kafa, već da se radi o razumevanju rizika, tako da se mogu preduzeti odgovarajuće mere intervencije i planiranja.

/
Slika ljubaznošću Alan Schaller, Unija ručno mlevene kafe

Saznajte više

Proizvodnja kvaliteta Proizvodnja kvaliteta Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo obezbedili da je svako vozilo koje proizvedemo najvećeg kvaliteta, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje. Osiguranje kvaliteta Osiguranje kvaliteta Posvećeni smo pružanju najvećeg kvaliteta i osiguravanju potpunog zadovoljstva klijenata neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Konstruisanje kvaliteta Konstruisanje kvaliteta Ništa ne prepuštamo slučaju kada je reč o isporuci izuzetnog kvaliteta. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima. Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti.