Obnavljanjem do energije

Maksimalni potencijal procesa ukidanja

Energija iz otpada može igrati važnu ulogu u enegetskom miksu koji nam je potreban da bismo pokretali moderne ekonomije. Ali, mi u Toyoti smatramo da je ova opcija poslednje utočište. Nastojimo ka tome da iz naših operativnih procesa kao i iz proizvoda čak i poslednji resurs bude obnovljen pre ove opcije.

Značaj hijerarhije otpada

Mi prepoznajemo značaj sistema hijererhije otpada za razumevanje relativne vrednosti različitih metoda koje koristimo da bismo postigli ekološki odgovorno poslovanje. Ovo postavlja prevenciju - izbegavanje upotrebe energije i prirodnih resursa - kao najbolju opciju, napredujući kroz smanjenje, ponovnu upotrebu, recikliranje i obnovu energije.

Ako dobro obavimo smanjenje, ponovnu upotrebu i recikliranje materijala i resursa, onda bismo trebali da imamo ograničenu potrebu za bavljenje bilo kakvim ostacima iz procesa obnove energije ili otpada.

"Kako očekujete da radite vaš posao a da vam se ne zaprljaju ruke!"

Kiichiro Toyoda, Osnivač Toyota Motor Corporation

Obnavljanje energije iz ostataka recikliranog automobila je krajnja opcija pre konačnog odlaganja.

Obnavljanje energije iz ukidanja dotrajalih vozila

Nakon što su automobili oslobeđeni od bilo kakvih zagađujućih materijala i lišeni delova koji se mogu ponovo upotrebiti ili reciklirati, oni se seku i drobe. Metal i plastika se odvajaju i od ostalog materijala za sečenje, ostavljajući supstancu zvanu ASR - (Automotive Shredder Residue) ostatak.

Iako ga čine fragmenti stakla, gume, plastike i prljavštine, ipak se može ponovo upotrebiti. Upotrebom inovativne Post Shredder tehnologije, možemo da obnovimo čak i najmanje fragmente materijala. Tek ako nakon ovog temeljnog sortiranja ostane neki materijal koji ne može biti iskorišćen za obnovu energije, u krajnjem slučaju sledi spaljivanje.

/
ASR – Automotive Shredder Residue, ono što ostaje nakon usitnjavanja i post-usitnjavanja.
Obnavljanje u našem poslovanju

Naši proizvodni procesi očigledno stvaraju neke viškove i otpadne materijale, tako da je vaćžno da ih održavamo na minimumu i da ih obnavljamo što je više moguće za recikliranje ili ponovnu upotrebu.

Kada pravimo delove ili automobile, često preostaju neki viškovi ili otpadni materijali, bilo da su to metali, plastika, boje ili voda. Treba da budemo sigurni da obnavljemo sve što možemo, tako da se to može ponovo upotrebiti, reciklirati ili propisno odložiti , bez ikakvog rizika po životnu sredinu.

Mi preduzimamo sve što je potrebno da bismo smanjili otpad i da bismo ponovno upotrebili i reciklirali materijale kad god je to moguće, u svakoj fazi našeg proizvodnog procesa. Sigurni smo da se na kraju svaki otpad ili višak materijala koristi za obnavljanje energije.

Saznajte više

Proizvodnja kvaliteta Proizvodnja kvaliteta Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo obezbedili da je svako vozilo koje proizvedemo najvećeg kvaliteta, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje. Osiguranje kvaliteta Osiguranje kvaliteta Posvećeni smo pružanju najvećeg kvaliteta i osiguravanju potpunog zadovoljstva klijenata neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Konstruisanje kvaliteta Konstruisanje kvaliteta Ništa ne prepuštamo slučaju kada je reč o isporuci izuzetnog kvaliteta. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima. Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti.